Bull-expressen.

Åhhh, Carina kom precis in med två st nybakade bullar ^^ juum. en med vaniljkräm.. Oscar har bakat. Hur kunde dem veta att jag var godissugen.


Har skickat in en komplitering, nu ska jag bara läsa klart böckerna och råplugga. *plugga plugga*

Nu ska jag koka te vatten ;)




...

Oj vad den här dagen gått fort! kl är redan över fyra och min arbetsdag är slut. damn. Först sov vi till kl 9, frukost, tvätta och borsta, slängde in ett lass kläder i maskinen, sen gick vi ut på en promenad och vips var kl halv 1 och dags att äta lunch, sen sova, hon somnade kvart i 2 och vaknade vid tre. mellanmål och sen var Jan hemma.

Sitter och försöker plugga *stor suck* Tandgnissel och stress. är det jag tänker på när jag ska plugga.. Bara en termin kvar, bara en termin kvar!


OBS. Gnällinlägg.

jag som trodde ryggen blivit bättre, men imorse kom jag knappt upp ur sängen.. måste luta mig mot nått hela tiden, typ stolsryggen eller soffryggen annars hugger det till.
Desutom har jag fått nån sorts reaktion i ansiktet, när jag testade en ny kräm. BIG NO NO. alldeles knottrig i ansiktet som kliar, samtidigt som jag är torr men samtidigt oljig. Ush ush.. Det ända jag kan göra är att tvätta som vanligt, och INTE använda den krämen mer..

Sen har jag ont i magen, men jag som varit så noga med att INTE äta nått med mjölk i..

så nu när jag gnällt av mig lite ;) Nu över till nått roligare.

Jag vill Tatuera mig! jag vet precis vad jag ska ha, och vart. man kanske skulle kolla upp det där med tatuerare i vasa, för i närpes finns det säkert ingen.. Kan ju inte kosta så mycket, för jag vill bara ha en liten en ^^

Nu ska vi nog dra oss utåt, det är lite mulet idag men jag tänkte ta vagnen och gå en promenad.. Måste ut och röra på mig och jag har ingen lust att sitta ute på trappan och slöa när Sarah leker.^Då blir jag ju ännu segare i skallen.







Kunnon Löyly.

Vilken lyckad lördag! Villaavslutning och vi åkte ut ill nämpnäs (?) och firade med typ 18 pers.. Vi åt, drack och skrattade, ja därimellan slängde vi in en snapsvisa. Vid 10 tiden på kvällen var det dags för raketer! Ungarna var i eld och lågor.. Sen åt vi lite till och sen fick dem in mig i bastun. Haha jaa du en stockholmare i finsk bastu :P sen satt Jag, Carina och Jaana ute och pratade och jag kom inte i säng förens halv 4 imorse.

Och idag har vi typ käkat rester och slappat.. jag iafall :P

Är trött, seg och ingen fantasi vad gäller att utforma ett bra inlägg..

Men det får bli som det blir.









Knäckebrödsdansen.

HAHAHAHA, Guu så härligt med människor som kan bjuda på sig själva på det här viset!








Pundarsvägen = Pundarnas väg?

Hmm är det här man skickar alla pundare ;)



Vi ska snart åka till Närpes, och imorn ska vi till stundars (Jag och namn, ingen aning ifall det är rätt) Där vi ska ha Villaavslutning, Det blir kräftor och massa annat gott och kvällen avslutas med fyrverkerier. hmm mjo.
Nu ska jag packa ner mina grejer, målarlådan åker med till Närpes och jag Hoppas *hoppas* att jag får ro till att måla.

Konstnär eller bara wannabe?

Varför får jag inte ro till att måla? kanske beror det på att vi aldrig är stilla, vi är aldrig på en fast trygg punkt, jag har alltid trott att jag är en nomad liknande människa, jag gillar förändringar och hatar när allt är same same. Men mitt konstnärliga jag tar stryk, och jag har inte lykats åstakomma nån vettig tavla sen jag kom hit. haha vilket problem va :P Inspirationen finns, har många bilder som väntar på att bli gjorda. men orken, lusten och ron till att måla finns bara inte.

Senaste alstret kom till mig idag när vi satt på Vasa teater och min mage var orolig (jag har märkt att jag fått mjölkmage), Jag gjorde små cirkelrörelser med fingret och fick för mig att magen lugnade sig och att jag snurrade ihop oron, ångesten, och allt onda och sen drog bort den, precis som man gör när man rensar kroppen på dåliga energier. (mamma kanske fattar hur jag menar) En kaskad av färger och virvlar dansade i min skalle och jag såg precis hur tavlan skulle se ut. men där tar det tvärstopp för mig, jag kan sällan få ner mina ideér på duk. Jag och mina spärrar antagligen, jag ställer för stora krav på mig själv då jag omger mej av människor som är på en mycket högre nivå och mycket bättre på ALLT som jag gör. Jag jämför mig med alla och tycker jag är urusel. och detta skriver jag INTE för att alla ska skriva *neeej då du är jätte duktig på allt du gör!* jag skriver det för att jag tycker så, jag tänker så och jag är sån som människa! jag mäter mig med alla andra då jag är rädd för att stå ut för mycket.

Iafall så tycker jag teater är ett mycket farsinerande sätt att uttrycka sig och funderar på om det kanske skulle vara skoj att testa ;) men jag är för feg, nej jag gömmer mig bakom palett och penslar..

För mig är inte konstnär en person som säljer många dyra tavlor, för mig är en konstnär nån som vill förmedla sig själv genom färg, jag kallar mig konstnärlig, för jag vill, men kan inte alltid! Man behöver inte massa utbildningar bakom sig för att kunna måla. alla kan måla! och det är konstigt att jag tycker så men samtidigt är så kritisk till mig själv. I know, im a complexed Women!



...Några av mina målningar..


Hink - Handväska

Idag när vi var ute och gick, hittade ungen en hink som hon genast tog på armen som en handväska. hur kommer det sig att hon gjorde det? har nån annan satt hinken så eller är det helt enkelt inbyggt hos tjejer ;) Hon kunde ju faktist bära hinken som just en hink, i handen.

//S


Twilight - The New Moon.

OMG! måste se den! fick rysningar när jag såg trailern!








Resan tillbaka.

Uj så trött jag är idag. *gäsp*. Båtresan gick vällans bra igår men när vi skulle kliva av kom oron, mycket folk, tungt att bära och jag som hadde (och har) så fruktansvärt ont i ryggen/skuldrorna. Det gör till och med ont när jag tar djupare andetag. men iafall. när dem öppnade dörrarna och folket började pressa sig ut genom dörrarna så kännde jag en vällbekant kännsla i magen. Panik! Försökte Andas djupt och fokusera på att inte snubbla. ut kom jag iafall och hittade ut till busstorget, iafall vad jag trodde var rätt busstorg, neeee då. så klart var det fel och av en slump hittade jag till rätt buss. Fick nämligen vänta en timme ca och satte mig ner på trotoarkanten med all packning. helt plötsligt vart det tomt överallt, inga bussar, inga människor. då reser jag mig och börjar gå neråt. och där! på andra sidan vägen är det ett till busstorg! haha så jag knallar dit och mycket riktigt där står min buss! vilken tur att jag reste på mig när jag gjorde det (kanske nån sa det åt mig ;)) annars hadde jag missat bussen.


Somnade iafall välldigt snabbt på bussen men vaknade till varje gång vi stannade för en bensträckare. Skit trött och frös gjorde jag när Mia plockade upp mig i närpes. hem, tvätta ansiktet och sen stupade jag i sängen! Tror inte ens jag sa hej då till Mia imorse när jag gick över till deras säng. ha ja e man trött så är man..


Somnade till när jag nattade Sarah, men känner mig piggare nu. kanske behöde en powernap bara.


Say hello to my little friend! haha en ny liten sak som jag tänkte skulle få vara med mig på mina resor. Rolle heter han (det står på lappen, orka vara kreativ med namn)


Utsikt från Vilodäck, där jag satt mesta delen av resan.


Bussen på väg till Närpes.


Solnedgång..






På väg tillbaka.

Nu sitter jag på Silja Europa på väg tillbaka till Finland. Är trött och har så ont i rygg och axlar att jag är gråtfärdig.(tell ya more later).
Vi var ute i god tid och hann ta en fika innan jag gick ombord. Mamma körde mig. Att gå över landgången är det läskigaste jag vet! när man ser rätt ner i hamnen och vattnet! Känndd att jag kommer börja gråta men försökte andas, desutom var väskorna tunga och min rygg gjorde satans så ont. men nu är jag här, har låst in väskorna, förutom datonr och handväskan. och ska föröska leta reda på nått elutag så jag kan sitta vid min dator..

Det var inte kul igår, och jag ville inte säga hej då. men det är bara 4 veckor kvar innan jag åker hem igen och när vi sen åker tillbaka till Finland så har jag både mamma och Jonas med mig ^^ 4 veckor går snabbt!

Nu ska jag avsluta, man får sitta en kvart vid internet och jag ska kolla mailen snabbt.

BYE SWEDEN!







Dittan och Dattan.

Tända ljus, choklad, te och läskiga ljud, ja så såg min kväll ut igår. haha. Vi satt på Räkas altan och glodde på datorn och käkade choklad när vi plötsligt hör ett Weird sound! Han tyckte det lät som en Zombie som smaskade på grannens ben typ. Vi stannar upp och kollar på varandra innan vi i panik flyr in och låser dörren. Efter att ha kikat ut genom fönstret så utrustar vi oss med en kökskniv (lät som en bra ideé at the time :P) och smyger ut och hämtar in grejerna och släcker ljusen. hahaha What a night! Efter det förföyttade vi oss in i rummet istället...

Idag har det vart skola då.. dagen har gått snabbt och helt plötsligt var kl 3 och bara en timme kvar av skoldagen. Skönt det, sen åkte vi ner till kaxig och hälsade på Moster, och jag kunde då inte lämna butiken utan en ny förspänd duk :p hihi
Har en ide ;)

Fan tanken var att jag skulle försöka gå ut idag, men jag har ingen lust. eller lusten finns väll men orken är borta. är helt slut och låg i mammas säng efter maten och vilade, ända tills lillebror kom och nästan slängde sig på mig.

Vi har så jäfla kul imellanåt <3 He cracks me up!

Nu ska jag slänga mig på min säng och kolla på Hairspray orginalet som jag köpte igår ^^ Har oxå införskaffat mig mot alla vindar boxen, den bara måste finnas i min filmsamling!













Good night sweethearts!





Bortglömd ^^

oj jag har glömt bort bloggen :P haha Hoppsan ^^ Så kan det gå när man har annat att göra. nu är iafall skoldagen slut och imorn är det ledighet som gäller.



Bilder på Anna och barnen..



Plugg-dag!

Sov i min säng inatt ^^ sov som en stock men vaknade skit trött. Det första jag gjorde var att gå på en kiss promenad med Assar <3

Sen åkte jag upp till skolan och jag såg att Kathe såg att jag kom, så hon mötte mig i koridoren och frågade ifall hon gett mig fel datum! TROR DU! jävla strul. det är innedag fredag och lördag men eftersom hon tabbat sig så behöver jag inte komma på lördag, MEN då måste jag plugga intensivt idag.

Så det är plugg idag som gäller och imorn är det innedag, och lördag är helt tomt ^^ härligt. jag tar dagen som den kommer då. hadde planer på att vara bakis ;)

Nu ska jag fortsätta plugga!

Wish me luck!












Det är nått fel på komunikationen tror jag.

Åhh är så trött på saker och ting! blir galen och frustrerad, men mest förvirrad :S Massa strul med innedags datum, trots att jag mailat läraren. hon säger en sak men schemat och hemsidan säger en. men jag går upp imorn och kollar, kanske jag har fått byta grupp? men varför har dem då inget sagt till mig? *stor suck*

På det är jag trött och har lite smått ont i ryggen, MEN DET ÄR FORTFARANDE SKÖNT ATT VARA HEMMA!

Träffade min vän Anna idag :) tog med mig Assar och mötte henne vid hm. hon hadde sina barn med sig, och shit! Nalle är snart 1 och sist jag träffade henne klappade jag bebismagen! skamligt, eller vad säger du Anna ;)
Otroligt skönt att träffa henne igen, vi som var rätt nära i 9. men tappade varandra i gymnasiet.
Vi gick till parken och satte oss på trädet som ligger där. Assar fick springa lös då det var nästan folktomt. tror han var lycklig när han fick både vara lös och umgås med sin mamma (moi).

Sen har vi vart och handlat och nu kom mamma och jag precis hem från Moster.

Är trött men måste hoppa in i dushen och sen ska jag väll gå och lägga mig.













Lägger inte ut nån bild på Anna och barnen, vet inte ifall jag får ^^



Love.

Så, nu sitter jag här, i mitt rum, ny duchad efter att ha varit ute med Assar i skogen (i spöregnet ^^).

Jag hämtade Loke idag hos Dagmamman, och det var en superglad pojke som kom springades mot mig när han såg att jag var med. Han hoppade rakt in i min famn och höll hårt, som om han trodde att jag skulle smita om han släppte. Och jag blev chockad över hur jag reagerade! Han sa ingenting men ändå kom tårarna, jag har nog saknat honom mer än jag vetat om! Loke är en stor del av mitt liv och det är som om han var mitt barn. Jag stog med honom i min famn läänge, Han ville inte släppa taget! inte jag heller för den delen <3

Sen åkte han med oss hem, och han vart helt plötsligt blyg och gömde sig bakom sin keps och svarade inte på tillal! men när vi sen var i affären tinade han upp och jag gick med honom i famnen (ja jag vet, han är tre år och kan gå själv!) Vi kramades och gosade och fast han vart tung så bärde jag honom. när vi kom ut från affären spöregnade det så vi sprang mot bilen, jag med Loke på ryggen och oj vad vi skrattade när vi slängde oss in i bilen igen och styrde mot Pizzerian. Efter vi köpt pizza åkte vi hem och åt, vi ringde upp Linda oxå så vi var hela familjen samlad.

Efter middag fick Loke sina presenter ^^ hihi, ett paket för varje år. altså fick han tre paket av mig. inget speciellt igentligen men han vart superglad! En flaska såpbubblor, en Hot Weels-bil och ett sovlinne med kallingar. eftersom han är helt torr nu, min stora kille.


Nää nu ska jag klä på mig och gå ner till syster, vi ska ha filmkväll vi två <3











I Love this kid! <3


Sweden!

Nu är jag hemma fanimig! Sverige all the way! båten kom in kl kvart över 6 imorse och mamma hämtade mig i åkersberga vid halv 8. Igår åt vi buffe, juum. sen handlade jag en korg full med cancer (tobak) och sen gick vi ner i hytten och slappade.

Oj vad kramar jag fått. En nyvaken kram av Jonas och Linda och en stor kram av mamma när hon hämtade mig i åkersberga.

Nu sitter jag och funderar på dushen, luktar mindre gott ;) sen ska vi åka mot stan, växla pengar och sen ska jag hämta MIn BIS! Han ska äntligen få träffa mosta, och mosta ska ÄNTLIGEN få träffa sin BIS!

Bilder kommer, och kanske en bättre uppdate senare ikväll^^



Trött.

Finnaly! imorn åker jag hem ^^ jag läääängtar ska jag säga er!

Idag har jag kännt mig lite.. hmm.. hängig kanske. trött frusen och så.. kännt mig lite febrig, men bara tröttheten för jag känndes inte varm alls. bara frös.. Sömnbrist för att jag bara sov ca 5 timmar i natt. Toksomnade på soffan hos grannen igår natt. skulle sätta mig och läsa efter att jag nattat och suttit vid datorn ett par timmar. läste nog några sidor innan texten dansade framför ögonen, la boken i knät och glodde på tv istället. och helt plötsligt känndes ryggstödet vääääälldigt mjukt och inbjudande ;) lutade mig, blundade och sen sov jag! "vaknade" av att Mia väckte mig och sa att jag kunde gå hem och sova. det är typ 50 meter mellan husen. som en zombie tog jag min bok och knallade i gruset över till min säng. bara för att växkas av Mia igen och åka till helsingby..

Ska snart börja packa ihop och gå och sova. ska upp imorn och jobba till 2, och vid 3 så åker vi mot åbo!

Så imorn sitter jag knappast vid datorn. utan uppdaterar när jag är hemma i sverige, i norrtälje.



Bye all!



Systra Mi.

Sitter och nästan somnar framför burken, Men nu sover båda ungarna iafall och jag ska snart släcka läslaporna som dem glömt på och gå ner och fortsätta läsa om jag kunde drömma som jag fick idag från biblioteket! eller den kom för nån dag sen, men för att jag skulle sätta fart med skolboken jag har kämpat med så sa Mia att jag får Twilight (om jag kunde drömma) när jag läst ut tråkboken. En morot liksom ;) och det funka.

har redan läst ca 4 kapitel.

Sitter och pratar med syster, och trots att vi inte har det vi har haft, så saknar jag henne, jag vill sitta i hennes soffa och dricka te (gamla södern) med honung och trängas under en filt och glo på Grey tillsamans!

Jag måste sluta vara så tjurskallig och envis, varför kan jag inte bara släppa saker och ting? Varför ska jag ha rätt jämt? uppskatta det du har! DAMN´IT WOMEN.

Föresten, Kaisa! om du läser det här, din bloggadress tack, har tappat bort den ^^

Blaha blaha

Sitter i närpes och glor på beverly hills 90210.

Tänkte på en sak när vi åkte hit, för bara nån månad sen så skulle jag ALLDRIG gå utan för dörren (förutom skogspromenader) utan att kleta på foundation och puder. och igår var jag i vasa i bara mascara! vem orkar sminka sig bara för att åka och handla liksom. Har sjukt mycket komplex för min hy, och även fast jag hadde foundation på mig så var jag välldigt obekväm om nån kom för nära mitt ansikte.

Snart dags att gå över till Grannen, ska passa deras ungar, 5 och 10. Laga mat och sova kvar, vi får se, mia sa nått om att hon kunde byta av när dem kommer tillbaka senare i kväll/natt.

Tar med mig skolboken och läser lite.


DAMN.

Men vafaaaaan! rensade i bildarkivet (som sparas automatiskt när man lägger upp bilder) OCH NU är alla bilder på bloggen borta :P hmm måste alltså sitta och lägga in alla bilder IGEN och uppdatera inläggen.

Men det gör jag sen! orkar inte nu.
 

Ge mig mat...

Damn! jag är hungrig som fan.. Undra vad det blir för mat? hmm.

Nu är det iafall fredag och jobbveckan är slut ^^ imorgon åker Mia och jag till Närpes, hon ska på kalas och jag ska vara barnvakt till grannens ungar. på söndag morgon åker vi tillbaka till helsingby, på måndag jobbar jag till 2 och kl 3 åker vi mot Åbo! MOT SVERIGE! hehe båten går vid 8 på måndag kväll från åbo, och jag är i stockholm 6.15 morgonen efter.
HÄLL JÄÄ jag längtar ^^

Har pluggat idag jag ^^ jaa a då. *duktig jag är* hehe är FINALLY klar med boken jag haft svårt för! och är nästan klar med kompliteringen, bara några observeringar kvar! så ska ta och börja läsa nästa bok. japp


Paradise on earth..

Vilken härlig dag.
På förmiddagen har jag suttit ute med Mino i knät, moffas tog Sarah och plockade bär, sen efter lunch packade vi bilen och åkte till Sundom. ^^ Båtliv ute i skärgården. jäätee mysigt är det där och Sarah, Ani och jag tog robåten ut och rodde, JAG rodde! oooj så min motorik är urusel! haha. men vi kom ut och tillbaka,

Sen åt vi, grillad lax :P juum, knallade runt på "ön" och kollade läget.

DASSET DÅ, mjoo Godkännt :P ljust, rent och fräsht, med emaljerade tvättfat med kanna och doftljus.

Passade på att fylla på min energi, Havets kluckande och skogens brus har fyllt på mig till brädden!  Nu känner jag mig tillfreds, glad och påfylld med kreativitet.






















Mamma känner du igen mattan? ;)



Och så en bild på fotografen ^^

Idag har Sarah föredragit mig ;) Inte mamma och inte Moster har funkat. MIJMONE! har hon gråtit när jag inte tagit upp henne. Känns bra, men får dåligt samvete för Anis skull. hehe vet hur mycket Loke betyder för mig och hur avundsjukans tagg sticker i hjärtat när han heldre går till nån annan och ratar mig.
 






Beautifull.

Har inget speciellt att förmedla, utom att Loke vet att moster kommer hem nästa vecka och han säger det till ALLA! Ska fråga hans pappa ifall jag kan hämta honom från dagis nån dag, och Loke får veta det såklart så han inte är blyg.




Den här låten känns så jag just nu, mer för en vecka sen då den gick varm i ipoden.


Det där med skola....

Sitter och pluggar, och när jag tänker efter så undrar jag hur fan jag ska hinna! jag har en kompliterings uppgift som jag kämpar på med, och har gjort välldigt länge. sen har jag lite på den senaste uppgiften som jag moste lägga till, sen har jag hela modul 2 kurs 3 som jag totalt missat att vi skulle gjort innan sommarlovet! och allt detta ska jag hinna tills nästa helg, (helst tidigare) annars får jag inte börja på heltid!

Possitivia tankar funkar INTE här, det ända som funkar är att Plugga, Plugga; Plugga! men om man som jag då, är så jäääfla trött på allt vad skola heter. så blir det välldigt svårt. jag drar mig för att sätta mig ner och plugga, och känner ångest för varje ny modul. *suck* give me strength!

Läste lite igår i boken som jag tidigare inte fattat, och har nu på morgonen läst nästan en tredjedel av den. som jag nu sitter och försöker skriva ner nå vettigt ur. men den här uppgiften har varit kämpig för mig! Men det får väll bli fel igen då, det värsta som kan hända är att jag återigen inte fattat meningen med boken. 

Nee ta en liten paus, kanske gå på toa, ta en frukt och sen sätta sig ner och skriva några rader till inna Sarah vaknar och det är dags att gå över till Moffas och äta mellanmål. ^^


....

Vad ska man skriva när man inte vet vad man ska skriva, när mamma vill att man ska uppdatera bloggen. hmmm

Folk frågar mig hur jag mår, och jag säger som det är. Jag orkar inte känna efter! fånigt kanske men jag orkar inte gå in i allt och fundera, grubbla och känna efter. vad hjälper det? det kanske gör att jag mår dåligt.
Jag må verka glad och så, och det är jag oxå, Glad och tillfreds, men allt det ligger på ytan. går jag ner på djupet så är jag nog inte så glad. då kanske jag är en vilsen, ensam varelse instängd i en järnbur. som inte får utrymme att utvecklas eller att vara sig själv.

Jag är rädd för vad folk ska tycka om mig, jag är nog rätt rätt för att visa vem jag igentligen är, kanske för att jag så många år fått "gömma" mig, inte alltid haft plats. då många andra i min omgivning tagit den platsen.

Desutom känner jag mig nog rätt ensam och vilsen, jag har lämnat allt tryggt jag har haft, jag har gjort ett livsval som fått hela min värld i gungning.Därför behöver jag de mina vid min sida! Jag som har ställt upp för alla i alla år, varför kan dem inte finnas för mig nu när jag behöver dem!?
Vad har jag gjort för att förkäna det, är jag mindre värd på nått sätt?


Nej nu kom det ändå, fast jag sagt åt mig själv att inte känna efter och analysera förens jag är på säker mark, Hemma i mammas soffa! Jag stoppar där för jag känner tårarna bränna i tårkanalerna.


Så nu tar jag ta min kära Ipod och gå och lägga mig.

God natt.





Madeleine och Jonas förlovade!

ÄNTLIGEN! får Madeleine och Jonas gifta sig! dem gick ut med sin förlovning direktsänt i tv4.


Det kommer inte bli lika stort som kronprinsessans men inte mindre värdefullt för det ^^






Inte sova..

Ohh vilken envis unge, idag hadde hon gett sig fan på att INTE somna! men visst sover hon nu ;)

Nu sitter jag här med Hunden Minso bredvid mig och batteriet dör snart. hmm kanske ska plugga lite då. mjoo jag passar på.

Vi syns och hörs.



Midnatt.

Oj klockan bidde mycket! Men så går det när alla man vill prata med loggar in så sent :P hehe

men nu ska jag försöka sova lite, blir väckt imorn vid kvart över 9, ska jobba ett par timmar.

En dag närmare sverige!

Orkar inte bry mig nu, kommer på ett bra svar imorn, ORKA!


Skolan..

Jahapp, innedagarna är inte fredag och lördag, utan torsdag och fredag. så då är jag ledig på lördag, parttyyyy! ;)
Men så har vi redan haft inlämning på modul 2 kurs tre, där missade jag det. trodde den skulle in nu innan innedag. jaja får plugga att bara helvete.

Får ta med böckerna till sommarstugan om vi ska dit ikväll.

Nu ska jag äta mellanmål med Sarah sen ska vigå ut.



Show must go on.


Inte jag som spelat in, men inte destomindre bra för det ^^
I love it, men den var maffigare i verkligheten!

Sommar och sol.

Jag har simmat med Sarah idag för första gången. ja Mia var med i poolen men ändå. Sen kom resten av familjen här, dem var på powerpark idag men jag ville stanna hemma och ta sovmorgon. Så fick vi sällskap av Emma och Alexander i plurret.

Nu har vi precis käkat ute på terassen. och det är efterrätt på gång, hmm dem äter offta effterätt här. men mest när vi har gäster.

Imorgon är det månadg igen och jobbveckan påbörjas :( har skolarbete som ska in oxå. *suck* Meen det är bara den här veckan kvar sen åker jag hem! och är hemma nästan en vecka med min familj *längtar tokmycket*


Look, No makeup!
hadde igår för första gången på veckor foundation och puder på mig, och oj det var längesen jag kännde mig så obekväm!

Nee sommaren får gå utan nått klet i ansiktet, mascara är det som gäller för mig ^^ och det är stort mina vänner. jag har såna komplex för min hy.






Bilder från igår..

Nu kommer bilderna från igår, Oj så jag vill ha en bra långzoom på min kamera, mina bilder är inte så bra. man skulle vara där!


Vi fick köa en stund innan vi kom fram. ALLA skulle på Diggiloo.




Ted gärdestad tribute! Chapeau-Claque...




Arja med snygga pojkar i släptåg.



Peace, love and understanding!


Let the sunshine in..




Markoolio.



Brolle <3








Diggiloo in my heart.

Im in loooove! igen ^^ Brolle med den himmelska rösten har charmat mig igen, hadde dille på honom för nått år sen när han var med i körslaget och förra sommaren kom han till lilla Norrtälje och sjöng Elvis låtar på american car show ^^ Jag smälte. Elvis OCH Brolle. kunde inte bli bättre.

Diggiloo var urhäftigt och urskoj. Artisterna var jätteduktiga, vädret var fint. ja vad mer kan man säga!? Oj vilken show och jag fotograferade och filmade om vart annat.

I pausen var jag tvungen at tokradera bilder. hadde över 700 bilder på minneskortet då jag inte raderat en enda bild sen jag kom till Finland. Och eftersom filmerna
tar stor plats så var minneskortet slut efter första akten.

Sen var det bara fotografera och filma igen. ska klippa ihop en liten video och lägga ut här imorn tänkte jag.

Dem sjöng lite Ted gärdestad, lite jackson, sina egna låtar och mycket mer. dem hadde Hippetema då det var hmm 60 år sen woodstock? och då sjöng dem låtar ur filmer hair MIN LYCKA VAR TOTAL!!!

Man kan säga att kvällen var hel lyckad, enda dåliga var att jag ville ha en autograf och kanske ett kort på artisterna. men det var smockat av små fjoortisar som skrek. så neee så desperat efter Brolles autograf är jag inte.

Men nu är jag sååå trött så bilder kommer oxå imorn. ska faktist gå på toa och gå och sova. får se hur dagen ser ut imorn.





Ha det gött!



Målat..

idag är det 31 grader ute, men bara 27 inne ^^ . skönt. har precis målat (hör och häpna!) som vanligt bara målade jag och resultatet bara blev som det blev. Ska snart hoppa i poolen en stund och sen ska jag klä på mig och göra mig iordning, sitter i pyjamasbyxorna.

he
Man får själv avgöra vad det är ;) och komentera gärna. i Love that.

Åhh mitt hår var perfect imorse! luggen låg som den skulle och håret var sådär lagom ruffsigt/lockigt, riktigt rockig frisyr. men självklart går jag inte med håret nere och luggen var jag tvungen att sätta upp med diadem när jag tvätta ansiktet, så frillan är nog förstörd nu :(






Mätt, trött..

så mycket gott vi har ätit.
kräftor, räkpaj, brytbröd, vitlöksbröd, kött, pommes, sallad med fetaost, Persikopaj, äppelpaj, bullar, morotsstavar och blomkål med dipp och chillinötter. :P MEN jag åt inte så jag blev proppmätt.



Nu är jag trött och ska snart tvätta ansiktet och gå och sova i min sköna säng ^^

Imorn är det dags för diggiloo! tjohej!



Nydushad!

Nydushad is the best! hehe Sen hur länge man är fräsh i den här värmen är en annan sak ;) utanför har vi 31,5 grad och har haft typ hela dagen, men i hallfönstret är det 42 grader!

Vi ska ha typ kräftskiva här så det har varit stress stress sen Mia kom hem, haha inte jag då ;) jag kollade Sarah och dushade. men snart kommer gästerna och vi  ska sitta ute på moffas altan, och där blir det vaaarmt.

Nu är Sarah i mitt rum ^^ har satt upp luggen i en tofs, hon är så söt (rättelse: hon är tuff!) och toffsen har fått suttit måånga timmar nu.


Prinsessor, bara rosa och gulliga?

Tänkte på en sak angående könsroller, När vi ska sova middag har vi läst en prinsess bok, den är rosa och gullig, men för att väga upp allt tuttinuttigt rosa, bakelser, rysh och pysh så har dem skrivit, "ibland händer det att prinsessor slappnar av med lite ishockey, dem taklar alltid hårdast. för så gör prinsessor!" Jätte bra tycker jag, visa att flickor oxå kan spela ishockey och inte bara var gulliga små rosa bakelser. MEN i slutet står det.

"och har prinsessan tur, så hittar dem en kung eller en snygg prins som dem kan gifta sig med."

Om dem har TUR! så har man inte tur är man värdelös då? ha neej jag tycker boken visar att man som tjej ska borsta håret många gånger, man ska ha klänning på sig, och man ska gifta sig.

Man kan vara prinsessa utan allt rosa tuttinutt. :P

Jag ska väll inget säga, jag som har en rosa blogg ;) men jag är vuxen och har valt tatt gilla rosa själv, har inte alltid gjort det.
Jag tycker man kan ge barnen mer valmöjligheter, Det är trots allt vi vuxna som ger barnen könsrollerna och visar hur man ska vara som flcika respektiver pojke..

Vem har bestämt reglerna igentligen?


//S




Konstnatta.

Idag har det varit varmt, hujedamig alltså. Stannade inne hela förmiddagen men på eftermiddagen efter melanmålet så gick vi ut och Sarah fick bada i balja ute i solen ^^ oj så hon plaskade, hadde hunden minos med i lina så han låg i skuggan med mig. sen kom resten av familjen hem och då vart det bada i poolen,, inte jag, det var för mycket folk. satt i skuggan med hunden istället. Badade när Mia kom hem och poolen blev tom, HÄRLIGT med pool som man kan svalka sig i.



Sen åkte vi mot vasa, dem har konstnatta där idag så hela stan är en enda stor utställning typ, konst, dans, teater allt sånt. Vi orkade inte gå sååå länge, värmen tar kol på en. men jag hann med att se en rokokoutställning iafall, men det mesta guiden sa visste jag redan.

Sitter nu och luktar äkligt, ska hoppa in i dushen innan sängen kallar.

Imorgon är det jobb som vanligt, sen så är det kräftskiva här på kvällen, mmm gotti ;)

Gooood natt.






Kvällsdopp.


Kvällsdopp i solnedgången..

Denna kväll känns det lättare, jag är inte lika tom utan känner mig lätt och glad. dock trött ;) Tack mamma och Moster Anna.

Idag..

Var på biblioteket idag, satte mig på väntlistan till Om jag kunde drömma. Tänkte jag skulle läsa den då alla säger att den är bättre än filmen (twilight). Passade samtidigt på att kolla ifall dem hadde några böcker jag behöver till skolarbetet, och hör och häpna! Det Hadde dem! visserligen inte den nyaste upplagan men det står inprinsip samma samma. ^^ bra då har jag dem när kursstarten den 10 augusti är.. Har fortfarande en kompletering som jag håller på med..

Slapp jag beställa böckerna och ångesten som kommer med sånt, hur ska jag betala, när kommer dem, hinner dem komma. och så vidare. Sparar jag lite pengar oxå..

Har suttit ute under parasollet med Minos och tittat på dem andra när dem badat, grannbarnen var över oxå så hela poolen var full med sprudlande glada ungar.








Finnarna och dubbelhakan får ni på köpet ;)







Jobba.

Nu sitter jag här, i sängen, med en sovande Sarah bredvid mig. Ska sköta henne till kl 4 idag, och imorgon blir det att jobba hela dagen. Fredag ser likadan ut. Men får tänka på att imorn så är det konstnatta i Vasa som vi ska gå på. hela stan kommer ha utsätllningar, Dansuppvisningar och så vidare. och på lördag ska vi på Diggiloo.. sen är det bara en vecka kvar innan jag åker hem till sverige..

Men nu ska jag stänga av datorn och lägga mig bredvid Sarah och läsa..


Vad fattas?

Oj, jag som skulle gå och lägga mig i tid. och nu är kl 12.30 här. Har precis simmat och känner mig rätt mör i kroppen, skönt, då kan jag fokusera på det. Vi har tittat på Get Smart med Steve Carell och Anne Hathaway. hann inte se hela, ska se resten imorn.

Jag känner mig inte som mig själv. jag känner mej som ett skal, jag har tappat min glans och glöden har försvunnit ur mina ögon. kanske inte riktigt så dramatiskt som jag utmålar, men det känns så..

För en gång skull bryr jag mig inte så mycket om hur jag ser ut på utsidan, utan det är insidan, jag känner mig tom, tom på känslor, tom på allt som gör mig till mig. vem bryr sig att jag har en stor mage, vem bryr sig att jag har finnig hy, sånt spelar ingen roll om man inte känner sig hel på insidan.

What a hell is wrong whit me? vad är det som fattas!?


What ever, blir säkert bra. Det känns bättre nu. För om 12 dagar så är jag hemma. hemma i tryggheten, :) Jag är i desperat behov av en kram, lite närkontakt sådär..







Ungarna omhändertagna av sociala...

Vaaaad fan har folk inget bättre för sig?

"jag tänker fortsätta bli gravid, och föda barn tills jag får behålla ett"

ehh vad är det för resonemang? Vad har hon gjort för att bli av med 13 (!) ungar? är hon då verkligen en sån bra mamma? ska hon verkligen sätta ett barn till världen?

Vissa människor skulle behöva använda hjärnkontoret lite mer.

Artikel här <-------


Tom.

WTF, should i do? Jag känner mig tom, ensam, ivägen, rastlös.. Vad ska jag hitta på? vad ska jag göra?
Ge mig ett förslag......






Människan är ytlig!

Ohh det skär i mitt hjärta! Att människor är så *YTLIGA* Måste man ha den sötaste, gulligaste, finaste hunden? Måste den vinna priser för sin skönhet. är den mer värd om den vinner massa priser, är den mer värd om folk säger att den är gullig!? Mitt svar NEJ!

Min första tanke var ATT JAG TAR HONOM! Desutom tycker inte jag att han var så ful som dem säger i artikeln... Kolla dem gulliga prickarna på magen. ser ni dem söta tassarna. och dem vackra ögonen! Bara för att en hund inte ser ut som den "ska". betyder det att den inte är vacker, söt och gullig?



Kolla vilka ögon! vill du inte bara ta med honom hem och älska honom?!

Källa: Aftonbladet, söndag 2 augusti.







Mot helsingfyr.. ehm.. Helsingby.

Ohh idag fick vi goood mat, Forell (heter det va) Hemmagjord potatismos och sallad. namn, till efterätt hadde Emma gjort en hallon och svartvinbärspaj. som vi åt ute i solekenet med grannfamiljen.

Nu packas det för fult för vi ska till Helsingby igen.. Jag trivs där faktist, pool, stort svalt rum med dubbelsäng och tv/video/dvd. Det negativa är att det är lite isolerat och inget trådlöst internett. men nu kommer Mias syster från sverige så kanske jag får lite sällskap när Mia jobbar.

Det första jag planerat att göra är att ta ett dopp i poolen! sen ska jag dusha, är så skitig i håret att man kan skrapa bort fettet och använda som stekflott (how grose is that!) Sen ska jag lägga mig i min dubbelsäng och kolla på sagan om ringen på finsk tv. men jag fattar ju engelska så det går bra ;) Mias syster har desutom köpt med sig 3 kilo godis från godishuset i Åkersberga så det kanske blir lite sånt me..

Damn right!





Im Coming home..

En Filt, en Kudde, en Flaska coca cola, ett stycke katt, En dator och sista lakrisalen jag köpte när jag åkte hit.
Japp så spenderade jag nån timme på gräsmattan alldeles nyss.



Om två veckor och ca 24 timmar så sitter jag på båten till sverige ^^
Yes im coming home!
Men bara för en vecka och jag ska gå i skolan på fredag och lördag. meeen det är en vecka med min familj, Vänner och min Svarta Fara! I miss him!







Radio i huvudet?

Vaknade med The Rasmus på hjärnan!
WTF liksom. jag brukar då inte lyssna på dem, men det gör inget dem är inte så dåliga dem ;)
Jag är sån som offtast vaknar med en låt i huvudet, allt från Carola Vråla till Mumintrollets signaturmelodi.




Nell.

Har precis sett Nell med Jodie Foster! åhh så jag har letat efter den filmen, men kom inte ihåg vad den hette då jag av en slump såg Oprah igår, avsnittet handlade om försummade och vanskötta barn (hur kan man göra så mot sitt barn!) en advokat nämnde då filmen Nell med Jodie foster och liknade den med ett fall av barn försumelse (stavningen är bra i know)
NELL så var det..

Yes så nu har jag sett den och måste säga att det är en välldigt vacker film! så dem som inte sett den borde göra det.
Vilket enkels och vackert liv hon lever, trots missöden.

Nu är det dags för sängen..









Diggiloo.

Den 8 augusti ska jag gå på Diggiloo i Malax! Wohhoooo vad skoj! My all time favorit Brolle kommer förhoppningsvis (om han vågar korsa gränsen till Finland vill säga ;)) Sen kommer oxå Sara Löfgren. och Markoolio (off course)
Det blir en liten grupp som åker iväg, med barn och allt. och vi kommer få åka in några timmar innan för att köa. men det går ju......

Det ska bli skööj :)