Ur Mörkret.

Nu är jag vaken, mätt och halvt påklädd. jag kom hem vid 2 inatt. Logen var väll sådär. inge folk. det var typ 7 pers plus oss. men vi stötte på Jana och Börje där. efter nån drink, (Geting) så drog vi oss mot JP istället. och där var det betydligt mer drag. Folk satt och sov vid borden och en av vakterna var tvungen att slänga ut en fylleskalle som satt och sov, han vinglade kraftigt och sprang in i bordet där dem tog inträde så att kassan med alla pengar åkte i golvet. och innan han gick ut genom dörrarna så spydde han på dörren, najs :/ neee. Men jag hadde trevligt ändå. :)

Teatern igår hette Ur Mörkret och Manus och Regi av Guy Rosenholm.


"Det är julaftonsnatt! En grupp ungdommar är intagna på förhör hos polisen. De har brutit sig in i kyrkan. Vilka är dessa ungdommar? De förhörs en och en. något hemskt har inträffat. En ung pojke är död! Vad gjorde dem igentligen i kyrkan? I förhören börjar sanningen krypa fram, en berättelse som visar sig bara bli mörkare och mörkare..."


Den handlar om unge Frank och hans förståndshandikappade lillebror Jimmy. Frank gör uppror mot sin ensamstående mamma och blir mer och mer intreserad av Satanism och Church of Satan. Tillslut bestämmer han och hans polare sig för att dem ska ha en ritual i kyrkan på julaftonsnatten, dem snor nyckeln av Kyrkoheden och tar sig in. Med sig har han sin lillebror som ser upp till sin bror och som tjatat om att få följa med, med är också hans flickvän Diana. Ett bråk utlöser mellan Frank och en av polarna som inte längre vill vara med på denna ritual, Frank drar kniv och Diana försöker stoppa ett knivhugg. Då rycker Jimmy in som försöker skydda Diana och det slutar med att Fran kör kniven i Jimmy, sin lillebror!

Det var en mörk och hemsk pjäs, men den var skitbra. för den tar upp förvirrade ungdommars kamp om att hitta sig själva. allt går för långt men jag tror dem flesta ungdommar en gång har nosat på det mörka.. Som anden i glaset och dylikt. det har vi nog alla testat!

Den var superbra, och skådespelarna var enastående! Det enda negativa är att man fick träsmak för man satt bara på ett sittunderlag på en hård träbänk ;) men annars.. Tummen upp!





Kommentarer
Postat av: mamma

låter som en hel kväll. med massa mörker, så nu har du sett den sidan av närpes, trist att folk sitter å sover, det kan dom väl göra hemma..

ja men du hade trevligt endå å det är huvudsaken.

teatern låter jättebra..

spännande.. hade jag velat se ..

kram

2009-10-25 @ 12:46:36
Postat av: Simone

Mamma Ja den var skit bra! trots träsmaken, det ända jag reagerde på var att dem sa Lucifer till djävulen. där ville jag protestera högljut! haha Annars var den super bra..

2009-10-25 @ 14:02:45
URL: http://solfaradis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback