Alla helgons natt.

Imorse när jag vaknade var det vitt utanför fönstret! Av FROST! men det var vackert ändå ^^ Märkte oxå att jag behövde åka till ABC rätt akut. yess yes.

Idag har jag bara tagit det lugnt. suttit vid datorn och försökt få mitt sims att fungera.. Ett litet tips, ladda inte ner, KÖP DET. det funkar nog garanterat bättre :/

Vi ska snart ha lite halloween mellis med Moffa innan han åker iväg. har ingen aning om kvällens planer. så dem sitter i vardagsrummet och klipper ut pumpor och sånt för att dekorera bordet med. Och jag vill bara åka hem och fira alla helgons natt tillsamans med Häxorna i sverige.. Känner att jag skulle behöva lite andlig kraft just nu.

Nää nu ska jag väll ta av mig pyjamasbyxorna och dra på mig ett par ordentliga byxor..



//S


Shopping.

Jag har handlat, japp. Jag brände ca 70 e på en halvtimme. Ungefär. orkar inte glo på kvittot. men köpte lite nytt på Gina tricot. tröja, kofta, leggins (storlek mindre då dem inte hadde större :/) Linne och en väst grej typ.. Japp.

Sen åkte vi förbi begraningsplanen (kyrkogården) Jag har välldigt svårt för kyrkogårdar. jag tycker det är obehagligt att gå på. och nu var det mörkt!!! men jag klarade det. men jag tycker det är läbbigt och kan INTE gå på gravarna. Fick rysningar. Speciellt när jag vände mig om och fick se en ny grav! nybegravd! gaahh. då fick jag brottom därifrån och gick en omväg för att inte behöva gå förbi!
Men när vi lämnat den sidan av kyrkogården så vart det lugnt. det ÄR vackert, speciellt nu när dem tänd massa ljus. Alla helgona vet ni.

Sen har jag glott på idol SÅKLART! men fick sitta allena, inte ens internet sällskap hadde jag. Jo Mam, :P som inte ens glor på idol :P

Nu - Spela lite
Sen - SOVA!

//S

Me, and my homies...



Sitter hemma med Sarah och Minos. Dem andra har åkt in till stan för att shoppa, om en timme kommer dem hem igen och då är det min tur att åka in. hoppas jag hinner till Gina Tricot för där ska brännas pengar ;) Sen ska jag försöka få den som kör att svänga in vid citymarket och köpa godis..

DAMN, jag missade förlossningskliniken :( Jag somnade när jag vilade Sarah, och vi somnade inte förens vid tio i 2. och nu är det säkert slut. Tråkigt, det är kul att se unga människor ligga på förlossningen och inse att FAN, det var ingen lek det här. se deras liv bli helt upp och nedvända av den nya lila ailien som kommer ut ur deras sargade kroppar. haha Nää det är livets underverk, men jag tycker det är kul att vara skadeglad. vissa av dem har ingen aning om vad dem ger sig in i.. :) Jag fäller nästan alltid en tår. iafall EN tår per program.. för det är ju såå äkligt underbart med dessa fula, skrynkliga, slemmiga varelser som kallas nyfödd.

//S


Cuts och MAD TV

Jävlar, har en liten melodi i skallen. men hittar inte den på youtube! Den är från serien Cuts på ztv.
"Run your fingers through some Kev Care!... " och så gör han en rolig dans. DAMN att jag inte hittar den!
Är det nån som sett Cuts?

HAHA! jag hittade en crappy inspelning!



Nu är det MAD TV Yeeeyyyh! Loove them


091029

Och idag har jag varit i finland i fyra månader. vilket känns både som längre och som kortare.. Men så e de.
Sarahs Morfar bjöd oss alla på lunch ute idag, inte pgr av att jag varit här i fyra månader :P. på ett ställe som hette Foods Corner. jättegod mat ^^ sen tog Ani Sarah och åkte hem och vilade henne medans Moffa, Alexander och jag åkte och handlade lite.

Nu sitter jag i min säng, på golvet och väntar på att håret ska torka och att vi ska över till grannarna och äta middag.

Ani och jag var på teater igår, Svinalängorna. den var jätte bra! men väckte många minnen och kännslor från min barndom. så jag var tvungen att ringa mamma direkt när vi kom hem igen.

Grejen e att jag har bearbetat och gått vidare, men det är ändå saker som alltid kommer vara i bakhuvudet, jag glömmer alldrig. men det är heller inget som drar ner mig.. Jag har accepterat och gått vidare :)
Men det är saker som gjort mig till den jag är. och det är väll bra..

//S


Glittrande vinterlandskap utanför fönstret!

Idag snöade det här i helsingby! Eller snö och snö, det var mer blöt halvfryst regn. som försvann så fort det närmade sig marken. Men blir det kallt imorn så lär det bli snö snart. nu regnar det bara..

Mår bättre idag, men hadde nog en släng av feber igårkväll... Är rätt trött. men veckan är snart slut och då får jag sova halva dagen ;)
Pluggade INGENTING igår, får lite ångest faktist, men ska plugga lite idag, innan Ani och jag drar iväg på Teater i Vasa.

Jag har tydligen Namnsdag idag. Simone..

//S

....

Nää, nu kryper jag ner i sängen, glor på film och tycker synd om mig själv :( Huvudet spänner och drar, jag fryyyser och känner mig hängig. jag ska INTE bli sjuk! För jag blir helt däckad när jag blir sjuk, oavsett om jag har feber eller ej... jag blir helt död! och då orkar jag defenetivt INTE ta hand om Sarah ;)

Även fast jag sover tungt, vaknar utvilad och på bra humör på morgonen. så vid 9 tiden på morgonen börjar jag känna mig helt slut igen.. och efter att ha gått en promenad innan lunch, för att få frisk luft och komma igång så e jag helt slut efter! flåsar som en blåsälg (heter de så?) och kallsvettas.. känner mig svag och svimfärdig, speciellt när jag e ute och går.. därför blir det mest att vi sitter inne framför tvn just nu.

Käkar vitaminer som en tok, aloe vera, sanna sol, c-vitamin tabletter ( flera om dagen!) och några droppar solhatt! allt för att jag ÄR frisk! och ska så förbli.

//S


Härliga värme.

Här satt jag och frös i godan ro, när Sarahs moffa kommer in och ser det. och vips så brinner det i brasan. :)


The ballad of little Jo.

Fastnade framör en bra film igår, på tv7 gick det The ballad of little Jo.


Amerikanskt drama från 1993. Historien om Josephine Monaghan, vars familj vänder henne ryggen efter att hon fött en oäkting, är både sann och gripande. Josephine bestämmer sig för att ge sig av och börja ett nytt liv, men livet som ensam kvinna i vilda västern visar sig bli svårt. För att överleva förklär hon sig som "Jo", en ung man som snabbt gör sig ett namn i staden Ruby City.


I 30 år lyckas hon lura alla i staden om att hon är man. det är inte förens efter hon är död och hon görs iordning för begravingen som man ser att hon inte var man.




//S

 


Hösten e vacker...... men.

Så nu sover Sarah, hon somnade på 5 minuter.. men jag låg kvar och höll henne i handen, och somnade nog till 10 minuter :P Powernap. Behövs.

Ush jag tror rent av att jag har en höstdeprission, är seg och trött och inge glad.. Det känns som om man inte sett solen på evigheter :( Och det blir inte bättre av att det regnar..

Så jag längtar tills allt döda täcks av ett tjockt täcke med glittrande snö!!!

Idag åker vi till helsingby iafall. Anni och ungarna kom vid 3 inatt (jag hörde INGENTING) och Dem har vart och lämnat bilen på service, Hon kommer och hämtar oss om kanske en timme, en och en halv. Då hinner Sarah sova färdigt och kanske få i sig lite mellanmål..

Nu ska jag glo lite på burken och sen ska jag läsa lite tills hon vaknar, Hoppas inte än..

//S


Söndag.

En superskön söndag.. Sov länge imorse. såklart. och hela dagen har jag slappat, Fick igång The sims 2 idag så jag har spelat :) men jag har oxå pluggat! ja a då.. jag skickade in en rapport. Och imorn ska jag maila läraren angående hemtentan.. så det blir av. ska oxå kolla på biblioteken om mina böcker finns inne, vilket jag igentligen skulle gjort för längesen om jag haft framförhållning :( men men, What to do..

Inatt kommer oxå Annie med ungarna, Och det funderas på hur vi alla ska ta oss till Helsingby, då Annis bil e paj så Jan e och möter dem med transiten.. jo men det går.

Nu ska jag spela en stund sen ska jag sova...

God natt

//S

Ur Mörkret.

Nu är jag vaken, mätt och halvt påklädd. jag kom hem vid 2 inatt. Logen var väll sådär. inge folk. det var typ 7 pers plus oss. men vi stötte på Jana och Börje där. efter nån drink, (Geting) så drog vi oss mot JP istället. och där var det betydligt mer drag. Folk satt och sov vid borden och en av vakterna var tvungen att slänga ut en fylleskalle som satt och sov, han vinglade kraftigt och sprang in i bordet där dem tog inträde så att kassan med alla pengar åkte i golvet. och innan han gick ut genom dörrarna så spydde han på dörren, najs :/ neee. Men jag hadde trevligt ändå. :)

Teatern igår hette Ur Mörkret och Manus och Regi av Guy Rosenholm.


"Det är julaftonsnatt! En grupp ungdommar är intagna på förhör hos polisen. De har brutit sig in i kyrkan. Vilka är dessa ungdommar? De förhörs en och en. något hemskt har inträffat. En ung pojke är död! Vad gjorde dem igentligen i kyrkan? I förhören börjar sanningen krypa fram, en berättelse som visar sig bara bli mörkare och mörkare..."


Den handlar om unge Frank och hans förståndshandikappade lillebror Jimmy. Frank gör uppror mot sin ensamstående mamma och blir mer och mer intreserad av Satanism och Church of Satan. Tillslut bestämmer han och hans polare sig för att dem ska ha en ritual i kyrkan på julaftonsnatten, dem snor nyckeln av Kyrkoheden och tar sig in. Med sig har han sin lillebror som ser upp till sin bror och som tjatat om att få följa med, med är också hans flickvän Diana. Ett bråk utlöser mellan Frank och en av polarna som inte längre vill vara med på denna ritual, Frank drar kniv och Diana försöker stoppa ett knivhugg. Då rycker Jimmy in som försöker skydda Diana och det slutar med att Fran kör kniven i Jimmy, sin lillebror!

Det var en mörk och hemsk pjäs, men den var skitbra. för den tar upp förvirrade ungdommars kamp om att hitta sig själva. allt går för långt men jag tror dem flesta ungdommar en gång har nosat på det mörka.. Som anden i glaset och dylikt. det har vi nog alla testat!

Den var superbra, och skådespelarna var enastående! Det enda negativa är att man fick träsmak för man satt bara på ett sittunderlag på en hård träbänk ;) men annars.. Tummen upp!





Vad har Närpes att erbjuda?...

Tonight is gonna be a good night... Carina och jag ska ner och kolla vad Logen har att erbjuda. kanske träffar vi på Jana där..
Sitter och klunkar i mig en bacardi och lyssnar på lite pepp musik. I got a feeling med black eyed peas. yes yes. Taggad? Japp, med 40 Euro i plånkan och sköna skor på fötterna.

Tonight is gonna be a good, good night!



Berättar om pjäsen imorn..

//S

Teater ikväll.

Vi ska på Teater ikväll. nånting med mörker heter den :/ haha vi får väll se vad den handlar om, tror det var nått om grupptryck och sånt. ungdommar. mja kan bli bra, men mörkt antagligen.

Sitter och äter choklad! inte så bra med tanke på att vi ska käka mat. men jag har varit såå sugen på choklad sen igår..

Nä om man ska fixa till sig så man e klar sen.

//S

Låt mig va. men lämna mig inte!

ALLA stör mig, alla är ivägen! det är inget personligt mot nån. Jag är så dålig på att berätta hur jag mår. för då måste man gå ner på djupet, bakom fasaden som jag jobbat på så många år. jag vill inte rasera den och blotta mig själv. för då är jag sårbar. och jag HATAR att vara sårbar! jag har varit det en gång för mtcket och det höll på att dra ner mig totalt.  Analysera mig själv? Nej tack. då mår jag bättre av att svara att man mår bra när folk frågar. för då slipper man följdfrågor. Jag menar, räcker det inte med att man säger att man är nere? måste man förklara VARFÖR!? jag vet, man mår bättre av att få prata av sig. men jag är bara en sån människa som inte kan. för jag har blivit bränd förr. och never again! För att om man pratar om varför man mår dåligt så ger man ut för mycket information, information som människor kan använda emot en när det passar dem.. Nej då är det bättre att hålla saker och ting för sig själv..

Jag är stark!

 



//S


Roliga Bilder.

Fan vilken kul sida jag hittade!


Affro kanske?







Haha lite kvällsskoj sådär. eftersom min dag inte varit den bästa. men nu mår jag bra :)
Ska gå och sova. sovmorgon imorn. YIIHAA

(Nicklas åkte ut by the way)


Idol..

Jaha, så ska man tydligen gå på Teater i närpes imorn vid 7. haha jahapp.. På dagen ska jag plugga ett par timmar.

IDOL rocks. mjaa vissa var nog platta idag. men Calle, CALLE! han var superB! Och såklart sitter han säkert ;)

//s




It sucks.

This has been not a great day. Men ikväll är det IDOL! Och jag ska såklart snacka med både Faster och Fredrik. i löööv to comment.. och eftersom dem här finnarna tycker IDOL=Idiot så får jag gå internationell. yes Sverige that is..

Har en påse med pistagenötter som jag tänkte mumsa på.. eller om man tar lite ice creme med oboypulver på. Hmm tål att tänkas på.

//S


Nappar everywere!

Jag hatar nappar! Har jag kommit fram till.. visst en bra tröst grej om barnet gråter, en bra "snuttefilt" när barnet ska sova. men förutom det är den helt onödig!

Nappen stör barnets tal, man hör knappt vad dem säger.

Sarah får bara ha nappen när hon sover, på morgonen åker den ut när vi klär på oss, om hon inte spottat ut den tidigare. sen får hon inte ha napp förens det är dags för vila. men så fort hon vaknat och gosat klart så åker den ur munnen.

Så fort mamma kommer hem så är det de första Sarah säger - Tuttis borta! och så springer hon direkt och hämtar nappen. Hon har fri tillgång till napparna. and i hate it :D

Sarah har en docka som har en liten napp/tuttis. och jag har kommit på henne när hon sitter bakom soffan och "lånar" dockans napp. När går det över till besatthet?

Helst skulle jag vilja gömma napparna. men dem är bra när hon ska sova... men annars är det onödigt som sagt!


Kvällens låt..


Truth be told, simple and bold
I think you're special
We can roll like a team, you know what I mean
See, I'm not gonna mess around and I'm not gonna let you down
cause I do love you
This I know, this I kno -oh -ooow!


Money makes the world go 'round
People will be people always
Baby, what goes up comes down
This I know, so here I go


Do you love me
love me
Do you love me
love me
Do you love me
baby


Hit or miss, here's what it is you are that someone
a diamond in the rough, the real stuff
Now if goodness are to find,
then luck is a friend of mine, cause I do love you
This I know, this I kno -oh -ooow!


Money makes the world go 'round
People will be people always
Baby, what goes up comes down
This I know, so here I go


Do you love me
love me
Do you love me
love me
Do you love me
baby


Money makes the world go 'round
People will be people always
Baby, what goes up comes down
This I know, so here I go


Do you love me
love me
Do you love me
love me
Do you love me
love me
Do you love me
love me
Do you love me
baby


Soumi....

Jag är tillbaka i finland nu. resan gick väll bra. men tråkig som vanligt :P Sov hela bilresan till Närpes. så min kropp känndes alldeles mörbultad när vi kom fram. sovställningen man har i bilen är inte den bästa.

Känner mig seg och hänging :( så ska bara ta det lugnt idag. imorn är det tillbaka till ordningen som gäller. skulle behöva packa upp väskorna. men vettefan vart jag ska slänga allt.




//S


Dont wanna leave...

Så nu är allt packat. im ready to go.. eller inte. för varje gång jag e hemma så känner jag mer och mer att jag inte vill åka härifrån. :( i wanna stay home!

Men det är bara tre veckor ungefär tills jag e hemma igen ^^

Nu är det mat sen ska vi åka till åkersberga.

//S

Horror.

Är helt slut.. vaknade igen av att dem borrade i huset. denna gång inte i vår lägenhet. men nu är det tyst och skönt, kanske ska passa på att lägga mig i badkaret och relaxa. Sen måste jag packa ihop allt mitt skit. haha är utspridd över hela lägenheten som vanligt.

Igår var riktigt rolig och jag är glad jag har mina vänner ^^ they makes my world go round.. Vi lyssnade på musik och garvade. och senare blev det skräckfilms time. först upp var The boggieman från 80-talet. den var väll sisådär. men sen kollade vi på The Mist och den var ruggig, äklig och obehaglig.. men slutet var skit.. Kom hem vid halv 2 och stupade i säng med en nöjd assar snarkandes i sin korg.

Imorse gick vi ut på en långpromenad i skogen. härligt! det är så vackert nu med alla färger och frosten som glittrar. Assar skuttade lyckligt runt mina ben.

Nästa gång jag kommer hem ska jag inte ha NÅTT inplanerat! det blir så intensivt och jag är så virrig och stressad. men härligt är det att vara hemma!









Vi kollar musik...


Im going insane!

VILKET JÄVLA LIV! och nu ska dem komma in och föra liv i våran lägenhet oxå! damn alltså! Det borras så det dånar och porten är full med stegar, kartonger och byggjobbare.. high life.. ska bli skönt att återgå till lugnet efter en sån här hemvisit. hehe

Nu kom Loke precis och hälsade på. han morrade åt dem andra och gick direkt till mitt rum. han hadde tydligen frågat det första han gjort imorse om Moster var hemma.

Sitter och väntar på Fredrik ska komma och hämta nykelen till Lokalen. SEN ska jag dusha och gå ut med hunden.. innan det blir familjemiddag.. och sen "kalas" med Fredrik och companiiii..

Mentalsjukhuset nästa. hihi ;)

//S

hmm, vad ska man skriva då?

Vaknade imorse av att dem jävlarna borrade i nån av lägenheterna. *Morr* måste dem borra kl 9 på morgonen! haha. det dånar ju i hela huset..

Idag då. jo. vi ska väll klä på oss och åka och handla lite. sen har jag lovat Assar att vi ska ta en långis i skogen..

Och ikväll ska jag träffa lite vänner.

Yes yes.

Ehh det blir inte så kreativt inlägg det här alltså. haha

//S

Igår och idag...

Sitter och är såå aptrött. Och less, ireterad och ush.. Skulle slängt mig i badkaret men orkar inte! Och imorn måste jag palla mig upp till skolan och göra omprov, och jag har inte pluggat, varför ska jag när det ändå blir fel?

Igår hadde jag iafall en bra dag. Jag struntade i skolan (japp jag skolkade) och åkte och shoppade med min mamma istället. mycket trevligare. med hem hadde jag nya jeans, tunika, underkläder, nessesär och ett par nya pjuks! skor som inte har varit min smak förr men när jag tröck ner fötterna i dem i affären var dem som formade efter mina fötter! i got to have! Så dem fick följa med hem och självklart invigde jag dem samma kväll ;) för vid 5 tiden så kom Kim och hämtade upp mig och vi styrde mot vallentuna..

Middag och en hel flaksa bacardi senare var jag lagom rund om fötterna när vi gick ner mot centrum. Jag känner ingen i vallentuna medans dem andra känner massor. hehe Men skoj hadde jag och när vi vandrade hem vid 2 så var jag aningen för full.. men men, så kan det gå ;)

Har spenderat de mesta av dagen på Pillas soffa, och på kvällen var vi över till Farmor och käkade mat. Loke var med så klart och han är full av liv kan jag säga. det var så jag fick säga till på skarpen mer än en gång.. Man får inte bete sig hur som helst!

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova.






Uppdatering.

IDag bär det av mot sverige igen... Sarah och Jag sov till kl 10 imorse.. Vid 7 när jag bytte säng var hon vakne, men efter en stund så kröp hon ihop på min arm näära mig och somnade, och så sov vi tills vi vaknade. Och idag ska hon inte sova middag. jag ska alltså underhålla henne tills vi åker. men det går bra.

Drömmde om Loke inatt, oj så jag saknar hans kramar :)

Mailade min lärare och fick ett automail tillbaka. hon e sjukskriven (får man vara skade glad?) så jag Mailade den andra läraren vi har. får se ifall jag behöver gå på hela innedagen imorn. eftersom jag är halvfartare. Hon har ännu inte svarat. men hon har hela dagen på sig.

Så ser det ut, nu ska jag läsa bok med Sarah *suck* och sen är det lunch.

Jag och katten igår.

//S


Väska i kaos..

Jo, här sitter jag, farför datorn. när jag borde packa. hmmm men orkar inte... Jo jo jag skaaa!



Allt detta hällde jag ut från min väska. är det konstigt att jag alldrig hittar plånboken? nej skulle inte tro det..




No Name..

Här kommer mitt senaste konstverk. Den har inget namn.




Okt. 14, 2009

Fy fan, fick byta säng vid 5 imorse, Jan är ensam på jobbet nu när brorsan åkt till Sverige, och Jan ska åka till sverige i helgen, a lot to do! så jag fick byta säng vid 5. sen vaknar man ju varje gång Sarah låter. vilket hon gör Offta. vaknade och var helt slut, avbruten sömn är INTE bra för mig.. så jag höll allvarligt talat på att sommna i soffan på morgonen..

Efter jobbet var det en snabbdush och sen for vi av mot helsingby, ska tillbaka till närpes imorn, onödigt att åka fram och tillbaka kanske. men vi skulle träffa en tjej i helsingby. Nu är vi tillbaka hemma efter att ha kört hem henne.. är riktigt trött så ska göra mig iordning strax och krypa ner i sängen. Imorn efter jobbet far vi direkt till stan och shoppar, måste inhandla lite grejs åt dem hemma och så ska jag till Prisma och reklamera mina pluggar, hoppas dem byter ut dem!
Sen bär det av mot Närpes igen....

Och på fredag efter jobbet så åker vi mot Åbo :D yeeyyh im comming home again ^^

Men nu ska jag Washa ansiktet och Brusha my tänder och SOVA!

God natt

//S


Fuck you - Lilly Allen

Vaknade på fel sida imorse och har haft ont i magen hela dagen :/ mindre kul. Imorgon måste jag byta säng tidigare än vanligt.. not nice. men nu är det bara ett par dagar kvar innan jag sitter på båten på väg hem :)

Igår skickade jag in rapporten och har börjat (nästan) på nästa. Målade klart min tavla idag oxå ;) kanske bild kommer imorn..

Nu ska jag göra mig iordning och gå och sova. Är lite anti Data idag.





Awsome och klockren låt!..

//S

Höst Bilder..

Höst. Ja nu är det nog höst, och har varit ett bra tag.. Dessa bilder är tagna med ca ett år emellan, dem borde vara nästan lika gammla.

 






God morgon..

God morgon.
Sarah tittar på Piggley Wink (eller nått sånt) och jag skriver på min rapport. idag är vädret sådär, och Mia sa att vi kan vänta oss den första snön den här veckan. vi får väll se hur det blir med den saken. jag har alla mina vinterkläder i sverige:/ känns super kul om snön kommer och jag har ingen jacka! eller mössa. det ska med nästa vecka när jag e i sverige :D

Har annars lite ont i magen :/ Grannen är kräksjuk och har typ spytt halva helgen, kan vara de, inte att jag är sjuk. men jag vet att han va det. och jag är lite känslig för sånt. det börjar klia i min hårbotten när nån pratar om löss tex..

Nej, men jag är frisk! så är det...

Ush Lokes pappa var med i en bil olycka igår! Bilen e tydligen helt förstörd men Matte klarade sig med lite ont i nacken och sträckt finger :O Änglavakt! Hunden Blade var med oxå, och han klarade sig utan en enda skråma! Såg bilderna på bilen på FB. Helt otroligt att han mår bra.... Underkyllt regn är inte att leka med. Så dra på vinterdäck och kör försiktigt!

//S


Ipod problem..

Time for bed.......... Är trött och inte alls sugen på att glo på burken no more.. Så jag drar mig tillbaka...
Katastrof! min scullcandy glappar som sagt :( jag gråter nästan.. damn! får fixa de innan jag åker till sverige. tre timmars bilresa UTAN min ipod! nej fy, då måste man ju socialisera med dem andra i bilen ;) hahaha

Nää men jag e helt beroende av min musik! måste åka förbi prisma nånting och klaga :( dem ska ju hålla mer än 2 månader! okej att jag sover med musiken, men det är inte pluggarna det e fel på, utan kontakten som man kopplar in i mp3.. den glappar! och ipoden ligger alltid på nattuksbordet eller under kudden. så att den INTE ska skadas..

My Ipood is my life! Utan musik är världen tråkig :(

God natt alla musikälskare!

//S

Study time..

Kl 14.00 (finsk tid) smäller det! Yes then its time to study! Då ska jag skriva så jag får skrivkramp. skicka goda tankar och possetiv energi!

Vaknade vid 7 imorse av att jag fick sms! damn! hatar när folk messar så tidigt! men somnade om, vaknade vid halv 11.. fortfarande trött.. och mina scullcandy har börjat glappa :( så måste fixa det... Maila scullcandy kanske. dem är ändå inte så gammla..

Nu ska jag glo lite på idol i typ en kvart, sen ska jag stänga av allt onödigt på datorn och plugga.

//S

Free Falling.

Hmm ska jag våga mig ner i källaren och dusha? det kan ju hoppa fram ett spöka faktist! Men jo, jag måste få bort all skit frisören la i mitt hår ;)

Här kommer klippet MAMMA! Och nu kollar OCH lyssnar du ;)



Ja ni andra oxå såklart..... He makes my heart melt!

GOOD NIGHT!

//S

Matinlägg!

Sara e lite söt. Idag när dem hadde handlat när jag var hos frissan så hadde hon gått mot den obligatoriska yougurthyllan.. JA det är obligatorisk, för Finland fil är som SLIME! En jordgubbsyougurt åt Sarah, sen en Blåbärsyougurt till Mijmone. och till sist, en KaffeYougurt till pappa :P Hon har stenkoll! för hon hämtar själv. Hon vet precis vad jag äter! En blåbärsyougurt av märket Arla Ingman. japp inget annat funkar för Mijmone ;)

Så nu har jag frukost imorn.. äter inte yougurt varje dag, men imellan åt.. annars brukar jag käka gröt med hemlagad äppelmos med Sarah på mornarna..

Men nog om frukost snack nu!

Sitter och äter godis (det är ju lördag!) men ett par bitar på väg och jag mår illa.. Uääck. kan det bero på den rejäla middagen jag käkade hos grannen? Älgkött med potatis och efterätt bestående av nån jättegod typ cheescake/tårta med havtorn tror jag hon sa :P och chokladkaka med mint i :P juuuuum.. Så mätt när jag vandrade dem få metrarna hem..

hua känner att jag skulle behöva sova, lider av sömnbrist. kanske ska gå till sängs innan 12 ikväll. ja trots att de e lördag :P

//S


Nyfriserad.

Nyfriserad och ready to pary! ehh nej, men snygg i håret e jag ;) Det blev uppklippt och snelugg, Yes yes. Funderade på att klippa kort, men fegade ur. kan alltid klippa av mig håret nästa gång ;) För jag går defenetivt tillbaka till henne! suverän, och skit trevlig :)



Sitter och lyssnar på P!nk, kan fortfarande inte lyssna på family portrait utan att få en klump i magen. weird.

Ska över till Carina ikväll på middag, dem andra är i helsingby på teater så jag har huset för mig själv ikväll..

//S

 


Choklad...

Hmm att smälla i sig en chokladkaka när man är lite mjölkkännslig kanske inte e de smartaste :/ Men är det fredag så e de ;9

Har precis bastat, dem har förstört mig helt, jag tycker att det är skönt att basta :P haha.

Nu ska jag glo färdigt på Idol, Calle sitter säkert by the way, Och sen kanske jag ska glo på nyaste avsnittet av Greys anatomy medans Håret tårkar. yes yes.

Imorn ska jag klippas ;)

Idol 2009..

NU ÄR DET IDOL! och vartfan är my people! ska jag sitta hä själv och kommentera eller? hahah

Hoppas Calle ger gärnet!



//S

What happend ;)

Ser ni nån skillnad ;)

Nu ska Sarah glo på Teletubbies, im out of here!

//S

Försök till studier..

Sitter och pluggar (läs försöker!) men har så förbenat svårt att börja.. Jag vet inte hur jag ska skriva! Har börjat så smått. typ titel, namn och datum ;) det är väll en bra start va? haha nej jag har skrivit några rader men det är som sagt var svårt att börja...

Hungrig e jag oxå :/ kanske ska ta nått att äta och sen försöka igen..

Att det ska vara så förbannat svårt att göra skolarbete!!!!!

//S

Kenza in my Dreams...

Oj vad mycket drömmar jag har haft inatt! inte en lugn stund, och dem har hoppat fram och tillbaka som en diabildsmaskin har knuffat fram dem...  Jag drömde att min pappa dog :( vet inte varför eller hur, jag bara vet att han inte va där. och vi alla grät, utom Linda... weird..jag drömmer iafall att jag kämpar med gråten, för hela mitt ansikte stelnar när jag grät och jag fick svårt att andas. tårarna rann och allt var så sorgligt... Sen skulle Linda och mamma åka och köpa godis (!) och då började jag gråte mer för jag tänkte på min sockergris till far ;) Det slutar iafall med att jag vaknar upp vid 4 och snyftar! tårarna har runnit i ansiktet på mig och dem få sekundrarna innan man återgår till verklighet var fylld med ångest och sorg.

Den andra drömmen som är mest klar är lite rolig! Jag drömde om Kenza, antagligen för jag läste hennes blogg innan jag gick och la mig, iafall hon var med i ett program som hette morgonsoffan, Fanns ingen soffa.  den spelades in vid statiolmacken i norrtälje :D haha. och hon pratade en blandning mellan Norska och Norrländska! Peter Settman var programledare och dem övriga två deltagarna var ingen mindre än Carola vråla och Amy Daimond. Hahaha Hon och Settman var båda sprudlande av energi och skojjade med varandra.

Ja a du. hmm vilka tvärvändningarn mellan drömmarna. Ena drömmen har avlöst den andra och jag har inte fått en lign stund inatt. Och båda drömmarna är mycket mer klara och detaljrika än vad jag skriver. men orka lägga ner tid på att få med alla detaljer.. ;)

Nu ska vi snart äta frukost här, vi glor på Titti-nalle.

Bye all!

//S

The Killers. Dagens låt.



Bara för att jag inte okar formulera bra meningar, orden virvlar i skallen på mig men det är svårt att få fatt dem.

Vi hörs imorn istället.

är trött. ;)

God natt!

//S


Vägrar sova.

Sikken unge, hon vägra somna. okej vi vaknade kl 10 imorse. men ädnåå. kl är över 2. nu sitter hon i vardagsrummet och leker. och jag, ja jag är lite iriterad. då får hon vara vaken till Mia kommer så är det hennes problem sen.. får börja ställa ringkl på 8.

//s

Överreagerar..

Jag skämms så jag får en klump i bröstet! Jag har ju glömt födelsedagen på det käraste jag har! Assar fyllde ju 7 den 19 SEPTEMBER! och det glömde jag, Jag var desutom hemma då!!!!!!!!! Shame on you Simone!

Ush har sån hemlängtan, och vill bara lägga mig ner och gråta.. ångesten kommer krypande och lägger sig som en glödhet sten i magen. Vill bara gömma mig, som det fega kräk jag är.. inget känns ok denna kväll. jag skulle inte suttit på BDB och glott på bilder från förra året! Bilder på Loke, Bilder på Assar, bilder på mitt liv!

Att ett par bilder kan ge mig såna minnesbilder att hela jag sjunker och mår dåligt för att jag inte är kvar där jag var. vart är jag påväg?! mot nått bättre? Varför kunnde inte livet vara som det va? fortsätta på det säkra väg jag gick på. det kanske inte var så säkert efter allt? Varför lämnade jag allt för en ny tillvaro i ett främmande land?

Nee ush. nu går jag och lägger mig :(

God natt tamej Fan..

//S


Himlavalvet.

Sarah sov i två timmar idag :O och det tog 5 minuter för henne att somna. hon måste varit trött.... hon sa ju iför sig det vi lunchen.

När jan kom hem åt vi mat och sen körde han mig till Biblioteket. och BÅDA böckerna hadde kommit in :D yeeyyhh, tunna va dem oxå ;) fast jag fick betala 5 Euro (ca 50 kr) men det är det värt. med tanke på att NYA böcker kanske kostar 200 st! Sen åkte vi bakvägen ut mot Kaskö. och ut dit hadde himlen fått en sån vacker rodnad! det var neonrosa nästan. och tunga mörka moln därimellan, jättefint! Sarah sa att det var mamma som ritat och målat, haha  Och påväg hem var monen den som stog i centrum.





Bilderna är tagna från bilen med mobilen. märkte när jag kom hem att jag hadde haft kameran med mig, i väskan :/ hmm så kan det gå.


En typisk dag.

Hej hej hallå!

Sarah vilar och jag passar på att glo på burken.. Imorse behagade skrutt vakna kvart över 7.. men sen satt hon i min famn och gosade minst 20 minuter i mörkret i vardagsrummet.. Sen kollade vi när Carina och barnen åkte iväg till arbete och dagis.

Sen klädde vi på oss massa kläder och gick ut i höstvädret, det regnar inte så vi passade på att gå till biblioteket. och självklart öppnar skiten kl 12! och jag frös och orkade inte vänta i en halvtimme. så vi gick hem igen.. sen slängde jag mig på soffan en stund medans Sarah glodde på Tweenies. Jag diggar Tweenies. dem är söta och lärorika ;)


Tänkte jag skulle skriva hur en typisk dag ser ut.

kl 7-10. Nånstans där vaknar vi.

kl 10. äter vi frukost.

kl 10.30 ca. Gör vi iordning oss, borsta tänder, tvättar ansikte och påklädning för mig.

kl 11 - 11.30 leker eller går ut.

kl 12 - 12.30 Lunch.

kl 13. Vila.

kl 14 - 15. Vaknar Sarah och då äter vi mellanmål.

kl 15. leker, tittar tv tills pappa Jan kommer hem.

Yes så ser det ut ;) Nu ska jag sitta på FB en stund innan Skrutt vaknar upp.

//S

 


Painting in progress.

Oj se vad jag hittade, en gnutta kreativitet. som bara låg och skräpade på golvet. självklart plockade jag upp den och drog fram både färger och penslar ;) en tavla vart det. dock ännu ej klar. Vill nog inte lägga ut den föresn den är färdig.

Annars så har det regnat hela dagen här. och då menar jag regnat! regnet har slagit ner mot taket så det har dånat. Perfekt väder att stanna inne i. och det har jag gjort. haha

Imorn är det jobb som gäller, hoppas det inte regnar, för jag måste gå till biblioteket och hämta nästa skolbok..

Och idag vill Sarah sitta i mitt knä och dricka nattivällingen, klart hon får det. :) She likes me after all..



//S

Sova meeera..

God morgon alla. Har precis vaknat och känner att jag kunnde legat längre i min sköna varma säng med Brolle sjungandes i mina öron. men ikke... Vid halv elva, elva kommer vi få lunchgäster.

Nää nu går jag tillbaka till sängen! Kryper ner och läser ett par sidor i skolboken, Wish me luck!

//S


Körslaget har börjat...

Okey, my mistake! Amy Diamond är INTE tolv. haha hon är ju 17. Och hennes kör var riktigt bra!!

Blev tillfrågad att åka till Fagerö ikväll. Lars kristers är där, ni vet - Jag måste ringa cariiinaa.. Nej tack. jag stannar hemma och kollar på Körslaget med Mia istället,

Sitter med choklad, remmar och lakritsgrodor. men vill inte ha nått av det :( är inte sugen på nått.. chocklad uuääässh!

Nu väntar jag på Pontares kör..




Trött, så trött.

Oj shit! 2 timmar har jag vilat! Jag la mig på sängen och läste faktist ett par sidor av skolboken, men sömbristen inatt gjorde sig påmind och jag somnade!

Vaknade nyss, och nu känner jag mig segare än nånsin *gäsp* Hoppas det vänder. det är ju Lördag och Körslaget drar igång kl 21.00...

 


Höstmarknad..

Vaknda första gången vid 7 imorse, hela huset var tyst och jag hadde ju precis somnat typ! drog ur pluggarna (Ipood-lurarna) och stängde av musiken, Somnade snabbt om och vaknade igen av att Mia knackade på dörren.

- Vi ska åka på marknad vid 11, om en timme. ska du med?
- mmm, Grymtade jag tillbaka.
- Går du upp och gör dig iordning då?
- Mmmhm Svarade jag igen.


Upp, pigg som en lärka. jaa nästan ;) men inte bakis då jag var så gott som nykter när jag somnat, Sömnbristen gjorde sig lite påmind. Men upp och drick vatten och klä på sig.

Fixade iordning mig snabbt och när jag borstade tänderna frågade Mia om jag hadde ont i huvudet? Nepp svarade jag. Åhh vad synd, jag älskar att retas när nån är bakis sa hon då. Hahah too bad for you! :D

Sen åkte vi iväg mot... hmmm.. vad det nu hette. det var höstmarknad där (yeeyyh) missar ju den i norrtälje nästa vecka.. Mycket folk och kallt. Gick gata upp och gata ner. och på många sätt påminde det om norrtälje. små trånga gator, trähus, mycket folk. MEN! Hur jag än letade så hittade jag inget marknadsgodis! WHAT liksom. ingen nougat :( men remmar hadde dem så jag köpte ett par sånna (närmare sagt 16 st) Vi åt Vållullal med Nudlal ;) Jumm alldrig ätit förr. men guu så gott det var! kan ju ha berott på att jag var hungrig, det var kallt (varm mat är såå gott när man fryser) och hel grejen med att stå bland hundratals människor på trånga gator och äta direkt ur en papperstallrik medans folk buffar lite smått på en. Mat smakar alltid bra utomhus.

Sarah bettede sig exemplariskt...................... Yeh right :/ bråkade och skrek, ena stunden skulle hon sitta i vagnen andra skulle nån bära. hon sparkade av sig skorna flertal gånger så att folk fick plocka upp och ge oss dem. Hon kastade grejer från vagnen, vantar, mössor, trippförpackningar. Hon var urtrevlig! hahah.

Men nu är jag hemma igen och funderar på att lägga mig i sängen och läsa skol bok. Den är SÅ intresant :) nej men kanske kan bli..

Bye all!




Tjejkväll.

Kom precis hem, Dem fick med mig till Jana iafall :) En riktigt trevlig kväll. om jag inte varit då förbenat trött hadde jag varit mer till sällskap ;) men det bjöds på massa gott.

Finnarna blev imponerade av att jag svepte min shot i ett svep. men det är ju så man gör! Hahahah. dem trodde väll inte stockholmaren kunnde dricka ;) Då har dem inte träffat mig.

Nu dags för sängen *gäsp*

Good Night Sweethearts!


 


Fredag kväll.

Are we humans or are we dancers?.. Fredag och två veckor kvar innan jag kommer hem ^^ Vi ska bort på tjejkväll. men jag tror jag skippar det. dels känner jag inte dem, bara Jana som vi ska vara hos. och sen är det ju Idol! haha
Nee men jag har ingen större lust faktist... "sitter heldre hääär, och luktar på blomorna...." som en känd philosof sa en gång ;)

Måste fixa i rummet. min säng ser ut som en atomboms släppts. eftersom vi precis kommit från Helsingby och jag slänger ALLT i sängen det första jag gör, det andra jag gör är att dra fram datorn ;)

Ska försöka måla med, har en tavla hemma i sverige som behöver en vän. den är inte komplett. Och har ju ett lager med panåer som är blanka....



Körslaget.

Körslaget kör igång igen på lördag, och jag bara MÅSTE se skiten. trots att Caroline af Ugglas *sägs med avsmak* är med.. desutom är lilla nippertippan Amy Daimond med, hallå! hon är typ tolv. vad vet HON om att leda en kör? Dont know. nee då håller jag min röst på Pontare..

Varför, VARFÖR!? kan inte Brolle få leda en kör i år igen ;)

 


Inget gnäll inlägg..

Nu ska jag försöka att få till ett Ikke-gnäll-inlägg! :D
Ja idag så började dagen skit.. ska inte gå in på det, då var och varannan dag är skit. men vid lunch, efter mycket djupandning och posetivt tänkande och intalande på mig själv, så vände det :) Lunchen gick bra. Och nattningen till vilan gick bra :D Hon somnade på 15 minuter utan bök.. Jag vet att det är jag som påverkar hur hon somnar. är jag irreterad och grining, så känner hon det. men som sagt va, jag släppte all oro och iretation och kännde att jag själv höll på att somna, och självklart gjorde hon det me :) En lugn och trygg vuxen ger ett lugnt och tryggt barn. I KNOW!

Solen sken, trots att det var höstigt kallt. och vi gick en promenad innan lunch och kollade på grävmaskinerna nere vid bron. vi stog iafall 10 min och kollade hur dem försökte flytta en sten. men Sarah var nöjd när vi väll gick hem.

När Mia väl kom hem åt vi en macka och drack te sen åkte vi till Lidl, där jag skulle handla. Såg i deras kampanjblad att dem hadde konstnärsgrejor och desutom ett resekitt med diverse USB-prylar. en mini-mus, nät kabel extra USB-portar och så vidare. Köpte den och två kilramar.. nu har jag ett föråd, så jag kan måla när andan sätter in. och det tror jag att ja behöver.

Vi köpte med oss snabbpizza därifrån som vi åt hemma med sallad. mums. Sen hadde Moffa satt på bastun. och jag kännde mig frestad. så efter att Mia och Sarah bastat så hoppade jag in. Skönt var det. sen dushade jag och nu känner jag mig välldigt ren..

Imorn är det fredag och vi åker tillbaka till Närpes.. ska plugga och måla. det är dem planer jag har! Plugga måste jag för att jag måste. och Måla måste jag för mitt välbefinnande.

yes så är det.. Det var väll inte så gnälligt va ;)




Bye my friends!