Barnskötare är jag nu.

Ohh happy day! idag blev jag godkännd i provet och med det blev jag utbildad barnskötare! nu väntar jag bara på betyget som bevis ;) ohh happy day!

Här ska sökas jobb. (till efter sommaren)

Toppen helg.

Helgen vart bra den med. jag sov hos Linda och Björn ute i kårsta och i lördags var vi på rally hela dagen., regn, sol, regn, sol några avkörningar lite paraplybrottning och ett jäkla springande kan sumera dagen. SKOJ!
På fredagen var det marknadsafton i norrtälje så vi gick ner på den ett gäng. och jag fick bära en 5 dagars bebis ^^ söt.

Söndagen började bra med solning på altanen men blev lite kaotisk för mig under dagen. tänker inte gå in detaljerat men som tur var så slutade söndagen mycket bra :)

Idag var jag uppe och gjorde provet jag skulle gjort i fredag men det blev lite strul, sen så har jag och fredrik göstat idag :)

Nu är jag jätte trött och ska tömma min säng från allt bråte (vart fan kommer allt ifrån!) och sen ska jag kolla på nån bra film och äta min välförtjänta Ben&Jerrys.

(Just det, vi hittade en gammal LP spelare i grovsopprona. ska få tag på högtalare och sen ska jag kolla om den funkar! yeyh!)








Fredag, för dem som inte viste det.

god morgon. idag är det äntligen fredag och sista dagen på praktiken *buhu*

Jag kommer dock inte än få mina betyg och på så sätt bli utbildad barnskötare på papper. då jag ska göra sista provet idag. men jag avslutar kursen ändå :) efter provet. yeyh.

Så är det någon som känner sig manad att skaffa mig en examenspresent så är jag pank ;) just a heads-up. Haha nejrå det behövs inte.

Nu ska jag klä på mig och dra iväg till sista dagen på praktiken på fritids. im gonna miss those kids.


Me and "my" kid. <3


Stressat vare här.

Stress stress. har en halvtimmes rast när jag är i skolan/fritids. och gissa vad den rasten går till? jo springa hem och skriva som fan på kompleteringar som jag fått. inte många alls men nått jag glömde på en av rapporterna. imorgon måste allt vara klart! (det vill säga, om min lärare hunnit rätta alla arbeten) men då har jag gjort det jag kunnat iafall.

nej nu är det dags att springa tillbaka till skolan.

Jag känner att jag är på väg att få sprängande huvudvärk.... idag igen!

Snart är det helg, snart är jag färdig och snart får jag semester.

 

 


Suzy Quatro - 48 crash


Loppis.

Och så var söndagen här då. Tror ni jag pluggade nått igår? nej, för jag var inte hemma på typ hela dagen :P På morgonen åkte vi mot Vreta loppis och glodde lite. kom hem med ett par LP skivor i bra skick. Sen åkte vi och käkade lunch hos FRedrik innan vi gick ner mot stan och strosade. Hann knappt hem och käka förens mamma drog med mig till Loke där dem skulle ha en "date". Wild Kidz skulle dem glo på och jag ville ju såklart oxå med och pussa på min lillakille, som blev storebror för fyra dagar sen :) så han blev helt plötsligt så stor min lillkille. På väg hem åkte vi förbi moster och slappade på hennes soffa. och jag passade på att kolla hennes backar med LP skivor.

Är det nån som har en gammal LP-spelare som står och dammar så lånar jag den gärna ^^

Idag måste jag spendera nästan hela dagen till studier då jag inte gjorde nått igår (shame on me :P) Men funderar på att åka till stoppet och möta Linda för lite loppis sällskap där. vi får se..


Fredag!

Äntligen fredag! en veckas praktik är avklarad och idag gjorde jag min APU-uppgift. nu har jag helgen på mig att skriva rent och skicka in. för vet ni? nästa fredag är jag utbildad Barnskötare! för då tar jag examen ( ehh typ?)

Yeyyh for me.

Helgens planer är få men bra. ikväll ska jag ha myskväll i soffan med mamma, imorgon ska Fredrik och jag ut på äventyr och söndag ska jag plugga färdigt. Super skoj.

Men nu ska jag dra mig ut i skogen med älskade Assar (hej myggbett!)


Vinterstövlar känns SÅ långt bort just nu.


Study or die.

Plugga bör man annars dör man. ja eller man får inget jobb, vilket leder till no money, som leder till gatan, som leder till knarkträsket, som leder till överdos, som leder till just det. Död!

Så plugga på Simone!

(en timmes studier och jag får glo på grey kl 21.00)

Praktik dag nr 3.

Tredje dagen på praktiken gjord. igår var vi på färsna hela dagen (för att få ihop timmar så får jag vara med i 2-3-ornas klass) och jag brände ansiktet och bröstet rejält av att vara i solen hela dagen. när jag kom hem var jag som en uppsväld kräfta :P vackert va. Idag var det vanlig skoldag med matte, svenska och jumpa. det är riktigt kul att vara med 2-3-orna. sen när det var dags för fritids satt jag och läste en bok om lekar och planerade och funderade lite. imorgon ska jag utföra min praktikuppgift :) så skriver jag rent i helgen, skickar in och sen är det klart.

Jag är medveten om att det blitt mycket skolrelaterade saker skrivna här, och det är säkert inte så roligt att läsa för alla.

Men jag återkommer med roligare information när jag fått mitt liv åter ;)

Nu ska vi iväg och fixa mat, im hungryyy!!

Skogspromenad.

Har precis varit ute i skogen med Assar på en långpromenad. så är både han och jag nöjda när vi snart ska gå och sova. imorgon ska jag nämligen vara på praktiken vid 8. för att få ihop alla timmar så får jag avra med i skolundervisning oxå. imorgon bär det av mot färsna gård med lillkusinens klass.

Nää sängen lockar nått fruktansvärt.

Good night!

En lack-korv kanske?

Nu är helgen slut och idag börjar jag min praktik på fritids. skoj skoj.

Lördagen började med en tidig morgon (halv 4), bussresa på fyra timmar och sen båtresa på 11. det är ett jäkla åkande fram och tillbaka på mig. men nu är jag här, i sverige i tre veckor, härligt.

Min syster var inne och hämtade mig från båten och sen for vi in mot Solna. Där provades lite kläder innan jag bestämde mig för en lackklänning som fick mig att känna mig som en korv, en lack-korv ;) men trots det kännde jag mig rätt snygg. vid 11 tiden (cirka) for vi in mot universitetet på Dekadance där vi stannade till 2 ungefär. hadde säkert stannat längre om det inte var så många missar på festen, elen försvann i baren, cidern tog slut, musiken stängdes av och så vidare. men trots det hadde vi rätt kul. mycket roligt och annourlunda folk. :)



Drog av mig lack-klänningen på parkeringen och drog på mig min hood-tröja istället *befrielse* haha. det blir tokvarmt i lack! halv sov i bilen hem till kårsta men vaknade med ett ryck när Linda tokbromsade. anledning - två älgar stog på vägen framför bilen och glodde på oss, i skogen bredvid stod två till och glodde.

På söndag tog vi sovmorgon och åkte inte in till norrtälje förens vid tre, först plockade vi upp lillebror vid stoppet och jag fick krama på mormor en snabbis. när jag väl kommer innanför dörren hemma i norrtälje möts jag av en springande pojke, MOSTEERR!! skriker han innan han landar i famnen på mig. Resten av dagen tog jag det lugnt, gick ut med hunden, gosade med Loke, tittade på tv och så vidare.



Nu ska jag hoppa in i dushen och göra mig iordning för praktik.


Sommar nu?

Idag är det rena rama sommaren ute. 28 grader ute på trappan var det vid 12. Imorgon ska det bli samma väder sägs det, tur då att jag sitter på båten mot sverige (som inte har lika bra väder har jag hört, inte i stockholm iafall)

Nu längtar jag efter lata dagar vid bryggan med en vän eller Assar. ta sin första mjukglass nere på lilla torget i norrtälje och att få gå ut i "min" skog där hemma tillsamans med min älskade hund <3 i cant wait ^^

Men kommer inte komma hem till norrtälje förens på söndag eftermiddag då jag ska stanna i stockholm på lördag, sover sen hos Linda i kårsta. Its gonna be fun. :)


(bild från förra året på bryggan)


Vinn tre-dagars backstagebiljetter till Hultsfredsfestivalen 2010!

Ohhh YEYH klart jag vill!!

Jag är med och tävlar om just detta hos underbart coola Fattybom!

Var med och tävla du me :)



(Bilder lånade från Fattybom)


Röd dag.

Ledigt var det här! Skulle haft dagen till att plugga men jag saknar en bok som jag skulle hämtat på biblioteket igår, men dem hadde stäng tidigare :( och idag är det stängt hela dagen så imorn först får jag ut boken. *suck* tur då att jag har så snälla människor runt mig som fixar och dona, har fått låna en hel kasse med lek böcker från en som jobbar med barn, hoppas jag kan hitta nått användbart där.

Nu ska vi snart dra iväg mot tjälax på loppis.

:)

I drömmarnas trädgård.

Helt knäpptyst blir hon när hon tittar på Drömmarnas trädgård. helt knäpptyst, ibland hör man henne viska typ macka-macka eller pontepiner. men annars sitter hon som ett litet ljus.


Dagens Lisat.

Dagens Humör: Uttråkad.
Dagens Mående: Trött.
Dagens Borde: Plugga.
Dagens Frisyr: Uppsatt i knut.
Dagens Smink: Orka sminka sig för en unge ;)
Dagens Klädsel: Leggins, Tunika och kofta.
Dagens Planer: Läsa i boken "lek, idrott och hälsa"
Dagens Materiella: Ett par nät strumpbyxor och en tiara (dont ask why ;))
Dagens Längtan: My People!
Dagens Fundering: Pengar.
Dagens Beroende: Tuggummi.
Dagens Tråkigaste: Just nu.
Dagens Låt: Free Falling med John Mayers.
Dagens TV-Program: That 70´s show.

Boring.

Här sitter jag och har Gööör tråkigt! vad ska jag göra? inga roliga är inloggade på varken FB eller Msn. good damn it.

det blir väll till att läsa om rörelse och idrott för barn. jo för ser ni jag har fått tag på böckerna jag behövde, den ena fanns på finby lågstadium så efter lunch tog Sarah och jag en låååång promenad dit och hämtade den, den andra boken kommer förhoppningsvis i veckan.

Inget bra på tv är det heller och jag skyr datorn ett slag.

Nej jag får väll ta och börja läsa den där boken.

Hej då.


God morgon.

God morgon alla. har sovit hårt i 8 timmar i sträck. vaknade med lite nackvärk, känns som det är på väg ner i ryggen (hoppas inte)

Letar efter böcker om utomhuspedagogik och "den tredje pedagogen". smarthans har ju glömmt bort att jag lämnat tillbaka dem böckerna för ett par veckor sen för att jag inte behövde dem. DÅ!. jaja det är bara kolla runt på närmaste bibliotek och sen ta ett fjärrlån.

Nä om man ska ta och käka nått och starta dagen?


Skogspromenad.

Home alone. dem andra drog till sommarstugan men jag är heldre här. där det finns vattentoallet, mindre spindlar och vatten inomhus...

Idag var jag ute i skogen (kors i taket) har inte gett mej ut i skogen, skogen här i finland. men idag drog jag mig ut. och härligt var det, vackert väder :)

Gick förbi uteteatern med snurrläktare, och gick och kollade på allt "bråte" i närliggande område. gammla däck, gammla bilar, gammla byggnader och en gammal tågvagn!

Vandrade runt i en timme och kom längre in i skogen, så fyllt med lugn.




No more school...... sooon.

Jo det har ju blitt en del skolsnack på sistonne. men inte så mycket annat händer i min värld just nu, jag sover, äter, skiter, jobbar och pluggar. det är det jag gör. har jag tur kan jag slänga in en dush då och då. men mest för mina medmänniskors skull ;)

Jag försöker fokusera så mycket jag kan på skolarbetet då jag snart är färdig, men jag längtar tills jag slipper den ångesten med. och bara kan fokusera på att göra ett bra jobb för en liten (snart) treåring. då ska jag även ta tag i målandet och hoppas att mitt inre mår bättre.

Men nu ska jag skriva källförteckning och sen ska jag nog kolla på en film.




slutspörten.

Oj börjar känna lite press, kommer jag hinna? i really hope so.
Jag är välldigt rättretlig just nu och skulle helst av allt skippa allt, men jag är på slutrakan nu och det är bara tre veckor kvar innan jag är färdig! så klart jag hinner.

För en rapport åker in ikväll när jag skrivit källförteckning och sen har jag bara 1 och en halv rapport kvar!
det är helt sjukt! :D

Klart jag hinner.

Studier.

Sitter och skriver så pennan (tanjenterna) glöder. allt för att jag med gott samvete kan chilla ikväll framför Greys Anatomy :) låter som en bra plan va.

men till min förfäran scrollade jag ner på uppgiften och såg att det var uppdelat i 1A, 1B OCH 1C ds, är jag inte alls snart klar utan bara halvvägs med den här rapporten. *suck* men det löser sig sa han som sket i vasken.

Jag har ändå skrivit nästan halva rapporten då jag är färdig med 1A och halva 1C.

Go mee!

Dove, Summer Glow.

Efter middagen drog jag på mig joggingbyxor och jumpaskor, stoppade in mina skullcandy i öronen och började knalla. fötterna tog mig till Halpa Hali där jag köpte en Dove Summer Glow body lotion, dags att mjukstarta brännan lite ;) på väg hem unnade jag mig en glass.

ca 7 kilometer gick jag och när jag kom hem var jag rätt slut. med tanke på att förra veckan låg jag däckad i feber. men nu är jag dushad och insmord med dove.

Och nu ska jag slänga mig på sängen och fortsätta kolla på desperate houswifes och sen ska jag sova.



 


Ingen glass ute idag.

Praktiken och allt verkar lösa sig. nu gäller det för mig att ligga i och skicka in resten av uppgifterna inom dem två närmaste veckorna. GO ME!

Idag sken solen så vi gick på en promenad. det finns inte så mycket att göra här för barn, ingen park eller nått. Hadde det inte blåst så mycket och kl inte var så mycket så hadde vi stannat vid affären och köpt en glass. Men det kommer fler soliga dagar.







Spindlar.

Spindlar har inget I MITT RUM ATT GÖRA! nyss sprang en liten svart spindel över min skämr och jag FLÖG ur sängen, gick ut till jan och bad honom ta bort den. UÄÄSSHH. nu måste jag ju riva ut alla sängkläder och hoppas att jag INTE hittar en sate till.

(vågade inte ens googla bild)

Spindlar må vara nyttodjur, men jag gillar dem INTE! ändå förföljer dem mig i drömmarnas värld from time to time.

Nu ska jag försöka sova :(

Inskickad rapport, inte en minut för sent.

Dags att gå och sova. alldeles strax.

Jag har precis lämnat in rapporten om lek. FINALLY! men har man varit sjuk så har man.

Har redan påbörjat nästa rapport. jag ligger mycket bra till ^^ Har tre uppgifter+Praktik kvar sen är jag FÄRDIG! wohooo.

Nu ska jag göra några situps sen ska jag läsa några sidor i boken jag lånat "finn din inre styrka"



Good nigh sweethearts. wish YOU were here whit me.

Dagens Lista.

Dagens Humör: Uppåt
Dagens Mående: Lite täppt i näsan, men annars bra.
Dagens Borde: Ut och röra på mig efter veckans slapphet.
Dagens Frisyr: Utsläppt och nydushat.
Dagens Smink: Inget.
Dagens Klädsel: Leggins, långt linne och skjorta.
Dagens Planer: Inga, tar dagen som den kommer.
Dagens Materiella: Duk att måla på.
Dagens Längtan: Assar!
Dagens Fundering: Praktik och sykunskap.
Dagens Beroende: Musik?
Dagens Tråkigaste: Vädret och att det är söndag.
Dagens Låt: Blah Blah Blah. Ke$ha featuring 3OH!3.
Dagens TV-Program: Big Bang Theory.


Bloggdesign.

Just ja, jag fixade Bloggdesignen åt min Kusin Vitamin för ett par dagar sen. Jag gjorde Headern och ändrade bakgrunden. Blev nöjd och det gav bloggen en annan känsla.. :)

Men säg till om du vill ändra nått mer ;)

Skype.

Så har man Skypat ikväll. Damn fun.

Jag och Fredrik bestämmde oss för att msn blir så opersonligt och tråkigt, så vi laddade ner och reggade oss på Skype. så har vi fördrivit två timmar med det.

Lite raptävling, Boobshaking, skratt och musik.

Good natt!

Goodiebag från Nelly.com

Jag är med och tävlar om TVÅ st Goddiebags från Nelly.com hos Fattyboom!

Den ena tänker jag behålla och den andra tänker jag ge till min syster <3