Stay in school kids!

Nej det är bara sätta igång med pluggandet Jippi! för i vår så kommer inte denna utbildning finnas längre, japp SÅ dålig är den ;) haha

Fyy så kallt det är! Hösten har verkligen kommit till Finland. stog ute när Sarah lekte idag. dubbla tröjor och en tjock tröja över, halsduk och vantar. och jag frös! inne me. shit alltså. men nu är vi i helsingby och Mia eldar :) för här finns öppen spis. såå mys. Och Mia har försökt lära mig att elda, hmm men min mamma har hela livet lärt mig att INTE leka med elden. haha

Glor på idol. och det verkar som dem sparat alla dåliga töntar till sist. Rabih lät mer som en klämd pung, nee Ta ett piller mot mensverken bruttan!

MEN erik, den sista dem skickade in, han tog oss med storm, eller ja. han var bäst denna kväll iafall!








Ta en paus från studierna?

Var inne och kollade Fronter, jag drar mig för att göra det. det jag inte ser finns inte. Men gick in och kollade, och mycket rikgit. min lärare har mailat och frågat vad som händer! då jag ligger SÅ mycket efter. ligger efter halvfartarna. Jag mailade tillbaka och skrev att jag har haft problem med böckerna och att jag har skit jobbigt med skolan. Skrev oxå att jag har haft funderingar på att ta paus, och frågade vad hon tyckte om det..

Det är ju inte hela världen om jag tar en paus från studierna till våren. jag kommer ju ha allt jag gjort kvar. så jag börjar bara där jag är nu.

Men å andra sidan är det inte mycket kvar! men jag vill inte! så är det, jag vill och orkar inte. har bara konstant ångest och magont över hur dålig jag är på att plugga! Jag är usel som människa! jag har ingen självdiseplin alls.. och jag vet oxå att jag är problemet, för jag VILL inte! Hahahah.

Barn vill jag jobba med, men jag Vill inte plugga! I Hate School ;)

Nu ska vi gå ut en sväng innan lunch.



 


Rubrik?

Sitter och glor på Robert gustafsson. he is funny shit! jag orkar nog inte sitta uppe till 22.40 svensk tid idag igen :( får kolla imorn på tv4.se vem som gick vidare..


Jag är en hippie..



 


Cykla.

Håller på att instalera the sims 3. Håll tummarna för att det funkar!

Nää nu drar jag ut och cyklar en sväng. sen dusha sen IDOL! yeeyyh.

Mia har fixat bokproblemet. snäll hon e! och Jan kanske ska sätta in en 14 tums tv i mitt rum. så kan jag glo på Idol och Desperata hemmafruar ;)


 








3 månader!

Nej jag är inte på smällen, jag har bara varit i Finland i tre månader! Idag för tre månader sen kom jag hit. yes yes.

Ush, Sarah är snorig, hatar snoriga barn. dem sprider baskilusker överallt och jag har lite bacillskräck ja. Tvättar händerna onödigt ofta. slänger mini handukarna i tvättet efter ett par torkingar och så vidare. Och gosa!? nej du. inte om hon ska torka av sitt snor på mig. Haha elakt kanske men jag har bacillskräck! Desutom verkar hon ha knäck i lurarna för hon hör inte på vad man säger. -Sarah kan du lägga tillbaka boken i hyllan? Nej då lägger hon den överallt förutom hyllan! golvet, stolen, bordet. och när jag säger att vi ska plocka undan, säger hon bara
- mijmone hjälpa till. och så sätter hon sig i sin stol och kollar på! Bahh. hahah

Idag är det desutom dåligt väder, regn och rusk. och eftersom hon redan är snorig och hostar så håller vi oss inne på förmiddagen. kommer solen fram på eftermiddagen så går vi ut. för hon måste ju ha frisk luft!

Och ve och fasa! jag känner mig tung i huvudet, det värker och jag är seg. NOOOO jag ÄR frisk! knaprar vitaminpiller och dricker aloe vera. så jag ÄR frisk...

Desutom börjar jag få ångest (eller det har jag alltid) över skolan. men vad fan, jag kan inte göra uppgifterna när jag inte har böcker. och jag struntar snart i skiten då det inte går bra för mig.. alltid är det nått som sätter käppar i hjulen.

Nu ropar Sarah på mig, Men det gör hon alltid. och hon vill sällan nått. Så jag får väll sätta mig i soffan så blir hon nöjd. snart dags för lunch any way, och sen vila... fan dagarna går fort...




Calle gick vidare.

YEEEYYHH! Calle gick vidare till Kvalet! Ohh happy day! trodde nästan han skulle åka ut när hans tälldes mot skönsjungande Eddie..

Iår ska jag vara en sån där Idol nörd som följer det slaviskt och som bloggar om skiten ;)

God nattish!

 


Idol 2009.

MEH!. okej bra Calle gick vidare i idol. älskar hans röst. MEN nu måste jag vänta till 22.30 SVENSK tid för att se till att han INTE åker ut på första utröstningen, Damn alltså!



Så nu sitter jag och roar mig på Facebook. massa meningslösa tester. men vad gör man inte när ingen vill snacka med mig! Bara min trogne vän finns här för att förgylla min vardag med lite oseriöst, och seriöst snack. Allways crack me up! Saknar dig ta mig fan!

Det är kul när folk ignorerar en. ohh ja. Woo-fucking-hoo. Då känner man sig värdefull.. yes yes *ironi*

 

 


Biblioteket.

Oj vad skruttungen hostar. Hon ligger och vilar och hostan river i bröstet på henne. jag vet inte vad jag ska göra, har alldrig tagit hand om ett sjukt barn. eller jo det har jag visst.

Iafall så hadde dem ingen av mina böcker på Närpes bibliotek. *suck* men Mia skulle åka förbi vasas bibliotek efter jobbet och kolla. Jag kan inte gör så mycket om jag inte har böckerna. men jag såg att det stog lite om språk i en av böckerna jag redan har. frå börja med att läsa det. sen får jag checka på nätet. Kan inte göra så mycket annat.

Sitter och funderar på ny design ;) igen. ahhahahaa

 


Måndag.

God morgon alla! Skruttungen sov till kvart över 9 idag ;) great. Hon är därimot lite snorig och hostig, men jag har gett henne vitaminer. Vi tittar på Philofix på barnkanalen, och snart ska vi göra oss iordning och gå till biblioteket. måste kolla efter skolböcker. Har jag nämt att jag hatar skolan?! hahahaha. nee men det går bra!

Mamma och Jonas är iafall hemma i sverige nu. och igår känndes det lite ledsamt :( men vafan, tre veckor klarar jag lätt! Men saknar allt..

Nu ska jag klä på mig så ska vi ut i solskenet!.






Bye bye Family..

Nu har jag vinkat av mamma och Jonas. Lång väg för dem att köra. Och nu tar det tre veckor innan vi syns igen :( men va fan, tre veckor går fort.. Igår Firade vi mamma lite. när vi kom till Närpes fikade vi, Mia gjorde en kaka/tårta och mamam fick presenter :) av mig fick hon trollsländstavlan som jag lagt ut tidigare. Den var inte min ^^ jag skulle inte ha den. ja hon fick oxå en glasmobil som vi hittade på Halpa Halli.

Vi skulle gått ut igår, men jag var så förbenat seg, desutom så kollade vi på programet på JP. och dem skulle ha nått band där. INTE min musiksmak. jag kollade på youtube nämligne. och jag hadde ingen lust att betala inträde för sån musik :P

Men fick lite dåligt samvete, då jag lovat mamma att vi skulle gå ut. men jag frågade henne om hon ville och hon sa att det spelade ingen roll. Men det kommer fler tåg. vi stannade här och drack lite Beylies (stavas?) och åt punchbollar med Jan och Mia.

Idag sov vi länge och vi har bara tagit det lugnt hela dagen. käkat massor. Och nu har Mia, Jan och Sarah åkt till sommarstugan en sväng. jag funderar på att ta en dush..

















Spotify...

Well i am tonight.. Sitter och äter frukost, kl halv 1 :P vi ska packa ihop oss och åka mot Närpes any time now.. Sitter och lyssnar på musik på Spotify, är det bara jag som INTE har spotify?? Jag sitter på Jonas nu.. Jag fattar inte grejen, måste man bli inbjuden? eller?!

Aja jag använder youtube och laddar ner, JA jag laddar ner musik (shame on me... NOT) varför ska jag skämmas för det? nope.

Nä om man ska ta och hoppa ur pyjamasbyxorna och börja plocka ihop sig..


Mamma 50 år!

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? nej det är ingen vanlig dag, för det är Mammis födelsedag HURRA HURRA HURRA!

50 år har du vandrat på denna gjord, den här gången ;)

 




Brolle in Ecstasy!



Fick jag av min goooda vän Fredrik ;) i liike :)

Idag Har jag jobbat, som vanligt. och när Sarah skulle sova middag så somnade jag oxå.. ooops. Min rygg har börjat spöka igen :( så mamma fick heala mig och sen kännde jag mig febrig så jag somnade bredvid Sarah och sov en och en halv timme ca.. Mia var iafall hemma när vi vaknade. men skönt var det. sen åkte vi alla ut på sightsing (stavas) och tillslut åkte vi till Prisma och Mcdonalds.. köpte nya pyjamas då mina pyjamasbyxor börjat bli välldigt välanvända :p och nya "höst" vantar.. myysigt.

Igår åkte vi ut till Sundom, höll på att frysa öronen av mig när vi åkte dit. isande vindar bet i öronen och Rahn var lite orolig. jag MÅSTE sitta ute på båten, inte inne där dem kör. för jag måste möta vågorna, annars får jag panik! måste prata med Rahn och hålla henne lugn you know ;)
När vi kom dit så fick vi fika med goda grisar med hallonsylt (munkar) och till middag fick vi grillad lax med potatissallad. juum. Sen badade jag faktist bastu! OCH doppade mig i havet! Kalt som fan. När vi sen åkte hemåt igen så var det solnedgång, Underbart vackert att sitta ute på båten. det var alldeles vindstilla och Rahn var cool lugn. Mia och jag kunde till och med prata OCH höra varandra. haha







Och om ni undrar varför jag inte lägger ut så mycket bilder på Sarah så är det för att jag inte vet om jag får. hon är trots allt inte min unge. Men jag har många fina bilder på henne :)








Skogs utflykt.

Fan vad veckorna går fort. iafall den här veckan :S Vi är i Helsingby nu. vi åkte hit igår. på eftermiddagen åkte Jan, Mia och Sarah iväg till nån och vi passade på att åka till Gamla Vasas ruiner. DAMN vad det blåste isande vindar. Så det var inte så roligt.. men vi åkte sen förbi ABC och köpte chips. Dieten startar nästa vecka igen :P

Jonas och jag glodde på film igår. Dumpad. ASG.

- My name is Koonu.
- does that mean something cool in Hawai?
- Yeh, Chuck!

Idag har vi varit ute i skogen och kollat läget. jag kännde inte nått speciellt. varken inbjudan eller oönskad.

 





Jonas smög in sig på varje bild typ.. :/




Brolle, Sång för dem


Sverige tur och retur.

Hej alla. Nu är jag tillbaka i Finland igen, och jag har dragit hit mamma och Jonas :P Resan hit gick bra, Jonas och jag spelade Airhockey och körde motorcykel (maskin alltså) Sov dåligt gjorde vi och lång biltur till Närpes.. men nu är vi här iafall




Min helg var kort och intensiv. Fick iafall leka lite med Loke på söndagen. Han vägrade släppa mig när vi träffades, det var som han måste gosa och krama för en månad.. han hängde i min famn och så fort nån sa nått åt honom tog han ett hårdare tag runt halsen på mig. Men när vi sen skulle åka iväg fick jag ingen kram. Det gjorde ont i mitt hjärta ska ni veta.. Det gjorde det hela mycket jobbigare.. att lämna allt hemma varje gång är inte lätt.






Igår jobbade jag iafall halv dag, och på kvällen fick Jonas köra Åker-bil med Oscar. lyckan var total typ.



Idag har jag jobbat men vi tog alla en cykel tur genom Närpes, Mamma fick cykla med Sarah. jag vågar inte! Och nu på kvällen fick Mia och Jan underhålla dem medans jag och Carina drog iväg på tavelkurs. hmm har en vecka på mig att fundera på ifall det är min grej. men eftersom det inte blev nått med konstkursen jag igentligen ville gå så kanske det är meningen att jag ska gå den här kursen (genom 3D-teknik ska man skapa en tavla av tyg och garn) Kanske jag kommer ha användning av det senare?

Iafall så är planerna att vi ska åka till Helsingby imorgon efter lunch. Mamma kör och Mia är på jobbet. på torsdag ska vi förhoppningsvis åka till Sundom (om vädret tillåter) och helgen ska vi fira mamma ;)

Nu ska jag göra mig iordning för sängen och sova. är fortfarande efter vad gäller sömn efter helgen. *pust*


GOD NATT!










Min lördag.

Träffade Anna en snabbish igår. synd att det inte blev längre. Men vi snackade lite och jag fick spy galla ;)




Mammi och jag sjunger i soffan <3


Min lillebror är en bra fotograf *rullar med ögonen*


Han är längre än mig! Damn.










Party?

Girls just wanna have fun. Yes indeed. I brist på folk som vill parta har jag poppat med mamma och Jonas. och DET är inte fy skam ;) Jonas har (hadde ;)) bra högtalare och bas. men en säkring gick när vi poppade som mest, hahah

Nu kanske mamma jag och syrran dra ut till teater, om jag inte däckat innan dess! jag känner att jag går på sparlågorna! Men ett par groggar och en lång dag kan få vem som helst att däcka..















Skoldag.

Home sweet home! Är lite smått trött efter resan. båten var full med partande människor. men det störde inte. Shoppade tog en långdush och sen sova. fick sova 5 timmar ungefär inatt. åkte av båten halv 7 imorse, direkt till danderyd där det blev lite strul med bussbiljett. jag har bara Euro ju! hahah sen åka buss, snark! hem snabbt. gosa med Assar som hoppade upp i soffan :P han fick ligga där bredvid mig ett tag för mamma ^^ sen iväg till skolan *suck* MEN det gick bara bra, som vanligt.

Prov först, som gick bra, det känndes så iafall. sen gjorde vi en grupp uppgift. skitkul och lärorik. jag hamnade i en bra grupp oxå.

Men fick sluta tidigare, då dem på eftermiddagen bara skulle ha utvärdering av kurs 4, com jag börjat på nu.

SKÖNT! så nu sitter jag hemma i mammas soffa och lyssnar på jonas musk och funderar på att träffa en kompis.




Bloggtorka.

Trött, Check
Packat klart,
Resfeber,
Skolångest, Check.
Bloggtorka, Check.

hmm kanske ska ta och sova och packa, fats kanske inte i den ordningen?



Skrollan gillar att hålla hand tills hon somnar.
God natt.


Wohoo.

YEEYYH, INGA kompliteringar! nu ska jag leta efter böcker om komunikation, nån som har? Och så ska jag plugga inför provet jag har kvar från förra terminen så jag kan göra den på lördag och bli av med skiten ;)

Woohoo för mig!

Desutom somnade Sarah utan bråk och på 5 minuter idag, its a good day indeed..




Rapport.

Snip Snap Snut så var denna Rapport slut! Yes jag har precis skickat in rapporten! hoppas på svar imorn så jag kan komplettera fort och bli av med den.

Har såå svårt att skriva disskusion (stavas) för jag tycker jag flätar in det i resten av rapporten. men hon får påpeka det isånna fall. Har kollat igenom vad vi skulle skriva om och jag hoppas att jag inte missat nått den hän gången. men det borde jag inte gjort...

Håll tummarna för att det inte blir mycket kompliteringar!

God natt nu.




Det är inte lätt att vara mig ibland..

*suck* meningen var att jag skulle sluta vid 4 idag. det var en timme och 20 minuter sen! lite irreterad, då jag inte är på humör ändå idag, desutom tjatar Sarah om att gå ut - lite stujd! Samtidigt som min mage värker av hunger, hur hungrig är inte barnet då liksom, och jag försöker skriva det sista i min rapport så jag kan skicka iväg den.

Och nu tror jag Sarah lämnat nått roligt i blöjan, det luktar mindre gott :/ Yeeyyh for me just nu.

 


Dålig barnflicka?

Inte är man en dålig Barnflicka bara för att man sitter vid datorn och pluggar när Ungen är ute och leker? jag sitter ju på altanen och ser henne hela tiden. svarar på tilltal och uppmuntrar henne i hennes lek.

För idag är en dålig dag. Hon går mig på nerverna! kanske jag har pms och är extra kännslig, sur och grinig. och har jag ärvt min pms från mor så är det illa :P Men det känns lite bättre redan, jag kanske behövde fokusera på nått annat, utan att tappa fokus på ungen såklart.







Närpes Bibliotek.

Idag har jag fixat ett lånekort på Närpes Bibliotek :S its official. jag bor här. Hahaha. Efter middagen så gick vi ner till Ett av fiken här. Grannen och två av hennes barn, Vi och Hunden Ronja, som jag tog ;) Hon är inte koppelvan för fem öre! guu vad hon är illa i koppel. springer fram och tillbaka, drar och rycker. kan inget typ. Ett projekt för mig. Iafall så gick vi och tog en fika, sen gick vi igenom HEELLA Närpes till biblioteket. fixade lånekort och lånade lite böcker och sen vandrade vi hem igen. på hemvägen gick Hunden bättre, var säkert trött då hon inte är van att gå på promenader sådär. hon är ute i hundkojjan hela dagen medans dem jobbar och får springa lös på gården. Iafall så gick hon bra när vi gick hem :D drog knappt och gick nästan snällt med mig..

Så nu har jag lånekort och fått ordentligt med motion idag, gick en långpromenad på dagen med Sarah oxå. Yes yes..

Hadde jättesvårt att somna igår! och sov mindre bra på natten. så imorse var det välldigt svårt att ta sig upp. och så klart ville Ungen INTE sova länge :/ bara till tio i 8. Men hon leker så bra själv. hon går upp och jag kan ligga och dra mig iafall 10 min, UTAN att somna förståss. sålänge jag hör henne så är det inge fara. sen glor jag på vakna med det voice på svensk kanal5. Varje morgon ^^

Idag har jag iafall pluggat. är snart klar med rapporten! yeeey vad jag har varit duktig! *klapp på huvudet* har bara diskussionen kvar, och så ska jag skriva några exempel på hur man kan få miljön pedagogisk. hmm kommer ha svårt för den känner jag. meen det får gå. mina planer är att den ska vara klar att skicka in imorn iafall.




 


Thoughts..

Sitter i valet och kvalet ifall jag ska sitta uppe och se Roast på berns eller om jag ska strunta i det :/ är trött och ser knappt vad jag skriver.

Ush är så less på att det här händer jämt. varför kan du inte fatta! du gör det jävligt svårt för mig att älska dig, när du inte ens kan visa intresse, visa att du faktist bryr dig! varför undviker du mig? är jag inte viktig i ditt liv längre. bara när det gynnar dig? 






Hungrig..

OJ det märks att jag INTE ätit mellamål idag! Sarah sov nämligen till 20 i fyra så vi hann alldrig äta innan Jan kom hem och började med maten. JAG ÄR HUNGRIG! Men snart är maten färdig iafall..

Talkade med mamma idag, och nu är resorna bokade ^^ japp. Sarah sprang fram och tillbaka och slängde sig i min famn. Ja lite tidsfördriv sådär. och tror ni jag hann promenera nått? NEE men ska ändå gå till affären så jag tar min promenad då.

DAMN dagen har gått fort. shit alltså..


VMA-Galan.

Jag missade årets VMA Gala på mtv inatt. Eftersom jag skulle jobba idag.. MEN hela programmet finns uppdelat i klipp på MTV´s Hemsida! yeeyh. jag ska sitta ikväll och kolla jag.. EFTER att jag pluggat såklart.





Barnsång och possitiv attityd..

Jag säger Hej, (hej) vilken underbar dag det är, om man kan vara som man är. och ändå leva tillsammans.

Arthur gick precis igång på barntv och jag sjunger genast med i introt. haha JA jag kan den!

Efter blöjbytet och påklädningen idag så lyfte jag upp Sarah och bar henne, hon pekade genast på min rygg och sa - Mimone pipi (ont i ryggen). Hon är mycket medveten om varför jag inte burit henne på ett par veckor.. :P men min rygg är bättre så jag passar på att bära liite. hon behöver närhet, och jag behöver det. så en kram eller två klarar nog min rygg av ;)

Idag har jag bestämt ska bli en bra dag! och en possitiv attityd gör skillnad.

Vi ska ta en promenad snart, solen skiner så fint ^^ och Ungen älskar att sitta i vagnen och gå en promenad.

 


Greys Anatomy.

Greys anatomy maraton idag. Det är min drog, förutom choklad, som lyser med sin frånvaro. jag har kännt mig slapp och hängig, molande tungt huvud. så jag har fakist legat i sängen hela dagen, och det var inte många timmar sen jag klädde på mig.

Min säng är mitt tempel just idag :P här har jag suttit med datorn på nattduksbordet, skissblock och pennor är utspridda över sängen, samt dvdskivor.

Inget mer att säga om det.

Är hungrig, kanske ska rota igenom kylen och kolla ifall det finns nån överbliven piza från igår.

Så får det bli, tänker inte lämna mitt tempel i onödan idag. för imorn så måste jag jobba. :/



Dreaming about the moon.

OJ vad mitt ego har smekts ikväll ^^ Tack för orden Anna, dem värmer och jag blir alldeles generad.

Det är angående en teckning/skiss jag gjorde idag, vilket jag själv kanske inte blev 100% nöjd med. men det är som allt annat, det växer på mig, och nu gillar jag den :P

Ehh vad fan, jag slänger ut "härligheten" så ni alla får chansen att smeka mitt ego ;)


Den är INTE färdig, måste fixa skuggorna och shit.
(är urusel på anatomi, så kroppsformen har jag snott lite på nätet)

Smek det väll ;)



 


My Guy.


Du anar inte HUR mycket jag saknar Svarta Faran!

 

Försöker komma ihåg hur hans skall låter, Hur hans päls känns, Hur hans vackra ögon tittar mot mig med tillgivenhet lysande ur dem, Hur hans trippande tassar brukar reta gallfebern på mig, Hur hans drömmande snarkningar låter och hur min lycka sprängs i bröstet när han brukar springa runt mina ben i lyckorus när vi är ute i skogen!

Jag älskar Han passion för pinnar, Hans nyfikenhet på grannarna på balkongen, hans vakande över mig. Hans tillgivenhet.

Jag saknar allt som brukade reta mig till vansinne! Det är saker som gör assar till Assar. Och då får jag lite dåligt samvete när dem där hemma säger att han är SKITJOBBIG. Dåligt samvete för att jag lämnat det käraste jag har hemma hos dem, och ångest över att jag inte kan ta hand om honom själv. känner mig usel som Matte. Även fast jag vet att dem tar hand om honom bra, så tar dem inte hand om honom som jag gör! a mother knows best ;)

Han är min Bebis!

I MISS MY GUY!

*gråter en skvätt*




11 September.

Shit idag är det 8 (!) år sen World Trade Center-Attackerna! Shit 8 år sen! det är läänge sen, men det känns som igår. En katastrof uförd av männsklig hand, och jag tycker att vi alldrig ska glömma, förtränga eller soppa under mattan vad som hände. Det var ju inte bara en katastrof i sig, utan det påverkade så mycket!

Kommer ihåg ångesten den dagen! överallt visade dem dem hemska bilderna på brinnande byggnader, till och med i skolan gick tvn varm med bilder av hysteriska människor fyllda med aska och bråte.
Ångesten jag hadde när jag gick och la mig och tänkte - Kommer ett tredje världskrig nu? och jag bara väntade på att Krigscirenerna skulle ljuda i norrtälje. Men tänk på att jag bara var 13 år.








Plugg och idol.

JA jag har faktist pluggat! skrev några rader när Sarah sommnat (Efter fem minuter! i was happy happy!) men så blev Ellen degeneres myyyyycket roligare, Då hetingen Ryan Reynolds var med och viftade med svärd. ;) Men har suttit en timme nu innan Idol och skrivit. Ja jag orkar inte sitta längre. min hjärna ger upp efter en timmes pluggande. :P men fick lite skrivet iafall.

Nu kollar jag Idol 2009 (VA!? Jag liksom?) haha. Men uttagningarna är alltid roliga att se.




Idol 2009.

Vilka sköna snubbar! Att dem vågar! Kollar inte på Idol, (vilket jag kanske borde göra ;)) men hittade det här klippet på Kenzas blogg.. Och var bara TVUNGEN att lägga ut det jag me.




Roast på Berns klipp.





Extramamma.

Nu har jag berättat för Mia att jag ligger efter i skolan och hur jag känner inför den saken :/ hon sa då att hon ska hjälpa mig. och knuffa på mig när jag ska plugga! hon ska ringa imorn kväll och checka ifall jag pluggat nått på eftermiddagen ;)
Så har man fått en extramamma, då min mamma inte kan tjata på mig (som om jag lyssnat hitills)

Fck nämligen rååångest när jag märkte att vi ska göra en hemuppgift nu! och den har man ett dygn på sig att göra. fast samtidigt känner jag att jag inte kan göra den då jag inte är där än. och eftersom jag fortfarande (suck) går på halvfart så måste ju inte jag göra den nu. men iafall så läste jag klart den sista boken på den uppgift jag håller på med och ska sätta mig och skriva rapport imorn. och så får jag beta av en rapport efter en annan tills jag är ifatt igen.

Som jag kanske förklarat förr så tar det SÅ emot att plugga ;) jag är urusel på att ta mig i kragen och sätta mig och plugga. Har inge självdiciplin när det gäller sånt och har aldrig haft! Haha så varför jag valde att vidarutbilda mig vet jag inte.

Men nu över till nått annat kanske..

Sängen?

 


Edvin Hevenkoski.

Konstnären Edvin Hevenkoski, han som utformat Edvinstigen som vi gick igår. Avled igår! Sammanträffande!? i guess.

Mia berättade idag, och jag läste det på Vasabladet.fi

Han var ju one of a kind, Jätte duktig skulptör (igentligen Metallarbetare)

 

 


Edvinstigen.

OMG! nån som sett Roast på Berns!? Urroligt! höll på att garva arslet av mig.

Dem roastade Björn Gustafsson idag, och många av mina favoritkomiker var med, Özz Nujen, Magnus betner. med flera.

Har ni inte sett den, se den!
nästa vecka ska dem roasta Pernilla Whalgren ;)

Idag efter jobbet åkte vi iväg till Edvins stig. det är ett motionsspår typ, och så är det fullt med plåt och tråfigurer som är gjorda av en konstnär, Edvin ^^ vi var ute nästan 2 timmar och tog en fika oxå.

Här kommer lite bilder.

 





Dem här var mina favoriter ;)



Läskigt stor groda!





Jag visar Mia hur man tar kort med min kamera :P



Enough allready! jag fattar.



Me and my new lover :P







Humbug..

Finland anropar Sverige! Idag ringde jag hem, Första gången var Loke hemma hos oss och jag fick chansen att prata med honom. Han var inte så pratig utan trodde mest att det var hans mamma i telefonen :/ Meen jag sa att jag skulle ringa honom en annan gång och då sa han WOOW. Hah vad nu det betyder.

Men ringde upp igen sen och pratade med mor, fick en del saker förklarade och bekräftade ;) det är bara sätta igång och meditera och öppna upp.

Imorgon blir det jobba, och kanske vi hinner med en promenad på förmiddagen, det gjorde vi INTE idag. dagen försvann och helt plötsligt var det dags för lunch och vila. sen åkte vi till Vasa när mia kommit hem, var inte shopping sugen då jag har haft lite av en fuldag idag..

Håller på att skicka lite låtar till en kompis. SEEGGT! msn segar som fan..



Plugga bör man annars dör man? eller hur var det nu?

Här sitter jag och har tråkigt. Ungen sover och jag väntar på att Mia ska komma hem.... Borde plugga, men det är mycket här i världen man BORDE göra. :P Nej, får fan ta mig i kragen igen angående pluggeriet. men det är så SJUKT svårt. alltså, uppgifterna är inte svåra. jag fattar allt som vi gör. men det är svårt att sätta mig ner och plugga.

Nu vaknade Ungen.

Bye




Barnvisor.

Sitter och letar efter barnvisor på datorn. Youtube är en guldgruva. Och jag hittade tinge ling, tåget far. OJ vilka minnen. jag brukade reta galfeber på Linda genom att sjunga den jämt för Loke när han var mindre <3

Men Sarah har nog hittat sin egen favorit ;) Klappa händerna. bara för att hon kan göra det dem säger. Hon klappar händerna och stampar med fötterna och säger hej hej i slutet. Hon är så duktig så.

Om två veckor åker jag hem! Yeeeyhh!








Jag har målat.

Så nu är jag mätt.. igen... Vi var och åt hos grannen,, mm gott mört kött med rödvinssås. och sen efterätt. they go all out here.

Har oxå målat idag. jaa a då ^^ men efteråt känndes det inte bra, jag blev helt avtrubbad och kännde att jag tappat mitt kreativa jag. Kan jag inte bättre!? var allt jag tänkte. VAFAN liksom.. kännde mig misslyckad :( När jag målar så släpper jag offtast allt, jag blir som i trans, nån annan målar genom mig (fånigt i know) och det brukar offtast gå välldigt snabbt innan jag är färdig med en normalstor tavla. jag målar utan att tänka, självklart brukar jag ha en bild i huvudet, men det blir alldrig, ALLDRIG som bilden jag hadde i huvudet.

MEN jag tror bilden växer på mig ;) jag tror jag börjar gilla den. det ser ut som ett barn har målat, mycket färg och kladd. but i like it ;)



Trollsländor igen, they haunt me.









Twilight, New moon

OMG omg omg, den 20 november kommer nya twilight ut! YEEYH, gissa vem som ska sitta på datorn som en höök och vänta tills nån lägger ut den! eller om man ska se den på bio? Fast det är fan omänskligt lång tid tills den släpps! men den kanske kommer ut tidigare i USA?


Uppdate: Neej den släpps den 20 i USA oxå. därimot släpps den den 18 nov i belgien. hmm









Ditt och datt.

Idag har dagen SEEGAT sig fram känns det som. har knappt gjort nått vettigt. Först sov jag ut på morgonen (underbart) sen va vi och handlade lite, jag köpte inget nödvändigt utan det blev cola och godis :P Sen har jag sutti vid datorn heeela dagen nästan, tråk och rastlös. så jag avslutade mina konversationer och stängde av datorn ( whot?) i 2 och en halv time. det ni ;) Och under den tiden har jag pluggat, städat rummet och bytt sängkläder. japp. men nu sitter jag här igen, och har äntligen fixat min blogg.

Nu längtar jag tills mamma kommer hem från sitt äventyr i Birka så jag kan prata med henne och hon kan avlägga en rapport. men hon kommer nog hem imorn och är för trött för att prata, så får ta det på måndag.

Då vet du det, jag ringer dig på måndag ;)

Annars då. Jo Ryggen! Den är tack och lov bra! jag känner den fortfarande om jag suttit still för länge, eller sovit. men den är defenetivt på bättringsvägen! THANK YOU VERY MUCH! Efter att Mia masserat mig med Aloe Heat Lotion som föresten luktade jenka tuggumi. *memories*

Nää nu ska jag nog lägga mig på min renbäddade säng, och kanske glo på film, kanske sova. men jag ska INTE läsa skolböcer iafall!

Komentera gärna vad ni tycker om designen? Är den jag?









Ny design IGEN..

NY BLOGGDESIGN IGEN! hahaha jag har svårt att besämma mig, men känns som det här är mera jag liksom..

And i know, den är välldigt lik Lady Dahmers design såg jag. Så sorry för det..








Luna my Love.

I have seen the Moon, and she is glorious!

Min kreativitet har kommit och hälsat på :) Det är som om Luna säger åt mig att måla, com om trollsländornas vingslag viskade "måla, du kan skapa skönhet!"

Men vart är mina vänner Rådjuren?! dem lyser med sin frånvaro. och jag uppriktigt saknar dem!

Im weird, but what a hell! Thats me <3




Har fyllt på min drömfångare med månens magiska krafter.









Ny Design.

Vad tycks om min nya design?

Vet inte ifall det är jag?.. Ehh det får vara så ett tag ;) kommer säkert med små ändringar när jag har lust.

Men min profilbild är borta! ska fixa det...









Mina barn, och dina.. ?

Varför kallas det när pappan ska ta ungarna att han "Passar" barnen? Man passar väll inte sina egna barn? man tar hand om dem.

Är det inte pappans ungar oxå? Vad kallas isånna fall det när kvinnan har barnen?


//S

Trollsländornas budskap.

Imorse ville jag dö, eller iafall ta lite STARK smärtstillande! jag kunde inte ligga, sitta, stå, gå, andas eller överhuvud taget röra på mig utan att det högg till i skuldran. Helt otroligt att jag klarar av att ta hand om en tvååring i detta tillstånd, märker att jag blir sur och vresig, seg (som feber) och har mindre tålamod. Som ALLA männsikor blir när dem har ont. Försöker Andas och inte tänka på det. Fy för ryggvärk. men det är centrerat till ena skuldran, men som slår ut nästan hela ryggen och nacken.. Tog med ungen i vagn och gick en promenad ändå. måste ju röra på mig, tänja och stretcha liksom.

Efter jobbet åkte vi ut till sundom (my paradise on earth, Nästan). På väg dit var det blåsigt och Rahn var i uppror. men det gick bra ändå. För på väg tillbaka var hon så lugn och ytan var nästan spegelblank så man såg himlen reflekteras i vattenytan. Vackert!

Och i bilen på väg hem hadde vi en nästan fullmåne (imorn) på ena sidan och en kaskad av rodnande färger på andra sidan, ännu mera vackert! Diserna lekte över dem ny tröskade åkrarna och jag kännde mig lugn och lycklig, trots allt som är!

Kankse har det nått med trollsländorna att göra. för det är nått med trollsländor just nu, överallt ser jag dem. och dem är nära! förra helgen hadde jag ju flera st som satte sig inte långt ifrån mig. idag flög dem runt mina fötter när jag gick ner mot klipporna. sen när jag satte mig och "mediterade" så satte sig en röd på stenen bredvid mig. vi satt länge så, ingen rörde oss. Tillslut tog jag upp kameran och frågade ifall jag fick fotografera. (Och JA jag tror på sånt! Jag har nog en liten häxa i mig som sitter och skrockar)

Dem är så fula, men ändå SÅ häpnadsväckande vackra!



Nä nu ska jag göra mig iordning för sängen. måste upp och jobba imorn, Håll tummarna för att ryggen är ok!


Good night Winsconsin!












Rygghelvete!

Jag hadde stängt av datorn, borstat tänderna och tänkte gå och lägga mig för jag är trttö, när jag kollar på klockan. BARA 10! haha neee jag kan inte gå och lägga mig vid tio, då kanske jag ligger och vrider och vänder på mig för jag inte kan somna.

Nu orkar jag snart inte med min rygg längre! jag fasar över att gå och lägga mig för jag vet inte ifall jag kommer upp imorn!

Vad fan är felet!?

Det har varit en rätt jobbig dag, jag har velat slänga ungen all världens väg, jag har haft så ont att jag nästan gråtit, och har mest känns för att gömma mig under täcket och gråta idag. Men bet ihop och la mig på golvet och läste saga. Jag tänkte att jag skulle sträcka ut ryggen. men allt som hände var att jag fick ännu ondare och varje gång sarah knuffade till mig eller till och med bara la en bok på min mage eller stampade i golvet så högg det till i ryggen på mig.

OUCH!

Ja ja hoppas på en bättre dag imorn.

I miss home like hell! *gråter en skvätt*