Lista.

2009 börjar gå mot sitt slut,
här är en sammanfattning av mitt 2009!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?:
Jag flyttade till Finland.
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Jag ger alldrig nyårslöften, jag tar en dag i taget.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Vänner, nej. släkt, ja.
4. Dog någon som stod dig nära?: Ingen människa.
5. Vilka länder besökte du?: Finland.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Egen lägenhet och fast inkomst.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
29 Juni.
8. Vad var din största framgång 2009?: Vuxit som person.
9. Största misstaget?: Åkte till Norrtälje vet klinik med Assar.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?:
Lite ryggproblem, förkylning. same old same old.
11. Bästa köpet? Dator.
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Assars vet räkningar..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: kan inte komma på.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Halo med Beyonce.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Början av året var deppigt men slutet vart bra..
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Festat och träffat folk..
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Pluggat.
18. Hur tillbringar du julen?: Med min familj hos Mormor.
19. Blev du kär i år?: Ja.
20. Favoritprogram på TV?: Greys Anatomy, MADtv, Cuts.
21. Bästa boken du läste i år?: Ehh.
22. Största musikaliska upptäckten?: Calle Kristiansson.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Palestinasjal.
25. Något du önskade dig men inte fick?: Buddy Holly Biljetter.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Åt på Pizzeria.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Egen lägenhet, Att Assar höll sig frisk och att My slapp fått Cancer.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Simone Chick ;)
29. Vad fick dig att må bra?: Bryta tristessen och flytta till Finland.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Hugh Jackman.
31.Vem saknar du?: My.
32. De bästa nya människorna du träffade? Oj.

Gott Nytt År!

Så var det nyårsafton. Shit vad tiden går fort. Mina nyårsplaner med Kaisa gick i stöpet. Jävla förkylning.... Men jag är iafall frisk nu och ska ut till Kim och Co för att fira nyår.


Black Eyed Peas - Meet Me Halfway.

Den här låten får reprecentera dagens blogginlägg. den känns rätt.. Bra är den oxå.




Avatar.

Avatar var suverän! Kan verkligen förstå varför den fått positiv kritik. Kan nästan säga att den var bättre än Twilight - new Moon. YEh, i said it! Avatar var bättre än New Moon.. tror ni mig inte? se den ;)

Jag vill oxå vara en Avatar!


Skottpengar på dem jävlarna..

Jävla fittidioter! Jag hatar, HATAR idioterna som promt måste smälla smällare och raketer innan nyårsafton. Sätt skotthål på dem asen! Får jag tag på snorungarna ska jag köra upp en raketjävel i arslet på dem och tända på.

Nää nu ska jag vara lite snällare i munen,
sitter och väntar på maten ska bli klar. sen ska jag ner och möta Kaisa vid biografen. Vi ska se Avatar! woohoo..

Nu är det fucking food (direkta ord från mammas mun, japp här är vi fina i munen)


Jag vill gärna säga Sälhena..

Vafan har jag gjort med foten?! Jag kan knappt gå. känns som om sälhenan... ops... Hälsenan gått av eller nått. OUTSH! Ska man kolla upp sånt? elelr är det bara onödigt att slösa tid och pengar på de?.

Försöker iafall att plocka upp i rummet trots att jag helst av allt vill slänga mig på soffan, under filten och kolla på film och Tycka synd om mig själv, Kurera mig!

Har lovat mamma att laga mat idag me :/ hmm




Dec. 28, 2009

Förkylt var det här!

Vaknade av telefon jäveln imorse. Linda undrade ifall vi skulle åka till uppsala. Jag är ingen morgonperson så jag var säkert otrevlig i telefonen. men det borde hon veta, så förhoppningsvis tar hon inte illa upp. Det slutade iafall med att hon och Loke åkte till uppsala själva. jag stannar hemma och kurerar mig.

Har så förbannat ont i foten oxå! Det känns som jag sträckt hälsenan på vänster fot. det gör så jävla ont! *jag tycker synd om mig själv*

Nu är min mini pizza klar så jag ska sätta mig i soffan och kolla på day-time-soaps och dricka multivitamin och knapra halstableter..

Bye people!

Ny kamera.

För jag har fått ny kamera! woohoo. Lotten föll på en Guldfärgad Canon Ixus 110 IS. Den är då fiiiin. Jag införskaffade mig en rosa/lila kameraväska oxå. Kändes rätt smart.



han såklart med lite shopping när vi kryssade imellan olika tekniska affärer innan vi bestämde oss för elgiganten. Jag fyndade ett linne/klänning på Kapphal. det var den sista och ingen lapp hadde den. desutom stog det st XS på den. men den såg stor ut så jag testade den, och den satt som en smäck! perfekt med andra ord. så jag kollade upp vad den kostade i kassan och väntade mig 300 spänn. men ikke, 90 spänn fick jag punga ut för en klänning i storlek XS! ;) värsta kapet. jag kan ju påpeka att jag INTE har st XS annars! haha det måste vara en fel märkning.

På tisdag kväll har jag date med Kaisa ^^ vi ska glo på Avatar! jippii..

Bedrövligt.

Förkylt var det här. Hadde halsont redan i fredags och i natt bröt det nog ut helt, täppt och ont i halsen :/ för bedrövligt. Och jag som hadde tänkt gå på Bio med Kaisa i veckan, men jag får käka vitaminer och sånt shit så är jag bra om nån dag.

Idag ska jag dra med mamma till Elgiganten och Expert, its time for my christmas present! vi ska kolla efter en ny kamera! Woohooo!

Men nu ska jag klä på mig och kissa Assar.



30-års fest på Whip.

Tre timmars sömn på en natt är inte ok, men det går.

Jag hadde jättekul igår, japp. snodde en korkort röd, söt tomteklänning med tillhörande diadem med luva och mistel av en tjej. vilket resulterade i att hon fick gå näck, med undantag för hennes röda stringtrosor. men hon verkade inte lida av det ;) Jag vart jättesöt! och många komplimanger och pussar fick jag.

Men vid 4 var jag färdig, då var det slut för mig och jag drog mig mot Crew rummet och halvsov i soffan, skakade av frossa och halsontet kom tillbaka. Och vid 7 bäddade jag och Elena ner oss på nån madrass och tvärslocknade. men så sov jag bara till halv 11 då jag vaknade av att Linda kröp ner mellan oss.

Men vid 11 var vi nog alla vakna, mer eller mindre. och vi drog allihoppa mot max för att käka lite. Att hamburhare är SÅ gott dagen efter :P

Kom hem till ett tom lägenhet vid 6 efter att ha städat Whip noga, skurat ALLA golv. Tog en dush för att få bort röklukten (som jag tycker är kvar trots dushen) och sen la jag mig på soffan och glodde på harry potter tills päronen kom hem. Assar fick stanna kvar hos Madde tills mamma kom hem ^^ lite skönt att slippa tänka på hunden.

Nu ska jag borsta tänderna och slänga bort allt som ligger på min säng, sen ska JAG slänga mig på sängen och sova.

God Natt!

Ett år kvar till julafton

Super-Sura-Sunk-Simone. Så känner jag mig idag. men upp med hakorna! idag är det Juldagen och min alldeles egna stora syster fyller gammal ^^ har redan vart över och sagt grattis och sagt att tavlan "Naken flicka i landskap" (i brist på annat namn) numer är i hennes ägor. Om hon blev glad? jo seru ;)

Har nu dushat och gjort mig allmänt fräsh så nu har jag uppgraderat mig till Super-Sura-SmellNice-Simone. haha
Ska klä på mig (kläder antagligen) och packa ihop lite grejs. för vid fem drar vi mot solna för ikväll är det stor 30-års fest på Whip-Club. och jag ska stå i Garderob och Bar :) Wish me luck!

Ja men igår var det ju julafton!

Sovmorgon och ett bubbelbad hann jag med i godan ro innan vi for till Mormor för en vit julafton. första vita julaftonen på många år. härligt. Vi åt god mat (såklart) så att magen blev en rejäl kula och kollade på Kalle Anka. jo julklappar hans med oxå. Jag fick bland annat Johnny Cash live på Österåker, Cornelis Wreesvijk Sista föreställningen (cd) och Twilight! första filmen..
Men kom undefund med att jularna var bättre förr, när man var barn. Julen var mer Magisk då. Nu är julen bara en dag, en dag full med god mat, ljus, godis och trevligt stämmning. och så klart julklappar. men rätt najs ändå ;) kvällen spenderades i pyjamas i fåtöljen framför tv´n.










Dan före dan.

Imorgon är det julafton ta mej fan. vart har december tagit vägen?

Idag var jag och Fredrik (och Assar) ute på picknink ute i snön. vi firade lilla HJULafton/Min fylla år dag. Vi drack varm choklad och bytte hjulklappar under våran pimpade gren :)

Fick en jättefin emalj ask och en Wanted skylt att hänga på väggen ;) hihi

 

Burn that motha fucka up! (jag talar såklart om Carolin af Ugglas *ryser*) Hon brann bra när man dränkt na med hårspray.


Merry christmas to all, and to all a good night!


Dec. 22, 2009

Vilken vackert väder vi har haft idag! solen sken och snön knarrade under stövlarna. Träffade Kaisa på stora torget och vi gick till Cafe Hörnan och tog en fika och prata lite.

Hann även med lite shopping innan jag begav mig hemåt. Köpte nya armband och ett långt halsband...

Nu är jag för trött för att joina kusinerna i pulkarace i backen utanför oss :/ damn. Hadde varit ASkul! men vi får ta det en annan dag.


Loke han med att hälsa på i 20 minuter medans hans far fixade våran bil. men han sov hela den stunden :S


Julklapparna klara..






Fire!

Här kommer ett kort klipp från eldshowen.




Jag vill oxå spruta eld!

Qentas hemsida

Two days before christmas.

God morgon alla!

Assar har smygit sig in i vårt rum dem senaste två nätterna. han har flyttat in i JOnas rum annars men igår natt när jag skulle sträcka mig efter mobilen som låg på golvet bredvid mig så kände jag hans ragg under min hand. då har han fått Jonas att öppna dörren och smygit sig in och lagt sig bredvid min madrass. så igår kväll så hämtade jag en av hans filtar och la bredvid. Han vill vara nära sin matte..

Igår åkte vi syskon och Qenta till Solna och Whip club där Linda ska ha sin 30-års fest på fredag. på väg hem åkte vi förbi Täby och kikade lite (med resten av julrushen) och åt lunch/middag på Burger king.

Dagens planer lyder,
Ut med hunden
Dush
Julgodis bak
Ner på stan och träffa Kaisa!
hem och käka
Träffa fredrik!
SOVA!

(Det snöar dagligen här och det är minusgrader, kan det bli mer perfekt!)


On the road.

På väg till solna. Sitter i bilen me tre rökare. Not nice, att röka i bilen är äkligt!

Firestarter!

Lets make some fire! Idag fick vi en privat eldshow av Lindas kompis Qenta. i to want to be a firestarter!







 

Coolt. har ett litet videoklipp oxå som kanske åker upp här.




Fjärde advent.

Fjärde advent, shit vad den här månaden gått fort. det var ju första advent nyss! och om 4 dagar är det julafton. Och jag ska fortfarande försöka göra fudge/chokladkola. men när ska man hinna det? idag hadde jag tänkt göra det men dagen har gått så fort, vi har handlat mat då våran frys var tom, och då menar jag TOM. bara en termometer låg där. men nu har vi mat. och sen har vi klätt granen och jag och Assar har varit ute i snön på långpromenad.

Det snöar till och från här så vi kommer ha en vit jul här *jag ber vädergudarna om det*

Hmm har lite blogg torka just nu.

Men vi ska snart äta middag sen ska jag och Jonas ner till syrran igen och kolla på gone in 60 sec, ja Linda och jag såg den förra gången jag var i sverige men den kan man se MÅNGA gånger :D Och så får vi se om vi får se en eldshow idag då :P hope so.



Bye all!





By the way: Jag vill ha en ny kamera *Gnällig röst* min fuckar sig, bilderna blir suddiga och det är svårt att hitta fokus. jag ska kolla mellandagsrean efter en ny kompaktkamera!


Presents are allways najs..

Titta på film eller gå ut? det är frågan, skulle vara kul att gå ut och festa, men samtidigt så har Linda fixat så en polare till henne som är fakir ska komma. FIRE ;) och så vill bror och syster ha filmmaraton med mig, dem ska få mig att se alla the fast and the nånting, vad dem nu heter..

Har haft kalas hela dagen så det har varit mycket folk här.. men trevligt trevligt. fick äntligen en palestinasjal av mormor och värsta snygga raggsockorna ;) one of a kind, me like.

Presenter.

  • Raggsockor
  • OBH plattång
  • Svart vit palestinas
  • Boken Djurens språk.
  • "Simone" örhängen.
  • Boken Växternas språk.
  • Pengar.
  • Frottemorgonrock.

Och nu blir jag sms terrad så det är väll dags att gå den långa vägen hem till syrran..

 


Min dag.

Mamma sitter i vardagsrummet och skrattar med Moster och jag sitter i mitt (och mammas) rum och lyssnar på musik. Assar ligger troget vid min sida och sover så sött. Är helt slut i både huvud och kropp. efter att ha kommit till nortälje vid typ 8 så har jag knappt varit still en minut.
Ut med hund, ner till Linda och väcka Loke (han blev jätte glad när han öppnade dörren i bara pyjamas) Hem, ner på stan, fika med Päronen, handla, shoppa, kika. Hem, sitta i soffan två sec, busa med Loke, till affärena IGEN och till slut hem. Och efter maten har jag hunnit ut med hunden och varit till Linda och glott på julkalendern.

Nu har jag precis klivit upp ur badkaret med bubblor och tända ljus. Och känner mig helt mör. ska kanske slänga mig på soffan med min chipspåse, för imorgon kommer folk och ska fira min födelsedag. japp.

Vi har 13 minus här ikväll ;)


To day is D day.

To day is D day, idag början den långa färden hem mot mitt kära Norrtälje :) Sen väntar nästintill tre veckor av ledighet.

Igår efter maten fikade vi och åt tårta innan vi for till helsingby. jag fick oxå en pyjamas och långkalsonger, för Mia är besatt av att jag har långkalsonger. haha men idag är det liksom 23 minus här så jag förstår att hon tycker det är viktigt :P det blir att ha långisar på sig under kläderna idag.
När vi kom till helsingby fikade vi lite hos Moffa oxå och jag fick en väska av honom, BRA jag som behöver nått att ha mina kläder i när vi kuskar fram och tillbaka. tydligen passar det sig inte att ha kassar med sina kläder i nu när man är dam ;) hihi

Här i helsingby är det som jag sa närmare 23 grader kallt och vi har tio centimeter snö :) men är sntagligen för kallt för att vara ute länge och leka i snön, så det blir nog mer en kort stund. så vi inte fryser fast.

Nu ska jag klä på mig och packa ihop allt så det är färdigt när Mia kommer 20 över 1 ca. Bussen från vasa går kl 14.00.

See ya bitches!

 


Nya modet.

Jahapp,                      så imorgon åker jag hem då...                      Bussen från Vasa går kl 14 men båten från Åbo går inte förens vad 9. ska det ta 7 timmar att komma till åbo?! när det tar ca 3 med bil? Kommer bli en rolig resa *host, host* dags att ladda Ipoden och köpa en skvallertidning. eller om man ska försöka göra lite skolarbete på bussen kanske? men det finns ju roligare sätt att underhålla sig på än med plugg. helst av allt hadde jag velat ha sällskap på bussresan. But what to do.

Har packat alla kläder som ska med, bara packa resten, julklappar och sånt shit. Men jag har nog löst julklappsproblemen iafall:P japp.

Inatt har det snöat litegran och termometern visar fortfarande 8 minus. jo det är kallt här.. Som en isbjörnsröv ungefär.

Ska göra mig iordning och gå ut med sarah i snön. Har en halvt uppäten lussebulle från mellanmålet igår (Sarah äter bara russinen) som jag tänkte vi skulle ge till trollmor. så vi ska väll bege oss ut i skogsdungen bredvid huset och lämna den (till fåglarna men Shhh säg inget till Sarah)

Måste bara slänga ut en dagens outfit bild på Sarah. ;)


Japp ni ser rätt, det är en baddräckt hon dragit på sig, alldeles själv. Bak och fram


Födelsedagen till sin ända.

Sådär. så är man ett år äldre, och kanske lite visare, mognare?


Nej skulle inte tro de :P Im still me. Simone, the one you all love and adore!

Inget speciellt igentligen, inget firande. Jan bjöd mig på pizzeria och Carina kom och knackade på och gav mig en liten present :) en finsk designad ljuslyckta och 20 E. Jättefin är den och jag ska bara hitta en bra plats att ha den, mitt förnster är ju liksom lite fullt med skit redan :P
Jag förväntar mig inget heller, det är inte lika roligt att fylla år nu som det var när man var barn.

Kommer ihåg att man alltid hadde svårt att somna kvällen innan för att man var nervös och uppspelt. och så hela sin födelsedag gick man runt som i en lycklig, söt, ljus bubbla. man kännde sig glad och speciel. haha oj vad ung och naiv man var. Igår somnade jag på två röda utan en tanke på att mamma klämde ut en unge för 22 år sen. Vad är det för speciellt med det? ungar kläms ut varje dag. haha

Men blev så glad när jag loggade in på min mail och fick se hela inkorgen full med facebook medelande. hihi im kind of special anyway. så jo, min dag har varit bra. TROTS att jag inte firat med presenter och fika och folk. för det är väll ändå inte det de handlar om? Men jag ser fram emot att åka hem och fira med min familj och vänner på lördag.

God natt.


Julklappar?

Jag har julklappsproblem, jag har två julklappar kvar. och har ingen aning om vad dem ska få. Tänkte IKEAS julreklam, tror ni det funkar? kanske jag oxå ska göra så. fast det kanske inte är lika charmigt om en 22 (tänkte skriva 21, men fyller ju faktist 22 idag) åring gör det?




Happy-Freaking-Birthday to me.

Jahapp, och så är det min tur att fylla år. ett år närmare domedagen. :D



Happy-Freaking-Birthday to me!




Jag sov jätte bra inatt föresten, Jan har dragit på batteriet (elementet) och jag har sängen precis vid det så jag har haft varmt och skönt.

Nä om man ska joina Sarah i sovrummet, hon kollar på Bananer i Pyjamas. sen kanske vi går ut i Bintern och promenerar en stund.


Icecold.

Jag FRYSER. seriöst jag fryser hela jag!. blir nog till att sova med raggsockor inatt igen. dem lämnar inte mina fötter en sekund under dagen, har dem på mig dygnet runt. Japp.

nej nu gör jag mig iordning och kryper ner under täcket. snappar nog åt mig en filt eller nått från soffan.



Natti natt alla!

Plugg, plugg.

Nää om man ska ta och plugga lite. känns ju som man inte gör det tillräkligt offta :P men har faktist radat fram alla böcker för nya kursen och letat reda på alla kapitel jag ska läsa och hämta fakta från (man måste igentligen läsa hela böckerna, vilket jag gjort på typ 3 av 5 och resten har jag läst bitvis i) men tänkte läsa om utvecklingsteorier så jag fattar på ett ungefär vad jag ska leta efter och sen kolla lite på internet. jag ska nämligen plocka ut TVÅ utvecklingsteorier och sen jämföra dem två.

Men först ska jag skriva klart kompliteringen *Suck*, jag har hållit på med den i evigheter känns det som. Men har fortfarande svårt för disskusionen.

Måste dusha och börja packa. jag åker ju om två dagar till helsingby och om tre dagar åker jag till åbo.

Men först. Plugga en liten stund!



Uppdate: Inskickad kompletering, just one to go.

Kallt.

Okej det var inte 20 minus, men 17 iafall.. nån gard hit eller dit, man kan alldrig vara säker. men det blev ju såklart varmare mot förmiddagen. så när vi var ute var det 12 minus här. och trots att vi klätt på oss ordenligt så frös vi (läs JAG) efter 20 minuter så vi gick in och satte oss under filten och läste bok istället.. Och det gick ju bra det me.

Nu sover hon och jag sitter med mycket kläder på mig och fryser om händerna och fötter.


Imorse låg vi under filten i pyjamaser och gosade.


...

Angående inlägget

Rättelse:
Jag fick låna TVÅ! plus en såndär dragväska man får när man köpt 4-5 lådor öl på båten. Japp här ska packas.

Lucia.

Home from Chruch, och inte blev jag bättre för det ;) har för mycket satyg i mig för att bli bra. hahah
Nej det var fint, Felica sjöng med sin dagisgrupp innan Luciatåget tågade in. på Finska. Och när vi åkte hem visade termometern i bilen på 9 minus ^^ Carina informerade mig omm att de skulle vara 20 minus imorgon på morgonen. HUA! men nu är nog vintern här då. När jag kom hem satt jag igång att baka ut degen (som fått stå och jäsa extra länge då jag inte hann innan vi skulle åka) så nu är Lussebullarna klara och jag tjuvade en. och hmmm. mja. inte dem bästa jag gjort men ok.








Bullbak!

Så nu står degen och jäser. om en timme ca har den jäst klart och det är dags att baka ut den. hoppas det blir bra. för jag hadde creme fraishe i (istället för kesella) och hoppas att det blir bra. Men jag smakde Carinas lussebullar med CF i och dem vart goda. hope mine is to.


Måste börja fundera på packning och vad jag ska ha med mig, för jag åker hem om 4 dagar! woohoo. Och om två dagar fyller jag år, men det är inte lika viktigt. Det största problemet är att jag inte har en väska att packa i :P men som vanligt får jag säkert låna en.


Saffransbröd utan saffran?

God morgon alla. Idag är det söndag och det snöar så smått här. Har funderingar på att baka lussebullar idag. OM vi hittar saffran vill säga. tydligen är det inte lika självklart att ha saffran i lussebullarna här som det är i sverige. Jag gapade som en fågelholk när jag hörde det. haha

Man kan ju inte ha lussebullar utan saffran! det är ju hela grejen med lussebullar, A.K.A Saffransbröd. Utan saffranet så blir det ju inte den där gula färgen och den där härliga juldoften ju.




Medial... i wish.

Kom precis hem från Middag hos nån bekant till en kompis eller nått. haha nej då han e bekant med "oss" alltså Mia och Jan. Det var väll trevligt, bara det att jag fick en olustig känsla. och ju längre vi var där desto mer växte den känslan. Ni vet känslan när man druckit ett eller två glas vin. trött, loj och lite luddig i huvudet, så kändes det och det blev mer påtaglig ju längre jag var där och efter två timmar kännde jag mig lite berusad, kännde en begynnande huvudvärk. Trots att jag bara drack julmust (som förhoppningsvis var alkofri). och så tänkte jag, ja men huset är gammal. med sneda golv och gammla tapeter. ja men det kan vara möggel (vet att jag är lite känslig mot sånt) men så slog det mig. Att det kan vara nått där!

Men ehh, jag e bara trött tänkte jag, som vanligt. och det tror jag på. För jag inbillar mig att jag känner av saker och ting. Fast det säkerligen är inbilning. men jag vill, jag vill känna av saker, jag vill vara medial. men jag vill så mycket :P och man kan inte få allt här i världen. (Mamma kommer säga emot mig)

Iafall. så är jag helt slut. som om nån sög musten ur mig, ryggen klagar lite oxå, och det skulle vara skönt att krypa ner i sängen och kolla på film. men då måste jag krångla med datorn eftersom jag ingen tv har. så vi får se om jag skiter i det.

imorgon är det söndag och jag har funderingar på att gå till kyrkan och glo på lucia. Ja jag har inget emot kyrkor trots att jag inte är troende, Kyrkan är bara en byggnad! förstår inte folk som har svårt att gå in i kyrkan, det är bara fånerier. kyrkor är bara byggnader av sten och trä och lite puts. sen det som kyrkan står för är en annan sak. men själva kyrkan är vacker. speciellt vid jueltider. och man behöver inte vara troende för att njuta av lugnet där. man får tro vad man vill där, ingen dömmer.

Nu ska jag befria min säng från allt bråte.

The Hippie in me.

Min absoluta favorit film/musical går på Tv7 nu! Jag talar naturligtvis om Hair! Hur underbar är inte den löiksom!

När jag ser den är det som min inre Hippe vaknar och jag vill fylla mitt hår med flätor, ha utsvängda byxor och löst sittande blusar med väst över. jag vill springa runt barfota i stan och protestera mot kriget och Sprida budskap om Peace, Love & Understanding! Jag vill sitta i en van och spela gitar och sjunga visor med ett gäng rökande hippiesar.

Japp det vill jag. Jag vill ha sommar och Woodstock. mmm.




Erik Grönwall är vinnare i IDOL 2009.

Japp Erik van IDOL 2009! Men det visste jag redan. Men Calle är en vinnare i mina ögon! My eye candy ;)

By the way tycker jag Vinnarlåten Higher var otroligt fin! och speciellt då Calle sjöng den..


Canned Heat - Going up the country

I äkta Rainbow Fredd & Sunny Sis anda!


Fredag hela veckan..

Its Friday! Och jag vaknade på lite fel sida idag känner jag :/ hmm. Men det får går ändå. Ikväll är det IDOL final, och jag drömde om både Calle och Erik. ehh weird. kommer dock inte ihåg vad dem gjorde, om dem sjöng eller om dem bara var där liksom. Jag tror ärligt talat att Erik kommer vinna. han har alla småfans på sin sida som sitter och tokröstar. men Calle är en stjärna i mina ögon ^^

Igår var vi över hos Therese och Passi och fikade. massa gott. Sen satt jag kvar och pratade lite med Therese när Mia och Sarah åkt iväg för att fixa och dona inför julfesten som Mia ska på ikväll. Lilla Julliette (jätte blyg) kom fram flertal gånger och tog tag i mina fötter och skrattade, sen släppte hon och sprang iväg. och så kom hon tillbaka och gjorde samma sak igen. *fniss*

Julstämning har jag nog fått oxå, dem hadde både gran och tomtar och tänd brasa när vi kom. så mysigt, det som fattades var just snön, men vi har iafall minus grader här och inte regn som i stockholm ;) *peppar pepar, ta i trä*

Nu ska jag ta och maila min bank och sen skriva klart på kompliteringen som ska vara inne idag.


7 Dagar.

En vecka kvar! om en vecka är det jag som är toknervös, har panikångest och ont i magen. För jag ska åka båt, själv. Biljetterna är bokade, betalda och hämtade.




Stockholm 1 år sen.

Klippet spelades in för ca ett år sen. när Fredrik och jag var i stockholm och glodde på julskltning och shoppade.

Jag var TOKförkyld, vaknade upp och hadde både feber och förkylning, och det hör man ;)

Undra ifall man hinner med en tur in till stockholm innan jul, skulle vilja se NK´s julfönster.


Halva veckan gått.

Jahapp så var det onsdag igen, mitten av arbetsveckan och vi ska fara mot helsingby. Känns som veckorna går mycket fort. för imorn är det torsdag och sen helt plötsligt är det fredag och helg. Imorgon ska vi iafall över till Therese och Passi och äta middag och på Fredag är det IDOL final! wohoo. På lördag ska Felicia ha julfest på sitt dagis och på Söndag är det lucia i kyrkan. vi får väll se om jag går. Blev frågad av Carina iafall, så vi får se om jag går. men låter ju lite mysigt att kolla på lucia tåg.

Om jag ska skriva exakt hur jag känner mig just nu. Rastlös, hungrig, trött, iriterad, sällskapsjuk, ensam, lite stress och hemlängtan.

Men jag ska skriva några rader till och sen packa ihop mig, som den nomad jag är.


Järngänget.

Jävla skitfilm. Vad hände löiksom? kan nån ge mej svar? Ehh svensk film säger jag bara.


Komunikationsprovet.

Wohoo, det funkade IGEN. jag fick klart godkännt på Komunikationsprovet jag hadde i torsdags. :)
Skönt! Då har jag bara två små kompliteringar kvar som ska bli godkännda, sen har jag avklarat kurs 5 av 6. japp då är det bara ca 4 moduler(arbeten) + praktik kvar sen är jag färdigutbildad Barnskötare!

Slipper jag ha ont i magen för provet då :)

Promenad.

Tillbaka från en uppfriskande promenad (ca 1,5 timme). Turen gick till Halpa Hali, i brist på annat löiksom. Skulle ändå dit nånting och köpa en grej, flera grejer. Och nu sitter jag här, i långkalsonger, nyduchad och känner mig trött i kroppen. men damn it feels nice!

Dagen har varit bra, "snön" ligger kvar och min julkänsla vörjar komma så smått ^^ Vi var ute och promenerade på dagen och sen har vi lekt och busat. as usual.

Nu ska jag slå in en (H)julklapp och sen vette fan vad jag ska hitta på. kanske se en film, kanske spela lite.

Min huvdvärk är INTE borta. men vad ska man göra?  

 


Pain.

Helt plötsligt känns det som en blixt slagit ner i skallen på mej. jag stänger av datorn och vilar ett tag.


Sådär ja.

NU har vi fått in en gnutta julstämning i mitt lilla rum.




Time for some air.

Så maten avklarad, det vart gott, om man frågar mig ;) men dem andra åt friskt och Sarah sa tacke maten, deen va goo. så dåså.

funderar ifall man ska gå ut på en promenad? men då försöker väll Mia få på mig reflex och shit. hahah no way Jóse.

hmm jo en liten promenad skulle nog sitta fint... i med lurarna och på med mössan och så knatar man på.. gu så skönt. får se om Ronja får följa med.


Mat.

Uj vilken slapp söndag :P Jag har faktist glott på film, serier och sånt hela dagen. Men har även hunnit prata med Lillebror över en timme på telefon. Och strax ska jag laga mat. *suck* vad har jag gett mig in på. haha jag är lat, jag har ingen lust att laga mat :P men det blir inge svårt det blir baconröra (bacon,krossade tomater och lök) tillsamans med pasta. oj så svårt.


Självständighet.

God Morgon. Jag sitter med en skål turkisk yougurt som jag slängt i lite torkad frukt i. mmm Varför har jag inte upptäckt turkisk yougurt förr? Det är min nya frukostfavorit. Sitter samtidigt och kollar på reprisen av IDOL. nedladdat, för att dem visade reprisen igår. och det missade jag helt. Jag vet redan vem som åkte men är kul att se ändå. Just nu sjunger calle, Do you think im sexy med Rod stewart. och Ja Calle! i think you are sexy ;) Nästa vecka är det Final, det står mellan Calle och Erik. i love Calle men Erik har en fantastisk röst! jag får rysningar när han tar i. Show most go on sitter fortfarande i skallen och ger mig rysningar.

Idag är det Finland självständighetsdag. mmm den 6 December 1917 blev finland självständigt. så idag tänder vi ljus för det.

Nu ska jag fortsätta glo på Idol och sen kanske, men bara kanske jag ska klä på mig.


Mer jul.

Min absoluta favorit högtid måste vara Julen (Hjulen, chistmas, X-Mas) Men det är inte julklapparna jag tänker på. eller så klart man gör, jag är ju inte mer än mänsklig. klart jag tänker på julklappar, både på att få och att ge. men jag tycker inte det är roligare att ge, det är på samma nivå. att ge och att få. Nej utan allt runt omkring, Pyntet, maten, godiset, ljusen, lukterna och allt MYS. För hur mysigt är det inte att ligga på soffan, framför en sötsliskigt gullig julfilm, med tända ljus, pepparkakor och en mysig filt.

Älskar lukten av Glögg och Pepparkakor, av nybakta lussebullar, köttbullar, julmust. och den bästa lukten av alla, Mammas nygriljerade Julskinka! ohh en sån härlig doft det sprider sig i lägenheten! och att få ta första varma skinkbiten, och känna hur den smulas sönder på tungan och smakerna exploderar i munnen! OHH JUMMY! Thats a little pice of heaven. (okej nu överdriver jag, men ni fattar konceptet)

Kalle anka, Karl Bertil Jonssons jul och Tomten på julafton är lika självklart som att en fågel måste ha vingar för att kunna flyga.

Nu, när jag är här. så har jag inte varit lika julbesatt som annars (dock har det lugnat ner sig på dem senaste åren, jag börjar bli gammal) Men här. jag har ingen ljustake eller julstjärna, inga tomtar så långt ögat når, det är som vilken månad som helst. SKÄRPNING Simone! jag har faktist frågat ifall dem har en liten, en liten pytte ljusstake som jag kan ha i mitt fönster. Jag lyssnar iafall på julmusik :) Hemma hadde jag nog redan varit nere i källaren flera vändor och hämtat upp alla våra 180 kartonger med julsaker, och lyssnat sönder både White Christmas och its begining to look a lot like christmas. Hemma hadde jag nog sett alla julfimer vi har minst två gånger och hemma hadde jag tjatat om när vi ska sätta upp julgranen. Mammas öron skulle havt skavsår av all julmusik, jul hit och jul dit vid det här laget. men ser ni.. jag har mognat!


or not. ;)

 

GOD JUL TAMEJ FAN!




Attans bananer.

Damn, där gick en BH-bygel! och så kör den in under bröstet och det är så skönt *ironisk*

Vart kan man köpa byglar? alltså bara BH-Bygeln? för jag har nämligen en BH till som bygeln saknas på. tunga bröst? hmm ja kanske, eller skitkvalitet på BH.


Ja men annars e de bra.

Alltå, affärena stänger kl 14.00 här i närpes. kl 2!!! har ni hört på fan. kl 2 löiksom! man hinner ju knappt vakna efter fredagens bravader förens alla butiker stänger (okej jag vaknade iför sig halv 9 imorse) så det bidde inget julshopping för mig, men det blev en ordentlig promenad istället :) som avslutades med en chokladkaka på matbutiken, som har öppet till kl 18.00.

Igår var vi på teater, två ljus i fönstet. Otroligt bra! handlar om Finlands inbördes krig. skildrar två unga människor (Lennart och Aili) som står på var sin sida, han e vit och hon e röd. dem blir såklart förälskade och han anses vara en förädare och ska avrättas. Den var känsloladdad och skildrar rätt bra hur kriget påverkade människor.

Ni kan läsa en recention här.

Av mig får den 4 av 5 Månar.

Efter teatert gick vi till Rosso och käkade, jag tog en Pizza och mangosorbe till efterätt. mmm gott. Sen när vi kom hem vid 12 frös jag och var så trött, somnade snabbt kan jag tillläga, skönt då jag haft svårt att somna länge nu.

Mia väckte mig halv 9 imorse. in till Moffa i bara pyjamasbyxor och äta frukost. det var mysigt ^^ det var fortfarande mörkt ute och han hadde gjort havregrynsgröt med russin, solrosfrön och dinkelfrön? i.. mmm sen åkte vi iväg till Närpes där dem skulle på begravning. så jag tog hand om Sarah en och en halv timme. men jag låg mest på soffan och hon satt i sovrummet och glodde på Pippi.

Nu har jag och Mia varit på Halpa halli och jag har nostalgiserat, jag har köpt Hockeypulver! jaa då.

Nu öppnade sarah dörren och sa varsegod maten e klar.


Vinter.

Hör och häpna, idag fick kameran följa med ut. mm hmm
Sarah och jag var ute och kollade in Binter som Sarah säger (Vinter) Och hon passade på att busa lite med sin morfar.

Ska strax göra mig iordning för att åka, vi ska till vasa och kolla på två ljus i fönstret (jag har blivit så kultiverad) och sen ska vi ut och äta, varför man ska käka mitt i natten är för mig obegripligt men det är bara följa med flödet och se glad ut.

Har ont i magen (Once a mouth) och måste föbi ABC innan vi åker och för Sarah till Britta. Imorgon ska Mia och Jan på begravning så jag ska ta Sarah nån timme eller två mitt på dagen.


I miss home.

Åhh nu saknar jag mysiga norrtälje. Smågatorna, kullerstenarna, parken. jaa allt som gör norrtälje till norrtälje ^^ Jag kollade på Kniven mot strupen där dem spelade in på S/S Norrtelje. Jag saknar sena, varma sommarkvällar nere på stan, ute serveringarna och måsskriken. hur kullerstenarna känns mot fötterna i tunna skor. åhh MYS! jag längtar hem.

Men om två veckor sitter jag på båten på väg hem! Och då e jag hemma i två och en halv vecka! Yeeeyyh! Be ready ;)

 



Skolssnack.

Jag fick godkännt på en komplitering.

"Bra Simone, det är skrivet så att jag ser att du vet vad du pratar om. Kan du följa det här när du är ute på jobb kommer du att fungera som en kompetent pedagog och personal.


Betyg G."


I know what im talking about ;)

Gjorde provet idag oxå, fast det inte känndes lika bra som förra omprovet (som jag iförsig gjort ett antal gånger) så känndes det ändå bra. Klart jag får godkännt!


Funderingar..

Prov dag idag. Klart jag klarar det! Men jag är orolig för att jag INTE kommer göra det. Sitter och försöker plugga men det är mycket som blockar.. mitt mål är iafall att jag ska vara klar för praktik i januari när jag kommer tillbaka till finland.

Imorgon ska vi på teater, hadde Mia glömt berätta, som vanligt :P så det betyder att jag missar IDOL! gaaahh. åker Calle så gråter jag! Och på lördag ska dem andra åka på begravning, så jag ska ta Sarah i ca två timmar. därimellan ska jag plugga. det känns som jag inte gör så mycket annat än att Jobba och tänka på plugget.. därimellan klämmer jag in lite penga bekymmer och julklappsfunderingar.

Nää nu ska jag leta reda på punkter i Lpfö 94 som handlar om barns komunication och INTE det talande och skrivande sätten.. Good luck Simone.


Uppdate - Jag menade ju Lpfo 94.


Man tar vad man har.

Idag tömmde jag mitt lager på tomflaskor. Nu har jag gett dem till affären så det kan bli nya flaskor (det är dealen Sarah vet) Solen sken, frosten låg kvar från natten och jag hadde min vinterstövlar på fötterna ^^

Nu sover Sarah så sött och idag somnade inte jag med henne :) Så nu sitter jag här.. i lugnet.. och lyssnar på julmusik. japp för nu är det dec och då FÅR man lyssna på julmusik. utan att skämmas! Hihi

Igår kväll kunnde jag inte somna riktigt, funderade på julklappar har faktist bara två kvar.. så det är no prob löiksom.. Och pengar, ja det har jag oxå. nu när jag pantat flaskor. IM RICH ;) haha




Seriöst...

Jag har försökt hela dagen att skriva ett vettigt inlägg. eller ett inlägg överhuvudtaget. men kommer fan inte på nått. Vad vill ni veta?...

Min skostorlek?

Vad jag röstade i förra valet?

Kanske vad min favorit lärare i skolan hette?

Ja för jag har helt torkat ut. Hahah



Vad gör man om man fryser om händerna när man chattar? ska man värma en hand i taget mellan fettvalkarna eller ska man sätta på sig fingervantar!?