Min Assar <3

Blää för godis. Jag köpte närmar ett kilo på godishuset i åkersberga och har lyckats proppa i mig mer än halva påsen. URK.... Blää för godis. nu ska jag vila magen och stoppa undan påsen innan resten försvinner...

Resan gick bra fast båten krängde mer än vanligt, antagligen pgr av is på vattnet.

Nu sitter jag i mitt/mammas rum med assar vid mina fötter.

Bara han ligger vid mina fötter så är jag nöjd. bara jag vet att han är där och ger mig styrka. han är min kraftkälla och jag behöver honom! <3Nått.

i tre dagar i rad har Sarah fått uttbrott och gråtit hysteriskt för att hon inte fått som hon velat. jag är tjurskallig och ger mig inte, ett nej är ett nej! Det tar energi från mig, energi som jag behöver för att hålla mig uppe. energi som jag inte har. men men, är hon i trotsåldern så är hon. ska iafall bli skönt med en veckas semester. och förhoppningsvis mår jag bättre när jag kommer tillbaka.

Vi var ute och gick i kylan idag. 22-24 minus (beror på vilken mätare man kikar på) vi gick till Bokhandeln och kollade ifall isfolket Bok 3 kommit in, ja det hadde den men jag torr inte jag kommer köpa mina isfolket där nå mer. 9 euro! 90 spänn. när jag kan få dem för 39 kr st på cdon.com. nee de blir att beställa hem där från och med nu för med frakt på 24 kr kommer jag ändå inte upp i samma summa.


Ormar.

Jag drömmde om ormar inatt. den slingrade sig runt min hals, för att "hålla mig varm" som den själv sa. den var lömsk.

"Att vara i ständig förändring är att vara ett med den skapande kraften. Min gåva till dig är förändring. när du vill att något nytt skall hända dig/komma till dig - förändra din inre värl och du förändrar därmed din yttre värld."
Say what?

Trött.

Åhh så trött jag är i kroppen, heldre det än trött i själen. Var ute en timme och 20 minuter. så skönt att bara gå, gå och gå. med musik i öronen och bara slippa tänka.

Idag har ändå varit en bra dag. och jag har skickat in teori rapporten nu :) segt går det, men det går framåt iafall..

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova....... har jag nämnt att jag älskar att sova?


Närpes kyrka under månen.
Några av dem 150 kyrkstallarna som finns runt kyrkan.


Pan´s Glänta.

Tavlan jag lade ut på FB fick bra respons, och det har nästan startat bråk om vem som ska ha den :P I smell budgivning ;)

Bra respons får mig att vilja måla ännu mer, och jag har redan nästa tavla på G.


Ny design.

Kände att det var dags för en förändring (Igen) på Bloggen. men nu blev texten -------> vit, då sen skulle blivit svart :/ hmm får försöka fixa det imorgon...

Do you Like?

Uppdatering: Nu är det svart text där.. namnet är vitt fortfarande men orka bry sig...

...

Vem bryr sig om ett par trasiga skor, när man är gammal och trött.

Jo jag är skit trött, fast jag sov till halv 1 (kan vara därför) Känner mig trött och less. som vanligt. vill sova.. bara sova.. hela dagen. hela tiden. Jag älskar min säng, och var det inte för att jag var så förbenat kissnödig imorse när jag vaknade till så hadde jag mer än gärna legat kvar i sängen...

Ikväll var det dags för Pörtom revyn, men jag orkar inte så jag stannade hemma. jag kommer antagligen ångra mig sen men jag orkade bara inte. känndes bara pest och pina att behöva klä på mig och göra mig "anständig". så jag vart hemma, och Mia ordinerade Finrexin mot förkylningssymptom. (det är inte förkylningssymptom, det är depressions symptom) Ja ja nu har jag drukigt upp skiten, som smakar som rengöringsmedel så nu borde hon vara nöjd.

Måla, det är det jag vill och ska göra nu! till toner av Vreeswijk...

Tack detsamma, hej, godnatt..


DOMENICER: Bög Mamma Kines.Helt jävla AWSOME!


Bakdags.

Nu ska här bakas muffins...

Jag velar, fram och tillbaka. ska jag skriva eller inte?

Uppdatering: hmm Muffinsen smakade konstigt och hadde en smuligare konsistens. då jag märker att jag glömt SOCKRET I DEM, haha ja ja. ät och håll käft.

Hej hej hallå.

God morgon, god förmiddag på er alla. jag är tillbaka.. har inte haft nån lust eller ork att uppdatera bloggen, inte prio ett liksom.

Gårdagen var sisådär, jag och Sarah kom inte riktigt överens. hon trotsar och är förkyld och jag med för lite tålamod. men idag är det nya tag :D Nu sitter hon och tittar på Babar *minnen*

Igår var jag över till Therese och pluggade, vi satt i två timmar och nu har jag fixat Utvecklingsteori uppgiften, bara lite småfix kvar sen ska den in :P skönt, och tacksam är jag över hjälpen.

Här har vi det kallt närmare 20 minus, idag igen. och eftersom Sarah ungen är sjuk så får vi stanna inne. Och vi får se om vi åker till Närpes ikväll, eller om vi gör det imorgon istället.

Om en vecka åker vi mot Svea riket igen, dem andra ska till Järfsö och åka slalom men jag passar på att stanna hemma och umgås med de mina. Skidor kan jag åka när vi ska åka till Åre vecka 10 :)

Nä det blev inte bättre än så, lite uppdatering bara.

Nu ska jag kolla mina mail och sen tar vi dagen som den kommer.....


(Tack Jonna för tipset!)


Balladen om Bonden och Djävulen.
Och Djävulen satt vid bondens bedd
han sagde "Hej, bonde! Är du redd?
I din ungdom"


"Akk, nej", sagde bonden, herrekjär,
"Det finns ingenting att frukta här
I min ungdom"


"Fast visst är jag enslig då och då
och vet du i hva det beror sig på
I min ungdom"


"Akk, kjärleken gör mig gammal och tung
men hustru min är både lett och ung
I sin ungdom"


"Det finnes så mang en ung fager svenn
Akk, herre, vad jag avundas dem
Deras ungdom"


"Och alla de svenn, vid Herrans navn (?)
det jagas så efter min hustrus favn
I sin ungdom"


"Hur gammal", sa fan, "är hustru din?
Är hon som en nyligen tappad vin
I sin ungdom"


"Och du som en knotig och vresig ek
Och hon som en lilja, ferdig för smek
I sin ungdom"


"Akk, ja" sagde bonden, "nog är det så
Men hjälp mig att tukta min hustru då
I min ungdom"


"Hej, bonde", sa fan, "selg mig din själ
För sedan skal allting gå dig vel
I din ungdom"


"Hej, bonde", sa fan, "här har du en ring
Och den skal du på långfingret kring
I din ungdom"


"Och när hon så ligger in din bedd
Skal fingret ditt vara med ringen kledd
I din ungdom"


"Och hur hon sen bönfaller dig och ber
Kan hon aldrig vara otrogen mer
I sin ungdom"


"Nåvel", sagde bonden, "Ta hit, kjör till
Och gör med min själ vad fan du vill
I min ungdom"


Sen vaknada bonden, raljeri
Vad tror du han hadde sitt finger i?
I sin ungdom


Medborgare, ge mig ett ärligt svar
Tror du att den bonden har ringen kvar?
I sin ungdom


Gamla spår.

Med risk att bli tjatig och gå i gamla spår..... Så struntar jag i att Blogga idag.... och kanske imorgon....

Nu ska jag försöka, FÖRSTÖKA bli klar med utvecklinsteori Rapporten..

(och ja, det var meningen att skriva Förstöka)

Datakrångel..

GAH! hadde skrivit ett inlägg och så stänger den här jävla fucking fuck datorn av sig! 3 gånger inom loppet av ett par minuter, den han inte starta upp igen förens den la av. jag fattar inte vad som är fel, helt plötsligt stänger hela datorn ner, och ibland så blir skärmen svart och ett par sec senare är den tillbaka och så står det en varningsruta *dina bildskärmsinställningar slutade att fungera* eller nått sånt. Datorn är ett år gammal och den har strulat sen den var bara några månader gammal. då undrar ni varför jag inte fixat det tidigare? ringt säljaren och så. ja det kan man fan undra. idiot kanske jag är! men nu mailar jag expert och förklarar situationen, man borde ändå ha 2 års garanti, fast man inte har försäkring. för det är ett fabrikatsfel (vista antagligen) och INTE nått jag har gjort med den.

Iafall.

God morgon, eller särskilt god är den inte i mitt fal, har sovit dåligt och vaknat 4-5 gånger inatt. desutom har jag drömmt nästan hela natten. och det gör man inte om man sover djupt. drömmar kommer när man har lätt och orolig sömn. så ja jag har sovit rätt knasigt inatt. Drömt konstigt och om en person jag igentligen inte vill drömma om *it makes it harder to leave it behind and stop thinking about you*Zumba kursen var full, men jag står på väntelistan och är det nån som hoppar av så har jag chans att få plats. ska jag gå på zumba så får jag en plats, och om inte? ja då får det vara. Ska maila om silverlera kursen oxå (om inte Mia ringer)


Nä nu ska jag klä på mig och borsta våra tänder innan vi går ut en stund. det är kallare idag och solen lyser.... med sin frånvaro :/


Målat lite.

Sådär. färdig washad och fardig brushad. nu ska jag bara spendera ett par minuter framför dumburken innan sovdags. Vi var på Pörtomrevyn "Sparken" idag. humoristisk revy med inslag av musik  och sång. ett par goda skratt fick man ifall. nästa söndag är det dags för nästa revy. Har jag nämt hur kultiverad jag blitt ;) en av dem bästa sångerna i revyn var Facebook

"Så fastän vi är gifta vet vi mindre om varann, ja än mången ann`
men vill du veta hur jag mår så får du ta och läsa det på facebook"


Idag har varit en slapp söndag, jag har faktist legat halva dagen i sängen, läst och suttit vid datorn så smått. men så har jag oxå målat :) den kommer bli bra (i hope) men resultatet får ni se när det är färdigt. men ett litet sneak peak kan ni få.Vaaaad kan det vaaaaara ;)

Nu ska jag plocka ihop på sängen och lägga mig och sova, inte läsa då jag läste ut boken idag :( buhuuu.


Hard Candy.

God morgon, god eftermiddag. Vad man nu väljer att säga, jag själv vaknade för kanske två och en halv timme sen.. Gårkvällen tillbringades framför hela två filmer, Date movie och Hard candy, den sistnämde var bra men weird. Ellen Page spelar en 14- åring som "kidnappar" en misstänkt pedofil och torterar honom fastbunden i sitt egna hem. hmm jo det var så man tyckte synd om karlfan. Suverän skådespelarinsatser från Page sida, som vanligt :)

Sen avslutade jag kvällen med att meditera, det var Nymåne igår så jag bad om beskydd och styrka. Sen somnade jag gott på mage..

Idag har jag stor lust att måla! och ikväll ska jag skriva klart rapporten om Utvecklinssphykologiska teorier. japp skojsigt värre :P

 

 

Jag vill så mycket just nu, saker som skulle få mig att må bra. materiella ting lika som känslomässigt vällbefinnande. Jag vill mycket men lite blir utfört. Jag måste börja göra saker som får mig att må bra. kosta vad det kostar vill. folk får glo snett. jag ska sluta bry mig om vad folk kanske tycker om mig, jag ska bara vara jag. Simone, en själ i universum med egen talan och eget tänk. Im me :) To hell whit others.

Systemkamera.

Kom precis hem från grannen, där Carina startat storbak och bjöd på solskensbullar nya från ungnen :P jag proppade nog i mig tre st innan jag nöjt vaggade hem med ett fordral med filmer under armen. Fick även chans att leka lite med hennes nya kamera. en Canon 500D, systemkamera. I fell in love! jag gillar min lilla nya Canon kamera men att hålla den här systemkameran var som en dröm. den var som en del av min arm och jag såg skitbra ut när jag satt på golvet och fotograferade ungarna som sprang runt och lekte. I WHANT ONE. så nu sitter jag och kollar runt på nätet. men det är ju så förbenat DYRT med en systemkamera, desutom måste man köpa till objektiven och dem kostar nästan lika mycket som själva kamera huset (ja ja halva priset men ändå)Hon betalade närmare 1000 E för den (10 000 kr) men då med väska, objektiv och linsskydd.


ÅHHH jag vill ha! *gnälligt bedjande röst*
Lördag..

Ny dag, nya tag.

Redan innan 2 har jag varit i fotobutiken och köpt gul akrylfärg, gått till biblioteket och lämnat tillbaka film och bok, samt förlängt lånetiden pp skolböckerna, kollat om dem har bok 3 i Isfolket(hadde dem INTE), Gått förbi bokhandeln för att kolla där om dem har Isfolket (hadde dem INTE, men en beställning var lagd så det kommer nästa vecka nångång), Svängt förbi affären och handlat lite lördagsförnödenheter (heter det så?) och sen gått hem igen. jag kan medela att det tog knappt en timme för mig att utföra dessa ärenden. Nu är jag trött och skulle vilja lägga mig på sängen iför pyjamasbyxor och läsa Isfolket, men måste plugga. iafall en liten stund. för jag vet att det jag inte gör idag får jag ta igen imorgon, för den här modulen SKA vara inne imorgon kväll.

Igår kväll kollade jag på Maria Larssons eviga ögonblick, en svensk film jag kan rekomendera. jag är inte så jätte förtjust i svenska filmer annars, men av nån anledning har jag börjat kolla mer och mer på dem.

Nä dags att sätta fart och skriva en stund.


Är det bara jag eller är Persbrant väldigt lik Allan edwall på den här bilden?


När ångesten knackar på.

Jag får inte fram ord, för mycket virvlar runt i mig för att jag ska kunna få begripliga meningar.

Den jag trodde minst att jag skulle prata med (sorry vännen) är faktist den som förstår och lyssnar mest! Och dem jag alltid gått till är inte där. varför känner jag mig så bortglömd och ensam, jag är inte ensam, jag har många som bryr sig. men kanske ingen som ser mig för den jag är. och faktist inser mitt värde. dem viftar bort mina bekymmer, för dem är inte "alvarliga" nog, bara tönterier, inte riktiga demoner?Dem pratar bort det utan att bara lyssna.  hur ska jag kunna se mitt värde om jag tas för givet av alla andra? är jag för dålig att sända ut singnaler på hjälp? men det har aldrig varit ett prob förut, du har alltid sett och känt att nått är fel, trots att jag tjurskalligt nekat. Ångest är nånting alla får, och jag är glad att mina "demoner" inte är fullt så elaka som andras kan vara. men dem kommer och skapar ofog dem med ibland.


Tack Anna för att DU lyssnar och förstår.


Time for bed.


Bränna pengar. ja tack.

Åh mina fingrar kliar, min shoppingnerv får spasmer. i wanna burn money! Jag vill shoppa. hahaHmm funderar på att beställa från nätet.


Bojkotta Vasabladet.

Så har jag bestämt mig, jag ska bojkotta Vasabladet för ett tag, idag när jag öppnade söndagens tidning (nej jag läser inte i ordning) så får jag se en bild på en jägare som håller upp en nyskjutet Lodjur! ohh hell no tänkte jag och la ifrån mig tidningen. man fattar ju vad för människor som bor i Finland ;) hehe jag har inget emot jakt (jo till viss del) och jag äter mer än gärna kött. MEN jag vill inte se slaktbilder och sånt i tidningen.. jag gillar inte att dem dödar.. Och jag gillar INTE att dem skryter om det.

Är det jag som är överkänslig?

Mössan..

Here it is ladys end gent. Min mössa. Jodå ser ni jag är rätt förbenat nöjd själv, det syns ju att den är hemmagjord om man säger så. och STOR bidden den, har inget minne av att mammas var så stor. men men..


Slaktbild.

Kännsliga läsare varnas!

När jag lästde tidningen idag (måndagens vasablad) så hittade jag en artikell som fick mig att må illa och som fick min själ att bli ledsen, HUR kan man ta en bild på det här och sen lägga ut i tidningen? Dem skrev rätt fint och snällt i artikeln hur dem gick till väga vid avlivningen av hästen Thumbelina. dem som avlivade (slaktade) henne var välldigt mjuka och smekte hennes hals medans dem pratade lugnande med henne. men är det nått att skriva om? och ta en bild av? jag fick flashbacks av Nalle, Den vackraste häst ever, som bara var ett skal när Linda tog hem honom. men som blev så vacker, honom var dem tvugna att avliva efter att han brytit ärtbenet och aldrig skulle bli bra och alltid skulle ha ont.

Bilden är osmaklig!Trollbunden..

Tänt vare här, efter en skit dag rent utsagt så känner jag mig på topp :) jag mediterade (det skulle föreställa det iafall) en stund innan lunchen idag, Sarah var på sitt rum så jag passade på att sätta mig på min säng och andas lite, men eftersom ungen har inbyggd radar så var hon snabbt in till mitt rum. Bara för att i dörren stanna tvärt och med orolig röst utropa - Mijmone inte blunda! inte blunda mijmone. Då kunnde jag inte annat än att le och säga - Ingen fara Sarah, jag mediterar. gå och välj ut en bok till vilan du. och det gjorde hon :)

Jag har sagt upp mig (heter det så) från tavelkursen! kan vara lite det som gör att jag inte är lika avig. har istället andra planer, både på Zumba och på silverlera! wohoo det låter som det skulle passa mig, gör smycken i silverlera står det i annonsbladet. Häll JÄää det vill jag göra!  lånade till och med en engelsk bok om silverlera när jag var på bibblan tidigare ikväll. och har redan fått lite små ideer om smycken jag vill göra ;)

Känner mig extra artistisk idag, vill måla, vill sticka, har en blogg design i huvudet och jag vill skissa på smycken. men som vanligt....... Jag orkar inte :P men ambitioner finns!

Plugga, ja men det har jag oxå gjort. dock inte lika mycket som igår... vilket ger mej en lite pust ångest. men nått är bättre än inget i min värld och då blir det lättare att ta tag i det imorgon igen :) det jobbiga är ju att jag inte har mycket ro och tid att plugga på förmiddagen då jag har mest ork, utan det får bli när Jan kommer hem vid 4 och då är det som om jag inte orkar annat än att leka på datan, men jag har ändå tagit mig i kragen lite och faktist satt mig och skrivit och läst lite, trots att Facebook är såååå mycket roligare ibland. och det mina vänner. DET är en stor förbättring hos nån som heter Simone. ja ja mensan :)

Och där rann all skrivinspiration av mig :) nu ska jag slå igång en film en stund, och sticka på min mössa. som nu börjar närma sig sitt slut. sen ska jag öppna upp Trollbunden och gå in i Sandemos förtrollade värld! hoppas jag hittar tillbaka till verkligheten.


Kommentera mera!


Under konstruktion.

Okej nu ska det gå och kommentera igen, men nu ser designen helt fuckad ut. får fixa det ikväll efter jobb och plugg. så vi säger att bloggen är under konstruktion..

Bye all.

(kommenter mera nu då när jag varit så näll och fixat igen :))

Dåligt humör.

Auurrgh, jag har vaknat på helt åt helvete fel sida idag. Allt är avigt, allt är fel. jag vill ingenting, jo jag vill vara ifred. ikväll är det tavelkurs och jag vill inte gå, funderar seriöst på att hoppa av. jag tycker inte det är kul, jag åker bara för att Mia har betalat och för att Carina ville. men jag vill inte. Det ger mej ingenting och jag sitter bara och räknar timmarna tills vi får åka hem igen.

Därimot funderar jag stenhårt på Zumba, trots att jag inte har rytm. tror ni jag skulle våga?

Är oxå nyfiken på ifall det fungerar att kommentera nu? eller är det fortfarande knas?


Zumba.

Sådär ja, inne efter en uppfriskande vinterpromenad. skulle till biblioteket, men kom dit 5 min innan dem stänger. och SÅ elak är jag inte. Snacka irreterande om man själv jobbat där, och man sitter på helspänn och räknar secundrarna innan man får stänga och så går nån jävla brud in och börjar glo på böcker i godan ro. snacka jag skulle bli arg och få vansinnessutbrott alltså. så nej, jag vände. men jag fick mej en promenad som jag så desperat behöver.

När jag var inne på affären (choklad) fick jag syn på en skylt där det stod Zumba! ni vet den där dansformen som går på alla tv shop. wohoo man kan alltså dansa Zumba här i lilla närpes för bara 7 euro per gång. med start på onsdag dock men det går nog att lösa. fan vad jag skulle vilja gå... hoppas jag är tillräckligt modig.

Dance your fat away! (Ne jag gör det mycket för att komma ut och träffa folk.)


Erik H, Eriksson VR Jean Piaget.

Jag tjuvstartade pluggandet, nu har jag suttit en timme (med tio min avbrott för mat) men jag kör på nu medans jag har det i rullning liksom. Jag har valt ut Erik H, Eriksson som en av mina teoretiker. har nån nått förslag av en annan? nån som inte bygger på Frued eller Piaget. Eh har en lista med några namn jag hittade i kapittlena om kunskapsutveckling, får goggla på dem och se om dem har nått smart att säga.


Eller kanske man ska ta Piaget ändå. deras teroier går lite emot varandra.

Jag hatar teoretiker.


Vinter, ja såklart.

Nu var veckans första arbetsdag avklarad. nu ska jag sitta vid datorn och leka lite, vid 18.00 (finsk tid) ska jag plugga minst en timme. nu är semestern över nämligen. Jag tjuvstardade redan i fredags


Jag har börjat dra in maskor på mössan, you know, man stickar ihop två maskor för att minska dem. japp. det blir supergreat.


Idag var vi ute en stund innan lunch, oj vad vackert det är ute! fattar inte varför folk klagar på vinter och snö, DAAH det är VINTER! det ska vara såhär då! ni får tålmodigt vänta till våren och sommarn eller flytta till thailand där det är konstant 30 plus grader. men sluta gnäll, ni bor i norden. har ni alldrig hört frasen "kallt så in i NORDEN!" jag är glad för vi har fått en riktig vargavinter i år. istället för dem klema varma vintrarna vi har haft förr.


Sluta gnäll på vintern eller flytta söderut med fåglarna.Borta...

Sådär nu är 2009 års bilder borta från datorn och nedbrända på skivor. Nu har jag gjort plats för årets bilder :) ca 4 gb bara bilder.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra härnäst, kanske packa upp mina stuff och sen slänga mig på sängen och kolla på en film till. och sticka såklart ;) Det har släppt nu, jag fattar hur man gör :) Tack mormor! <3 ni får se resultatet sen.

Tydligen är det nått fel på bloggen när man ska kommentera :S hoppas det löser sig snart.

10 orsaker att hata dig.

Nu är jag tillbaka i Närpes. och Ani och ungarna har åkt mot åbo.

Sarah och Mia sover och jag sitter i vardagsrummet och fixar bilderna (fortsättning) och tittar på 10 orsaker att hata dig. är inte det den bästa Chick-Flick ever! och han är ju så snygg! Gosh :)A pice of eyecandy :)

Nu blir jag bra sugen på att se en riddares historia, där är han så SNYGG! extraordinär snygging^^


Mitt 2009!

Jag tänkte jag skulle göra ett försök till nyårskrönika. Ja jag vet typ 9 dagar efter nyår. men eftersom jag håller på att rensa och sortera årets bilder för bränning så kom jag på massa saker om året, och innan bilderna lämnar datorn och hamnar på cd kan jag lika gärna lägga ut ett par som reprecenterar mitt 2009.

Året började med

Januari:
Året 2009 började inte så bra, man kan säga att olyckor och sorg avlöste varandra. Januari var en månad av kaos och mörker för min del.

Den 9 januari begravdes min Farfar Arne i Vallentuna kyrka (ett år sen på dagen). Den 15 januari fick vi reda på att våran katt My hadde cancer i magen, och den 21 drog hon sina sista andetag. Bara två dagar efter det råkade min älskade Assar ut för en olycka, han hoppade över ett taggtrådsstaket (som är olagligt sen 80-talet!) och rev upp snoppen. Ångest och DYRA vetrinärbesök men i slutet av månaden var han bättre efter att ha fått sy ihop en stor reva på snoppen, min tappre vän.Februari:

Den här månaden gjorde vi vårt bästa för att komma ikapp ekonomiskt, efter alla vet- besök månaden innan. Loke föll handlöst för landet för länge sedan och spenderade mycket tid framför Jonas lilla vita tv med inbyggd video. Vi målade rätt mycket och vi började ta upp kontakten med släkten på pappas sida. Jag och mamma besökte oxå The Studio i stockholm och fick leka modell för en dag.Mars:

Lillebror fyller Moppe. Familjen försökte lära mig spela poker och jag soppade banan med dem ;) Jag tar ett skit jobb och börjar på svensk direkt reklam. Jag och Loke har en Moster-Loke dag på IKEA. Välkomnar våren genom att vara ute mycket och länge i min skog med Assar. Trivdes bäst i skogen <3 Pappa fyller 51 år.April:

Jag flyttar nästan ut i skogen och spenderar det mesta av mina dagar ute i dess lugna och trygga miljö tillsammans med Assar.

Maj:

Våren slår till rejält och vitsippor och blåsippor blommar för fullt. Min besatthet av rådjur börjar och jag ser dem överallt :) "Du kan skapa skönhet i ditt liv..... Citat ur Djurens språk av solöga". Kämpar på med plugg och funderar ifall jag verkligen ska jobba med barn. Var på circus med Liv och White trach fest hos KatZ, Dagen efter bakis är det dags för kusinträff hos mormor.


Juni:

Första sommarmånaden, varm och sommrigt. Den årliga traditonen Custom Bike show besöks, såklart! Mycket knuttar och bullrande motorer "Njuter på hög nivå". Jag är med på min första ritual med Häxsystrarna, vi befinner oss vid Darsgärda ruiner, Magiskt! I mitten av månaden får jag jobb i finland och den 29 juni bär det av mot nya äventyr. Jag säger upp mig från svensk direkt reklam. Loke fyller 3 år.Juli:

Jag försöker landa i Finland och vänja mej vid allt. Jag jobbar och jobbar. Hinner med en och annan sommarteater. Sarah fyller 2 år.Augusti:

Lata dagar ute i solen. Använder poolen flitigt på kvällarna och njuter av det finska lugnet. Går på Diggiloo och blir återigen såld på Brolles vackra stämma. Besöker sommarstugan i Sundom offta och njuter av lugnet där. Vi firar Villaavslutning ute på skärret och jag badar bastu för första gången i finland "kunnon löyly". Jag byter bloggplattform från Wordpress.com till Blogg.se. Slutar använda foundation och puder, nu kör jag bara Au Naturell (dsv Mascara, och kajal på sin höjd)September:

Mamma fyller 50! och firar det med att komma till mig i finland :) Trollsländan kommer till mig och förföljer mig månaden ut. Jobb och plugg tar upp det mesta av min tid, då och då klämmer vi in en utflykt och sommarstugebesök. Jag introducerar trollmor för sarah. Jag börjar sakna Assar så det gör ont i mig.Oktober:

Vi besöker en höstmarknad i nån liten stad (kommer inte ihåg vad den heter) Hösten slår till på riktigt med brinnande träd, höstsol och kallare väder. Sarah trotsar så jag blir tokig och funderar om jag verkligen orkar ta hand om barn och om jag verkligen ska jobba med det. Sarah och jag utforskar och "lär" oss mycket nytt och roligt. Regnbågar, skogsbesök, hallonbuskar och så vidare. Hon utvecklar både sin motorik, språk och allt som hör till. hon växer :) Besöker frisören för första gången på MÅNGA år. Fredrik fyller 21.November:

Plugg och ångest avlöser varandra. kall och regning månad. Funderar på tatueringar och peircingar. Viktnedgång. Första tappra flingorna faller i finland.


December:

Äntligen december och julen börjar närma sig. Lucia, julshopping, julmusik och julskyltning förgyller min vardag och jag börjar må bra igen. Firar jul och nyår hemma med min familj i sverige och jag njuter av att vara på hemmaplan igen. Får höra att jag vuxit och förändrats på dem 6 månader jag nu varit i Finland. :) Köper ny kamera (Canon IXUS 110 IS) då min gammla börjat sacka. Jag fyller 22 år och Syster fyller 30! 30 års fest på whipclub.

Tänk att ett år som börjar så dåligt ändå kan få ett rätt hyfsat slut. jag hoppas att 2010 blir bättre på många sätt och att jag tar för mig mer och inser mitt värde!

Året har varit tufft och jobbigt, depressioner har avlösts. men jag har lärt mig mycket och vågar stå på mig. Jag har gjort saker jag alldrig skulle förut och jag har växt som person. Hoppas dock att år 2010 blir lugnt och bra :) längtar till sommaren med Custom bike show, american car show och en hel del roliga fester och aktiviteter.

Men nu mina vänner går mina ögon i kors, tre timmar har det tagit för mig att slutföra detta inlägg (med sortering, bränning och borttagning av bilder)
Nu ska jag lägga huvudet mot huvudkudden och sova.

God natt!Shopping.

Och så har hela dagen gått så, jag vaknade halv 12 "imorse" men kunde ligga kvar hur länge som helst, varför är sängen alltid skönast på "morgonen"? Nån dag ska jag ligga kvar i sängen och bara vara hela dagen. Lyssna på musik eller bara slösova.

Iafall nog om mina drömmar, Idag har vi varit och shoppat lite (ani, jag och ungarna). Jag hittade ett så fint skåp, ca 40 cm högt med 12 st små lådor, i fell in love! såklart hadde jag inte tillräckligt med pengar :( MEN då fick jag låna av ani :) det var 40% rea(Ale) på det oxå. så jag betalade 39 euro.(nästan 400 spänn) what ever! jag har råd ;)


Jag såg framför mig att jag fyllde dem små lådorna med torkade örter och annat "häx" tjafs :)
 "meducin skåp"Tåg?

Jag har inte så mycket att förtälja för er just nu. livet rullar på, likt ett godståg på räls. ibland spårar den ur. ibland håller den sig på banan.

Jag försöker plugga, men ger upp för ikväll. Modulen ska handla om Utvecklingssphykologiska teorier, tappade jag bort er vid Utveckling? jo samma här ;) Jag har iafall läst en massa om det och jag vet inte mer om det än när jag började Men nu ska jag stänga av datorn och ta min stickning och sätta mig i vardagsrummet med en kopp Roibost te. :)

Ha en bra fredagkväll!

 


Garn och stickor.

Nu ska här stickas! Jag har införskaffat garn och stickor för här ska göras en mössa. jag blev kär i mössan mamma fick i julklapp av mormor. så nu ska jag försöka göra mig en egen :) Sticka kan jag (har för bövelen gjort en långkofta och X antal vantar och shit) men är destom mindre bra på att läsa stikcbeskrivningar.

Det ska nog gå bra.Här är det kallt och vi har snö upp till knäna, vi har väll närmare 30 Minus. Otroligt vackert ute på dagarna när solen skiner och det glittrar i snön.


Moffa skottar snö från taket.


Whip It.

Har ni sett Whip it? inte? GÖR DET. hur kan en så töntig sak bli så jävla cool! Jag vill nu oxå lära mig åka rullskriskor, inte inlines. Nej RULLSKRISKOR ska det vara. såna där med fyra hjul, två på var sida om skon och så en stor ful bromskloss på tån. thats cool. och så ska jag ha ett coolt namn då.. hmm.. det får bli Sunny Sis.

Nej men en rolig, suverän film som man bara måste se.. Med en av mina absoluta favoritskådis, Drew Barrymore. och så lilla söta Ellen Page.


Svordommar.

Nu har det väll ändå gått nerför? Hur ska man försöka skydda sina småknoddar mot svordommar och annat "fult" tjafs när dem till och med svär i reklam.... Okej att dem svär i direktsänd tv ibland. men när den där Thåström får svära i en daglig reklam, ja hur ska man göra då? ungar är som svampar och vill man inte dem ska höra ska man ha jädra bra reflexer och SLÄNGA sig över ungen likt en viktväktare över en bit choklad och trycka in sina feta fingrar i ungens små trånga hörselgånga för att dem inte ska höra.

Tänk om Sarah skulle börja säga FAN bara för att Thåström sjunger så i reklamen, vem kommer få ta den smällen hos hennes svordomsallergiska föräldrar? Tomten? Trollmor? ehh Katten?

Nepp för det kommer JAG få ta ansvar för. haha HUR ska jag förklara då att det inte alls är jag utan att det är en avdankad sångare vid namn thåbira... oops, Thåström ska det vara ;) Jag menar, jag är ju med ungen dagligen.. vart skulle hon annars få det ifrån?

(Jag svär som FAN, men sällan när jag är här..)

P.s. Sarah har INTE börjat svära men jag vet en annan ung herre, ska inte nämna hans namn. LOKE som svor i hennes ålder. Japp lilleman kunde stolt säga både fan och jävlar när han var två och ett halvt. Har till och med en video från förra julen då han utbrister, i brist på annat lyckoord. Ohh FAN när han öppnat ett paket han fått från tomten.

Se ungar suger åt sig ALLt som svampar.

Saffransskorpor.

Sitter och äter mina sista Saffrans skorpor och nu ångrar jag nästan att jag var så godhjärtad att jag delade med mig till syrran. Och jag tror knappast att det finns saffrans skropor (ser ut som små drömmar) här i finland :(
I Love them!

Tack Farmor!
- Jahapp så var dem slut då :/

Time for relaxation..

Jahapp, vad ska man hitta på en kväll som denna då? Jag har läst fucking skolbok, jag har promenerat i ankelhög snö i motvind, jag har dushat, jag har kollat på film. Ja men nu då? ska jag gå och lägga mig? ska jag sätta igång en film till? eller värst av allt, ska jag plugga? nej det är för sent att sätta sig och skriva. därimot kan jag ju läsa skolböcker. för dem jävlarna tar alldrig slut! jag lovar, när jag vänder ryggen till så förökar dem sig likt kaniner. LIKE BUNNIES I TELL YA!
I want you to want me,
i need you to need me,
i´d love you to love me,
i´m beggin you to beg me.
The day before today.

Imorse vaknade jag och fick ett stor leende slängt i ansiktet. Av sarah för dem som inte fattade det. vilken super bra dag på starten, sovmorgon och ett stort leende av en liten skruttunge.
Natten till igår sov jag knappt 4 timmar. jag gick och la mig alldeles för sent och gicu upp ALDELES för tidigt, Zombie! Men iväg mot Värtahamnen och den förbannade båtfan.

Incheck - Check!
Fika med mamma- Check!
Snygg vakt som kollade biljetten - Check!
Ombordstigning med alla andra idioter. - Check!

Väl ombord fick jag lyxen av en egen hytt, med TV och dush ;) ohh yeeh. och det första jag gjorde var att leta reda på tv3 och lägga mig i en av sängarna, och somnade och sov ca 2 timmar. Sen drog jag på mig ryggsäcken och handväskan och begav mig ut på äventyr (fast jag vet redan var allt är på båten) Gick till taxfreen och köpte choklad och en cola sen gick jag till Infon och frågade vart man kunde koppla in sin dator för att "jobba" som det så fint fick heta. - Hmm kolla med Konferancen på våning *blank* (för jag kommer inte ihåg vilken våning han sa) Sade han på finlandssvenska. Väll uppe på våning *blank* frågade jag återigen om man kunde kopla in sin dator nånstans, alltså elutag. Japp det hadde dem. Så jag parkade min Rooompaaa (måste sägas som Sean Banan) och körde igång en film *host host arbetade*  Men jag tröttnade när skivan hackade och finska och ryska snorungar sprang runt och skrek.


 
Då begav jag mig av mot hytten igen, jopp lyxen med att ha egen hytt är ju att man kan slippa alla andra mänskligt besläktade personer.

En film, en påse godis och en dush senare var jag redo att kliva av båten tillsamans med alla andra idioter. som bara MÅSTE klämma sig ut genom dörrarna samtidigt. JAG först är deras strategi. lik kossor till slakt ska folket kläma sig ut genom dörrarna (som föresten inte alls är så stora) För TÄNK om dem skulle bli kvarglömda på båten? tänk om dem inte kommer av i tid. Ohh neeej katastrof. Jag är dock smart ;) jag ställer mig och blockar koridoren medans jag nonchalant messar med min mobil. JAG har inte bråttom! Varför ha bråttom ut i kylan? när bussen ändå inte går förens en timme efter båten kommit i land.

Och av kom jag, och i tid till bussen kom jag (först av alla = Välja vilken plats på bussen man vill = Lyx!) En lång och tråkig resa senare hamnar jag i kalla Närpes. Slängde mig i säng och toksomnade.

Japp så såg min dag ut i går. i stora drag men tänkte inte utråka er mer en mer detaljerad historia, Som när jag kollade på disney Channel eller när jag fick en full finska som inte fattade att jag inte snackade finska i ansiktet. som desutom ställde sig nära och bolmade mig i ansiktet.

Nu snöar det för fullt och jag ska kolla på tv en stund innan skruttungen vaknar.

Håll till godo med detta lååååååååååånga inlägg.

 


Thoughts.

Nu är allt färdigpackat, ja allt utom datorn. Såklart. Funderar på att lägga mig i badet för en minut eller två innan det är dags att gå till sängs. Båten går från Värtahamnen tio över 7 imorgon.. För att vara ärlig vill jag inte åka tillbaka. Jag vill vara hemma. men..... det är bara några månader kvar. Och när jag väl kommer till Finland kommer det kännas lugnt igen. Det ska dock bli skönt att få in pengar kontinueligt igen ;)

Hadde mycket jag skulle skriva... men nu är allt tomt.. får hoppas på bättre uppdatering en annan dag :)What to do när man har mycket tankar och känslor som väller inom en och ingen aning hur man ska låta det komma ut i en lagom strid ström så att det blir bra på bloggen... Igentligen skulle jag bara vilja låta fingrarna löpa fritt över tangenterna men jag vet att det inte kommer bli bra då. För personligt. Mycket har hänt dem senaste veckorna, mycket som fått mig ur balans och fått hjärnkontoret att arbeta.


Nä om man ska ta och skriva ut sista pappret och sen låta Datorn sova innan det är dags för Simones-film-terror-maraton imorgon ;) har laddat upp med över 5 filmer. sen om jag ser alla är en annan sak.

Vi ses när vi ses!

 


Så var det gammla året slut, slut, slut.

Jag är helt slut! man skulle kunna tro att jag varit uppe halva natten och spelat spel och umgåts.. men vänta... det har jag ju!

Blev utbjuden till Kusin med familj ute i svanberga. God mat och trevligt sällskap. Men vid 10 var jag trött och redo för sängen. Men vafan, en jävla dag som man MÅSTE vara vaken till tolv. ja då är jag fördig redan vid 10! Men lyckades hålla mig vaken med hjälp av en shot Turkisk peppar och Ungarnas lek. japp för både Wiliam och Liv var vakna ända till tolvslaget.

Det nya året inväntades i vardagsrummet med skumpa och Tolvslaget på Skansen. Och ungarna ställde sig i fönstret och kollade på fyrverkerierna..